PodziwiamJa nie przespałam żadnej od 77 miesięcy (3 dzieci co 2 lata, teraz 4 w drodze)
Kochana, jeszcze życia nie znasz...
reklama
U nas też młody się budzi co 3h i uważam to za luksus, bo wcześniej budził się co 2h, a nawet częściej. Teraz ma rok i liczę na to, że za zna mu się wydłużać tę nocne drzemki.
Spróbuj może obniżyć mu temperaturę w pokoju na noc. U nas trochę pomogło
Spróbuj może obniżyć mu temperaturę w pokoju na noc. U nas trochę pomogło
Cookie_
Moderator
Moja 4,5 latka potrafi w nocy męża zawołać żeby jej podał wodę (bidon ma przy łóżku) albo żeby zaniósł ja do naszego łóżka.Taaaak, a potem podawaj 5 latkowi wodę w nocy. Nie, dziękuję
Oczywiście sama umie sięgnąć po bidon i przyjść do nas, ale nie raz wykorzystuje ojca
olka11135
Fanka BB :)
Moja 4,5 latka potrafi w nocy męża zawołać żeby jej podał wodę (bidon ma przy łóżku) albo żeby zaniósł ja do naszego łóżka.
Oczywiście sama umie sięgnąć po bidon i przyjść do nas, ale nie raz wykorzystuje ojca
Dobrze, że chociaż ojca
olka11135
Ja nie przespałam żadnej od 77 miesięcy (3 dzieci co 2 lata, teraz 4 w drodze)
Kochana, jeszcze życia nie znasz...
Ja niestety muszę czasem wstawać do 13 latka (ze względu na problemy z cukrem bo choruje na cukrzycę typu 1), niemniej nie życzę tego nikomu i jednak sporo dziewczyn prześpi te noce szybciej
maszak
W tym wieku to normalne. Moje wszystkie na piersi zaczęły przesypiać nocki ok 18 miesiąca . A jeśli budzi się tylko na jedzenie je i śpi to bajka. Są dzieci co budzą się tak często i nie zasypiają od razu.Dziewczyny, proszę o poradę. Moja córka nigdy nie przespała nocy. Gdy opowiadam komukolwiek że mając 10 miesięcy budzi się co 3 h na karmienie to mi nikt nie dowierza. Czy to nienormalne ?
Cookie_
Moderator
Bo matka się nie dałaDobrze, że chociaż ojca
asia.joanna
U mnie też w nocy biega do córki mąż tak mi przykro z tego powodu...Moja 4,5 latka potrafi w nocy męża zawołać żeby jej podał wodę (bidon ma przy łóżku) albo żeby zaniósł ja do naszego łóżka.
Cookie_
Moderator
Ja biegałam póki karmiłam piersią i później. Miałam sen czujny, że słyszałam wszystko a mąż spał jak zabity. Teraz od jakiegoś czasu sytuacja się zmieniła i wołany jest tata a ja wreszcie śpię jak zabita Maż wreszcie zrozumiał o czym mówiłam, że niby śpisz a słyszysz każdy szelest dziecka. Nie wierzył to teraz maU mnie też w nocy biega do córki mąż tak mi przykro z tego powodu...
reklama
Ja Ci współczuję bo mieliśmy to samo, ale myślę, że bardziej hardcorowo bo córka budziła się po 7 razy w nocy. Po ukończeniu 2 lat było zdecydowanie lepiej, ale nadal budzi 1 - 2 razy w nocy. Jak przesypia cala noc to jesteśmy z mężem pod wrażeniem. Trzymaj się. Dzieci tak mają.