reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nieobecnosci...

reklama
Rusia a jeszcze nic nie podawalas oprocz mleka? w sumie mlody ma juz 5 miesiecy-jakies jablko lub marchewke by pewnie wciagnal :-)

do pol roku dziecku wystarcza piers matki - no i tego sie trzymam. Klaudia tez dlugo byla wyl. na mojej piersi,...i szczerze to do roku...Podawalam jej inne rzeczy i nie chciala...kosztowala, ale i tak cyc byl podstawa. Karmilam ja 15 m-cy
Treaz Gracjanowi dalismy raz lyzeczke jablka- to wiecej bawil sie, krzywil niz jadl;) a po 10 min zwymiotowal:p no i raz banana mu dalam..to tez godzine mietolil w buzi mala lyzeczke;)

rusia karm jak najdłużej , ja planuje do końca 5 m-c wylacznie cyc, a potem zostawiam sobie 2,5 m-c na nowe rzeczy przed powrotem do pracy .. niestety musze wracać :-(

15miesiecy cyc-podziwiam-ja bym nie mogla... bez urazy -nie chce nikogo urazic ale ja jak juz nawet widze takie prawie roczne dzieci cycajace piers to jakos mi sie to nie podoba :-D nie pasuje mi to...nie wiem-juz tak poprostu mam ;)

no ja nigdy tak długo nie trzymałam na samym cycku bo chcieli co innego, zresztą ten kalendarz z tym że 6 miesiecy tylko cyc tez teraz sie zmienił, wg nowego juz sie nawet na piersi w piątym miesiącu podaje gluten (no ja akurat alergikom nie podawałam)
według mnie dzieci jak im sie za długo nie daje innych rzeczy to często potem niejadki są, bo im starsze tym trudniej przyzwyczaic - no ale każdy zna swoje dziecko i robi jak uważa :)

reklama
15miesiecy cyc-podziwiam-ja bym nie mogla... bez urazy -nie chce nikogo urazic ale ja jak juz nawet widze takie prawie roczne dzieci cycajace piers to jakos mi sie to nie podoba :-D nie pasuje mi to...nie wiem-juz tak poprostu mam ;)
a widzisz ja kiedys tez tak uwazałam dopóki sama długo nie karmiłam - wtedy perspektywa sie bardzo zmienia:)to co u innych razi u swojego wydaje się naturalne...

Do góry