reklama
Szczebiotka
Fanka BB :)
Ewcik w 200%, samopoczucie, apetyty, wygląd cery, kszatł brzucha, wszystko bujdy na rysorach Mi Babcia męża powiedziała, że po kształcie nóg mojego Synka poznaje, że następny też będzie chłopak normalnie nie wiedziałam czy mam się śmiać czy płakać. Teraz choćby z tego powodu liczę na córeczkę bo jak sobie kobiecina do głowy wbiję, że miała rację to będę chece
marysia_85
Ja już sobie nie radzę z moimi dolegliwościami. Wiecznie kamień na żołądku i do tego brak apetytu. Wczoraj i dzisiaj pojawiły się wymioty. Mój lekarz na wakacjach wiec poprosiłam koleżankę żeby zdzwoniła do swojego gin. co mam zrobić z tym żołądkiem :-(. Polecił aviomarin poczytałam trochę w necie i raczej większość było na to żeby nie brać. Inni polecali Lokomotiv ponieważ jest to tylko sproszkowany imbir. Może któraś z Was wie coś na ten temat. Proszę o pomoc :-(
onesmile
Świat według Pafffcia
marysia - wspolczuje :-( Na wymioty faktycznie pomaga imbir - zakup sobie imbirowej herbaty-dziala.
dzis w pracy zlapalo mnie straszne klucie w dole brzucha, na poczatku co kilka mniut pozniej coraz czesciej, az do bolu non stop promieniujacego na kregoslup. Trwalo to od mniej wiecej 13 do teraz, Teraz przestalo i mam lekki bol brzuszka tylko.
Martwie sie dziewczyny, boje sie, ze cos nie tak, tak bardzo sie boje. Jestem w polowie 5 tc. Mieszkam za granica i nie wiem czy nie szukac jakiegos gin prywatnego na jutro. Czy usg juz by cos wykazalo? Mialyscie takie bole?
Martwie sie dziewczyny, boje sie, ze cos nie tak, tak bardzo sie boje. Jestem w polowie 5 tc. Mieszkam za granica i nie wiem czy nie szukac jakiegos gin prywatnego na jutro. Czy usg juz by cos wykazalo? Mialyscie takie bole?
marysia_85
noelka84 ja na twoim miejscu jednak bym spróbowała z tym lekarzem ponieważ trochę długo ten brzuch cie bolał. Napewno wszystko będzie ok ale zawsze lepiej sie upewnic
marysia_85
marysia - wspolczuje :-( Na wymioty faktycznie pomaga imbir - zakup sobie imbirowej herbaty-dziala.
dziękuję trochę pomogło ale ogólnie jest już troszkę lepiej
Martuska
Fanka Lipcowa mama 05'
Marysiu ja cierpiałam na brak apetytu w ciąży przy mojej Marysi;-) Teraz wiem, ze powinnam byla jeść cześciej a mniejsze porcje. Nie masz przy tym ssania, takiego, wiesz, ze niby byś coś zjadła ale na nic nie masz ochoty? To jest trochu jak samonapędzająca się maszyna, niekończonce się mdłości, bo brak jedzenia w organizmie, na które nie ma sie ochoty.
Tak jak dziewczyny piszą imbir też pomaga. Ja lubie pić herbatę z dodatkiem sproszkowanego imbiru. Rozgrzewa, poprawia samopoczucie i dobrze działa na układ trawienny
Noelka zawsze możesz iść do GP albo sama wybrać się na Early Pregnency Unit do najbliższego szpitala. Nie powinni Cie odesłać z kwitkiem, a zrobić scan i uspokoić.
Ja przy drugim dziecku zaczęłam krwawić w 5 tyg. Byłam przerażona poszłam do GP (bardzo fajny Anglik) a on wysła mnie właśnie na EPU. Zrobili mi scana przezpochwowego i okazało się, ze dziecko ok ale mam krwiaka, który tak bedzie krwawił aż zniknie. Krwawiłam chyba do 5 miesiąca brunatną krwią.
Piszę to jako dobrze kończącą się historię i zachętę, żeby jednak udać się jak nei prywatnie to do GP.
Kiedy masz wizytę z położną?
Tak jak dziewczyny piszą imbir też pomaga. Ja lubie pić herbatę z dodatkiem sproszkowanego imbiru. Rozgrzewa, poprawia samopoczucie i dobrze działa na układ trawienny
Noelka zawsze możesz iść do GP albo sama wybrać się na Early Pregnency Unit do najbliższego szpitala. Nie powinni Cie odesłać z kwitkiem, a zrobić scan i uspokoić.
Ja przy drugim dziecku zaczęłam krwawić w 5 tyg. Byłam przerażona poszłam do GP (bardzo fajny Anglik) a on wysła mnie właśnie na EPU. Zrobili mi scana przezpochwowego i okazało się, ze dziecko ok ale mam krwiaka, który tak bedzie krwawił aż zniknie. Krwawiłam chyba do 5 miesiąca brunatną krwią.
Piszę to jako dobrze kończącą się historię i zachętę, żeby jednak udać się jak nei prywatnie to do GP.
Kiedy masz wizytę z położną?
reklama
marysia_85
Marysiu ja cierpiałam na brak apetytu w ciąży przy mojej Marysi;-) Teraz wiem, ze powinnam byla jeść cześciej a mniejsze porcje. Nie masz przy tym ssania, takiego, wiesz, ze niby byś coś zjadła ale na nic nie masz ochoty? To jest trochu jak samonapędzająca się maszyna, niekończonce się mdłości, bo brak jedzenia w organizmie, na które nie ma sie ochoty.
dokładnie tak jak piszesz Martuska tylko, że ja jem mało a często. Nawet śniadanie jem w łóżku ale dzisiaj wziełam się na sposób i po śniadanku zrobiłam sobie jeszcze drzemkę i było naprawde o niebo lepiej
Podziel się: