reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nieobecności i wieści

reklama
wielkie gratulacje dla madzi!!!:-)

dorotko jak dobrze pamietam to masz termin tak jak ja na 26 pazdziernika?? doskonale cie rozumiem ja tez juz nie moge si edoczekac:crazy:

Witam Mamusie :-) po długiej nieobecności. Jak sie domyślacie w końcu się rozpakowałam :tak:. Długo by opowiadać co się działo. Jak tylko znajdę chwilkę opiszę wszystko. Na razie mamy małe problemy z karmieniem, dlatego Maciuś właściwie non stop siedzi na cycu.
Ale najpierw najważniejsze:

Dnia 13.10.2008 roku o godz. 0.40 pojawił sie na tym świecie Maciek. Ważył 3470 g i mierzył 55 cm.
po drodze od soboty było:
- nieciekawe ktg - za mała amplituda, wyglądało jakby cały czas spał
- nocka na patologii
- dalej nieciekawe ktg
- decyzja o oksytocynie w niedziele o 11.20
- o 13.40 pierwsze prawdziwe skurcze - faktycznie tego nie można przegapić, zwłaszcza, że ból był z krzyża, a to podobno najgorszy rodzaj, dla mnie 100x bardziej bolesne niż parte
- o 17 pierwsze znieczulenie, ok 20 przebicie pęcherza - wody były zielone
- o 23 rozpoczęcie II fazy,
- Maciek się zaklinował i nie chciał wyjśc, ja byłam tak zmęczona, że nie miałam siły przeć, zaczęło spadać tętno i zastosowano próżnociąg
- no i się urodził :tak:
wiem, że to powinno być na porodowym wątku, ale muszę uciekać, bo kolejna pora karmienia

jak będę miała chwilę wkleję zdjęcia

wielkie gratulacje dla madzi!!!:-)

dorotko jak dobrze pamietam to masz termin tak jak ja na 26 pazdziernika?? doskonale cie rozumiem ja tez juz nie moge si edoczekac:crazy:

Tak nie myslisz sie Moje suwaczki pokazuja ze mam na 25 tp a to jest z @ na 25 ale z tego usg miedzy 11 a 14 tygodniem wyszlo ze na 26 pazdziernik i tak mam w ksiazeczce napisane i u gina wiec tego 26 sie narazie trzymam :rofl2:

TRINA dobrze cie widziec GRATULACJE DLA WAS I SYNUSIA :tak:

reklama
Do góry