reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Niemowle 10 miesięcy budzi się co 3 godziny na karmienie

Moja w tym wieku też się tak budziła i chodziło o karmienie. Ale ona ogólnie miała ogromny apetyt. Przeszło jej po 12 miesiącu i wtedy zaczęła przesypiać noce. Możesz sprawdzić czy nie chodzi o picie w nocy i dlatego się często budzi. Może pomóc bidon/ butelka z wodą pod ręką przy łóżeczku

Taaaak, a potem podawaj 5 latkowi wodę w nocy. Nie, dziękuję postoję :D
Przy moim pediatrze to jeszcze dodatkowo bura za znowu słabe przyrosty xD

reklama
Taaaak, a potem podawaj 5 latkowi wodę w nocy. Nie, dziękuję postoję :D
Przy moim pediatrze to jeszcze dodatkowo bura za znowu słabe przyrosty xD
5 latek to już na pewno sam będzie umiał sięgnąć po wodę jeśli będzie miał ją zostawioną przy łóżku.
Jeśli dziecko ma słabe przyrosty w takim wieku to na pewno wymaga to szczególnej uwagi. Miałam na myśli sytuację, gdy dziecko budzi się często i nie chodzi mu o karmienie, bo prosi o pierś a chce mu się pić. Dzieci w wieku po rozszerzeniu diety często potrzebują się po prostu napić

To jeszcze maleńkie dziecko. Moja córka mleko odrzuciła w trakcie choroby kiedy miała 2 latka a noce zaczęła przesypiać dopiero po skończonym 2,5 roku 😃 chwilkę był luksus i zaczęły się lęki nocne, jakieś mini koszmarki i podbudki na nowo 😄 nie nastawiaj się szybko na spokój w nocy 🫣 chociaż życzę Ci tego z całego serca 😀

5 latek to już na pewno sam będzie umiał sięgnąć po wodę jeśli będzie miał ją zostawioną przy łóżku.
Jeśli dziecko ma słabe przyrosty w takim wieku to na pewno wymaga to szczególnej uwagi. Miałam na myśli sytuację, gdy dziecko budzi się często i nie chodzi mu o karmienie, bo prosi o pierś a chce mu się pić. Dzieci w wieku po rozszerzeniu diety często potrzebują się po prostu napić

Jesteś CDL? :)

Dziecko ma dobre przyrosty bo je mleko, jakby jadło wodę wątpię aby miało dobre przyrosty bo woda wydaje mi się mniej kaloryczna. Szczególnie, że to właśnie mleko nocne ma ich więcej. Ale co ja tam wiem xD

Jesteś CDL? :)

Dziecko ma dobre przyrosty bo je mleko, jakby jadło wodę wątpię aby miało dobre przyrosty bo woda wydaje mi się mniej kaloryczna. Szczególnie, że to właśnie mleko nocne ma ich więcej. Ale co ja tam wiem xD
Ale tutaj jest mowa o dziecku które jest już w wieku rozszerzania diety, warto to uwzględnić.
Ale co ja tam wiem...

Dziewczyny, proszę o poradę. Moja córka nigdy nie przespała nocy. Gdy opowiadam komukolwiek że mając 10 miesięcy budzi się co 3 h na karmienie to mi nikt nie dowierza. Czy to nienormalne ?
Mój przespał pierwszą całą noc (6,5h ) mając 1,5 roku 🙈 Od tamtego momentu to są wyjątkowe noce, bo potrafi przespać 12h ciągiem. Zazwyczaj jednak budzi się koło 4 i przybiega na picie i przytulanie (sam już nie zaśnie)

Ale tutaj jest mowa o dziecku które jest już w wieku rozszerzania diety, warto to uwzględnić.
Ale co ja tam wiem...
Dziecko ponizej roku pije mleko. Daje się mleko na żądanie i nie zastepuje go wodą. Są takie przeliczenia procentowe, ile dziecko substancji odżywczych wyciąga z mleka, a ile z jedzenia i nawet u rocznego dziecka jest mocna przewaga mleka. Tu jest dziecko, ktore nawet roku nie ma.
Skoro potrzebuje mleka to potrzebuje i tu nie ma dyskusji.

reklama
Do góry