reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Niedobrze mi-czyli:dolegliwosci ciazowe

mj brzuch tez twardnieje.nie przyjemne uczucie:-(zgaga daje popalic ze spie juz prawie na siedzaco. siku tak 2-3 razy w nocy.oprocz tego bola mnie kosci miednicy i stawy biodrowe. najgorsze nocki. w dzien czasmi mdlosci.

reklama
O tak! Tez mi sie ciagle siku chce. Wychodząc z domu zawsze korzystam z toalety, ale dosłownie 5 minut pozniej chce mi sie znowu. Jeszcze malo przyjemne jest dostawanie od ufoka w pęcherz :/
mnie jeszcze okrutnie ciągnie w pachwinach! Czasami nie do wytrzymania.

03.2013 mam to samo z sikaniem. A jak już uda mi się gdzieć dorwać toaletę to przy takim pełnym pęcherzu trudno się od razu załatwić.. W nocy - koszmar, najpierw zasnąć nie mogę a potem co godzinę pobudka na siku

O rany, to u nas w takim razie jest super... bo nic mnie nie ciągnie w pachwinach, w nocy nie wstaje... siku tak jak wcześniej.. chociaż pewnie wszystko przede mną :)
Za to od jakiś 2óch tyg mam skurcze braxtona-hicksa mniej więcej 1-2 dziennie, ale przy zmianie pozycji ustępują :D

U mnie podobnie
- zaczely sie skurcze
- wstaje w nocy przynajmniej 3 razy na siku
- suchoty nocne:-D woda koniecznie kolo lozka
- jak chce siku to nagle mam tak ciezki brzuch ze czasem niose go w rekach:rofl2:
- kregoslup a dokladnie czesc ogonowa

U mnie podobnie
- zaczely sie skurcze
- wstaje w nocy przynajmniej 3 razy na siku
- suchoty nocne:-D woda koniecznie kolo lozka
- jak chce siku to nagle mam tak ciezki brzuch ze czasem niose go w rekach:rofl2:
- kregoslup a dokladnie czesc ogonowa
Ja już od jakiegoś czasu noszę brzuch w rękach, zwłaszcza do wc a jak usiądę to mam wrażenie że zaraz urodzę. Woda koło łóżka to podstawa a toaleta nocna w standardzie od początku ciąży. O kręgosłupie już nawet nie wspominam, bo długo by pisać.

Moje dolegliwosci, w sumie to nic powaznego:
- bezsenne noce, spie po 4-5 h dziennie, co 1h siku i szklanka wody w ruch,
- raz dziennie twardnieje mi brzuch,
- mam delikatne naczynka w nosie, jak smarkam chusteczka cala pokrwawiona, nochal w srodku swedzi,
- 2 razy mialam zgage;

Ojej, ta suchosc w gardle! Pije wszystko litrami! Nie dziwne, ze pozniej tyle do toalety musze :/
ja oprocz tych skurczy, siku i suchosci, cierpię jeszcze na ciagle uczucie gorąca! Np nie moge spac przy zaknietym oknie bo cała sie poce (a moj Maz marznie), albo w minusowa temperature wystarczy, ze pod kurtkę założe zwykły podkoszulek.

reklama
Ja już od jakiegoś czasu noszę brzuch w rękach, zwłaszcza do wc a jak usiądę to mam wrażenie że zaraz urodzę. Woda koło łóżka to podstawa a toaleta nocna w standardzie od początku ciąży. O kręgosłupie już nawet nie wspominam, bo długo by pisać.

Dołączam się do klubu, Anka i Kania doskonale opisały moje dolegliwości, więc nie będę się rozpisywać:-D Masakra;-) Dobrze, że już mało czasu zostało.

Do góry