reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Niedobrze mi-czyli:dolegliwosci ciazowe

mikowata nie jesteś sama. bóle, nudności, notoryczna chęć spania i do tego już mi nogi puchną:-(
pierwszą ciężę znosiłam lepiej, ale powiem Ci, że później jak zaczniesz czuć pierwsze ruchu Maleństwa to one Ci wszystko wynagrodzą:-):-D
ja już czuję takie bąbelkowanie w środku hihi

reklama
Ehhh drugi trymestr a mi dzis z rana tak slabo sie zrobilo ze szybko sciagnelam zakiet i siegnelam po wode z bagaznika. Malo co nie przewrocilam sie przy samochodzie:confused2: Oby wiecej sie nie powtorzylo:dry:
Dziwnym trafem znow zaczyna mnie bolec biuscik:szok:

Ehhh drugi trymestr a mi dzis z rana tak slabo sie zrobilo ze szybko sciagnelam zakiet i siegnelam po wode z bagaznika. Malo co nie przewrocilam sie przy samochodzie:confused2: Oby wiecej sie nie powtorzylo:dry:
Dziwnym trafem znow zaczyna mnie bolec biuscik:szok:

tez dzis rano stwierdziłam że znowu czuje ciezar i ból piersi:-D

Mnie o dziwo powoli wszystko mija, rozmów z muszlą nie było od tamtego weekendu, mdłości ustępują a apetyt wrócił i non stop bym teraz jadła.

Kania ja mam podobnie jak TY, mdłości jeszcze sie utrzymuja ale odpókac wymioty przechodzą, mdłości nie sa tak silne jak wcześniej.Z dolegliwości to czuje bóle podbrzusza czasami i takie rozciąganie sie brzucha chyba macica rośnie.W tym tyg widze że brzucholek urósł i sasiadki sie juz mu przygladaja.:-)
Co do ruchów to chyba czuje "coś" czasami ale tylko takie pukniecie wiec czekam na kopniaczki.

ja zaczynam widzieć różnicę

• wcześniej mogłam spać 18 godzin na dobę -- teraz mam problem aby usnąć o 24:00 i budzę się o 5-6:00 rano. więcej nie śpię
  • miałam zachciejki na mięso, nabiał i ryby a z owoców winogrono -- teraz zachciejek mam jakoś mniej ale jak są to na slodkie lub na pomarańcze, no i ostatnio buraki
  • piersi bolały mnie okropnie, przytulic do męża się nie mogłam -- teraz przestają mnie boleć jak dobrze pójdzie za tydzień mężuś będzie mógł je miętosić :-)
  • miałam cały czas kłucia w macicy, ewentualnie ciągnięcia w dół -- teraz jakoś sie wszystko uspokoiło

Jak cos mi sie jeszcze przypomni to dopiszę

EDYCJA: przypomniało mi się . Teraz mam jeszcze zawroty głowy czego wcześniej nie było.

Ostatnia edycja:
mi wraz z 16 tygodnie przeszedł jedzeniowstręt i już pożegnaliśmy mdłości:-D:-D:-D:-D

Troszkę szybciej się męczę ale i tak czuję się o niebo lepiej niż wcześniej...wiwat trymestr drugi:-)

reklama
Do góry