reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Niezbędnik staraczki :)

reklama
Mam pytanie. Może któraś z Was bedzie mogła mi pomóc. 2.12 "przytulałam się" z narzeczonym. 12.12 zrobiłam betaHCG i nic nie wyszło :/. Mozliwe jest, że pośpieszyłam się z tym badaniem??

Czytałam że podobno beta wychodzi od 7-10 dni od zapłodnienia!! Więc jeśli u Ciebie do zapłodnienia doszło 2 dni po stosunku (to możliwe) to jest jeszcze za wcześnie:p Wiem że cięzko ale poczekaj jeszcze troche

mam pytanie moze tu znajde odpwiedz na nurtujace mnie pytanie kochałam sie z mezem kilka dni przed planowaną data okresu 26 powinnam dostac i nic do tego mam podwyzszona temp i od 26 do 28 tez kochalismy sie a nie miałam zadnego stresu co moze byc przyczyną pozdrawiam zyczac miłej niedzieli

mambaa, po pierwsze obczaj sobie kalendarz ciąży, po drugie witaminki w warzywach i owocach, w aptece możesz dodatkowo kupić specjalne suplementy dla kobiet starających się o dziecko, ewentualnie testy do określenia płodności. No i najważniejsze… próbować, próbować i jeszcze raz próbować ;)

Cześć dziewczyny :) jestem tu nowa, nie wiem od czego zacząć, może od tego że tracę czasami nadzieje ze uda mi się zostać mama :( staramy sie z mężem od 2 lat ale dopiero od niedawna zaczelismy chodzić do dr Woźniaka, który wiem ze jest świetnym specjalista ale jak na razie nic nie przyniosło tego o czym marzymy, brałam dwa razy peregryl na pekniecie pecherzyka kochaliśmy sie w wyznaczonych godz i niestety dwie proby nie udane:( i chyba zdecydujemy sie na inseminacje, czy któreś z Was udało sie może zajśc po pierszej inseminacji??

A ja polecam bardzo fajny, nowy portal dla starających się o dziecko OvuFriend.pl

Można tam śledzić swoje cykle i zapisywać objawy, leki / suplementy które się bierze itp.
Jeśli się mierzy temperaturę, sprawdza śluz lub robi testy owulacyjne system analizuje wprowadzane dane i wyznacza dni płodne i najbardziej prawdopodobny termin owulacji.

Bardzo ładnie zrobiony, przejrzysty portal.
System interpretuje również czy cykle wyglądają prawidłowo. Dużo dobrego info o staraniu się o dziecko.

Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie staraczki!

Cześć dziewczyny:) Ja również jestem tu nowa, ale mam nadzieję że zaaklimatyzuję się:) Mam już jedno dziecko. Śliczną córeczkę 9 miesięcy skończyła:) Razem z mężem chcemy jednak mieć drugie i staramy sie już od 2 miesięcy - jesteśmy dobrej myśli.

-----------
Wszystko o ciąży i macierzyństwie

reklama
Witam serdecznie wszystkie Panie
smile.png
Postanowiłam w końcu się zarejestrować, aby móc lepiej przygotować się do macierzyństwa, a nie tylko biernie uczestniczyć w Waszych radościach
wink.png
Od prawie trzech miesięcy staramy się z mężem o dzieciątko i chyba naczytałam się już aż nadto wiele artykułów. Wszystko przez to, że nie mogę doczekać się upragnionych dwóch kresek. Haha subiektywne objawy jak w http://www.doz.pl/czytelnia/a2600-Cz...ierwsze_objawy to ja co miesiąc mam
biggrin.png
Życzę Wam powodzenia i gratuluję wszystkim obecnym i przyszłym mamom!

A co do kwasu foliowego to suplement, który warto zażywać jeszcze przed zajściem w ciążę i koniecznie w pierwszym trymestrze - zapobiega on między innymi rozszczepom kręgosłupa u płodu. To jeden z nielicznych mikroelementów, który lepiej się wchłania z tabletek niż z pożywienia.

Do góry