reklama
onesmile
Świat według Pafffcia
U mnie:
-siku kilka razy w nocy, a w dzien jestem milion razy w wc i siusiam po troszeczku
-problemy ze snem, prawie bezsennosc przy duzym zmeczeniu
-non sto mi goraco
-biodra i kregoslup odpadaja, mam prpblemy ze wstawaniem i obracaniem sie w lozku
-twardnienie brzucha kilka do kilkunastu razy na dobe
-zaburzenia smaku
-okropnie przetluszczaja mi sie wlosy i trudno je ulozyc
-siku kilka razy w nocy, a w dzien jestem milion razy w wc i siusiam po troszeczku
-problemy ze snem, prawie bezsennosc przy duzym zmeczeniu
-non sto mi goraco
-biodra i kregoslup odpadaja, mam prpblemy ze wstawaniem i obracaniem sie w lozku
-twardnienie brzucha kilka do kilkunastu razy na dobe
-zaburzenia smaku
-okropnie przetluszczaja mi sie wlosy i trudno je ulozyc
Rany dziewczyny, jak ja to czytam to Współczuję Wam naprawdę tylko nie wiem czy wystarczajaco....bo nie doznałam chyba niczego prócz tych bolesnych piersi na początku ciązy.
Jasne,że siku częściej, że plecki troszke bolą jak za dużo popracuję lub posprzątam, mdłości brak, zgagi brak...no kurdę albo jakaś nienormalna jestem albo jak mój mąż mówi ,,stworzona do rodzenia"
Jasne,że siku częściej, że plecki troszke bolą jak za dużo popracuję lub posprzątam, mdłości brak, zgagi brak...no kurdę albo jakaś nienormalna jestem albo jak mój mąż mówi ,,stworzona do rodzenia"
NomiMalone
Fanka BB :)
Aleksp - raczej stworzona do ciąży Można jedynie pozazdrościć
U mnie z dolegliwości
U mnie z dolegliwości
- bóle kręgosłupa od prawie początku ciąży, najpierw wpływ miały hormony , teraz doszedł jeszcze ból związany z brzuszkiem i jego wagą , no i wagą ogólnie moją (+11,5kg)
- wcześniej miewałam także bóle głowy, teraz mi odpuściło
- senność, ogólne zmęczenie - na początku ciąży , ale powracające co jakiś czas .
- żylaki na nodze - miałam już przed ciążą małego żylaka ,ale w ciąży się powiększył i doszły jeszcze kolejne w okolicach kolana , wszystko na lewej nodze, biorę leki (Cyklo 3 - forte 2x dziennie)
- skurcze nóg szczególnie w nocy - od kiedy biorę magnez nie doskwiera
- syndrom biegających nóg - miałam tą chorobę już przed ciążą , ale w ciąży objawy się nasiliły , nieraz nie da się usnąć przez to nawet kilka godzin. Magnez akurat na to nie pomaga
- stan przedcukrzycowy w cukrzycy ciążowej - dieta i mierzenie cukru glukometrem 4x dziennie
- włosy paznokcie - mówi się , że w ciąży kobiety mają cudowne zdrowe włosy i paznokcie. U mnie na pewno lepiej nie jest a mówiąc o rzęsach można powiedzieć , że gorzej bo rzęsy mi się połamały bardzo i prawie nie mam czego malować
- ból piersi - przez pierwsze 3-4 miesiące cały czas , bardzo bolesne. Ostatnio zauważyłam , że też zaczynają mnie pobolewać przy uciskaniu (np jak wmasowuje balsam)
- twardnienie brzucha - wcześniej większe , magnez troszkę pomaga , ale ostatnio zauważyłam częstsze, szczególnie gdy muszę gdzieś iśc , pochodzić , wtedy brzuszek częściej twardnieje i na dłużej.
onesmile
Świat według Pafffcia
Nomimalone - skurcze nóg szczególnie w nocy - od kiedy biorę magnez nie doskwiera
syndrom biegających nóg - miałam tą chorobę już przed ciążą , ale w ciąży objawy się nasiliły , nieraz nie da się usnąć przez to nawet kilka godzin. Magnez akurat na to nie pomaga
No wlasnie, te biegajace nogi sa najgorsze i to przez nie nie moge spac. Skurcze mam sporadycznie, na szczescie. Paznokcie zrobily sie lamliwe i sie rozdwajaja, mimo ze bioore witaminy i smaruje odpowiednimi kremami.
Aleksp - zaz droszcze braku dolegliwosci.
syndrom biegających nóg - miałam tą chorobę już przed ciążą , ale w ciąży objawy się nasiliły , nieraz nie da się usnąć przez to nawet kilka godzin. Magnez akurat na to nie pomaga
No wlasnie, te biegajace nogi sa najgorsze i to przez nie nie moge spac. Skurcze mam sporadycznie, na szczescie. Paznokcie zrobily sie lamliwe i sie rozdwajaja, mimo ze bioore witaminy i smaruje odpowiednimi kremami.
Aleksp - zaz droszcze braku dolegliwosci.
roksaa
Fanka BB :)
Aleksp fajnie Ci, ja w pierwszej ciąży tak ładnie przechodziłam bez objawów. A teraz? Chyba mi się zwraca za obydwie bo doskwiera mi większość tych dolegliwości ciążowych. Teraz jeszcze doszło mi pocenie się jak nie wiem co i dodatkowo, jak wcześniej leciała mi delikatnie siara, tak dziś dosłownie zalało mi podkoszulek. Śniło mi się, że karmię czy co
Mnie ostatnio coraz czesciej i mocniej stawia sie brzuszek, bola plecki i nie moge spac w nocy. Serce wali jak młot i puchnę.Do tego powróciły dawno zapomniane i znienawidzone mdłosci musze malutko jeśc. A włoski masakra przetłuszczaja sie ekspresowo
reklama
Podziel się: