reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nieobecności i wieści

Witam!!!
Nareszcie troche sie pozbierałam i spiesze poinformować, że mój synek Michał Jan przyszedł na swiat 5.11 o godz. 12.58 z wagą 3550g przez cc.

Nie było łatwo bo odrazu mi go zabrali do innego szpitala ale od tygodnia jestesmy już razem w domku :-)

Pozdrawiam i życze dużo zdrówka mamusiom i ich pociechom!!!!!
Gratuluję!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
Witam ponownie dziewczyny:) już kilka razy zbierałam się do tego aby coś napisać,
ale jakoś nie potrafiłam się do końca zmobilizować. Wkońcu mi się udało :)

Urodziłam swoją mała w eskupapie (prywanej klinice) SN. Emilka przyszła na świat 30.10.2008 o 6.30 i ważyła 3600, dł 58 :)
o 22.30 miałam już regularane skórcze co 5min i to dość bolesne, niestety ale dodatkowo trafiły mi się i te krzyżowe (te was które ich doświadczyły to napewno wiedzą o co chodzi:)
o 4 dostałam znieczulenie uf jaka była ulga, ale na niecałe 2 godzinki i jak przyszły bóle parte to przestało działać, było ciężko, mąż to prawie zdarł sobie skóre na rękach jak mi krzyż masował na skórczach, ale bardzo mi to pomagało.
Urodziłam główkę małej, ale na reszte nie starczyło mi już siły i niestety, ale lekarz musiał mnie ciachnąć i to bardzo głeboko.
Straciłam sporo krwi, dwa razy zemdlałam jak mnie chciały pielęgniarki wykąpać i przez pare dni to się nie mogłam na nogach utrzymać. Ale już jest ok. było minęło, cięcie jeszcze daje m i popalić ale lekarz ładnie zszył i prawie nie widać:)
Opieka była rewelacyjna i naprawde cieszę się, że sie zdecydowałam właśnie tam na poród.

We wtorek byłyśmy u lekarza na wizycie patronażowej i córcia miała już 4200 i o 2 cm urosła jej główka z 35 na 37:)
a i wogóle szoook nasza mała ma dalej pępusia a skończyła już 24 dni, hehe tak sie jej spodobało w brzuszku że się
wyjątkowo grubą pępowinką z mamą połączyła i pielegniarka musiała zostawić troche dłuższego kikuta niż zwykle
i mimo przemywania go 3xdziennie spirytusem dalej jest:)
Przeżyłam już nawał mleczny, pierwszy spacer i kąpiele (na początku to był jeden wielki krzyk),
ale dziś małej się już podobało pluskanie w wodzie.
Kupiłam sobie te muszle lakacyjne z Aventu-są bardzo fajne ale nie nadają się do karmienia na leżąco) i laktator z Aventu będę odciągać pokarm do woreczka
i do zamrażalnika w razie czego mężuś będzie karmił z buteki. Co do butli to polecam wam te z Tommee Tipe są świetne i przynajmniej nie zaburzają naturalnego ssania u niemowląt. Mała od razu załapała o co chodzi jak jej Paweł dał troche glukozy do picia z tej butelki.
Smoczka też kupiłam z tej firmy, w razie awarii, ale póki co wole jej go nie dawać ( niby rozmiar od 0-6mc ,ale jesr ogromny i nie wyobrażam sobie żeby się pomieścił w jej buźce)

Teraz to mi dni bardzo szybko lecą, na zmiane cycuś, pieluszka i lulanie. Emilka już od pierwszych dni domaga się żeby ją przytulić i ponosić, ukołysać. Z Pawłem śmiejemy się że mała się "lampi":) obserwuje wszystko dookoła,
a szczególnie upodobała sobie takie wielkie serducha z wesela,co nam wiszą na ścianie w pokoju, jak się w nie zapatrzy to aż robi takego śmiesznego dziubka ze zdziwiena:)

Ostatnia edycja:
Oolivia fany opis:)ja tez mialam krzyzowe i wiem co to znaczy(choc i tak mnie w koncu pocieli)
a pepowine Rafalek mial 14 dni i mowili ze to dlugo co Ty masz powiedziec:)
ja rez mam butelki z Tommee Tippie i Rafalek chetnie pije.ale on by wypil ze wszystkiego jakby sie dalo:)))

Mój synek z butli jeszcze nigdy nie pił!:baffled: Zawsze z piersi i to mu starcza.
A smoczek kupiliśmy Avent ale mały nie bardzo lubi smoka bo wypluwa a jak już zasnie ze smokiem to ja mu go wyciągam. Nie chcę go przyzwyczajać:no:

reklama
Do góry