reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Niedobrze mi-czyli:dolegliwosci ciazowe

Ulkan nie bój się, na pewno skali nie braknie.
Mnie w sumie wszystko smakuje, oprócz mięty pod każdą postacią i tego nie tkn szybko...

reklama
Ja nie mam nudnosci, ani jakiegoś strasznego bólu piersi. Owszem biust sie powiększył, ale nie sprawia dużych problemów.
Najgorsze jest u mnie jednak zmęczenie i ciągła chęć spania. Na dodatek mam coś takiego jak depresja. Mało mnie cieszy, brak sił i chęci na wszystko. Nie chce mi wie nawet telefonu odebrać! Ostatnio wzięłam półtora tygodnia wolnego i głownie spędziłem czas w mieszkaniu, leżąc i spiac. I te wahania nastrojów! Raz chce mi sie płakać, raz śmiać, a raz sama nie wiem co.
I dziewczyny, pomóżcie, dosyć często boli mnie brzuch. Nie jest to bardzo uciążliwy bol, ale jednak pojawia sie dosyć regularnie. Ginekolog powiedział żeby sie tym nie przejmować, ze to normalne, mam lykac nospe. A jednak sie stresuje, a jak coś jest nie tak z maluszkiem?
Na dodatek wyglądam dość marnie. Skóra mi sie pogorszyła, jest bada, pojawiły sie wypryski i cienie pod oczami.
I nie mieszcze sie powoli w spodnie. Zawsze przy wzroście 169, ważyłam 45 kg i dlatego brzuszek było widac u mnie dosyć wczesnie. Mimo iż wyglądam jakbym miała wzdecia :D

Mikowata brzuch podobolewa, bo się wszystko rozciąga, jeśli nie jest bardzo dokuczliwy to ratuj się nospą. Jednych boli bardziej drugich mniej. Co do cery, wyprysków to jakbyś mnie opisała i wiecznie niewyspana. A co do wagi to Ty chyba niedowagę miałaś sporą...a u kobiet bardzi szczuplutkich brzuszek szybciej się uwidacznia.

No bólem troche sie martwię bo jest głownie po lewej stronie. Moze troche panikuje :) w ostatniej cytologii mialam grupę 3, teraz powtorzylam badanie i czekam na wyniki, moze dlatego nadmiernie interpretuje to co sie dzieje.
Pomaga Ci cos na buzie? Jakies kremy, toniki, mydla? Moze cos polecisz?

mikowita rozcieńczony olejek z drzewa herbacianego polecam ;) Mi troszkę pomaga - no i mam jeszcze jakiś specyfik od mojej mamy - świetnie wysusza;) ale z czego to zrobiła to nie mam pojęcia (śmierdzi strasznie:|)

Mikowata powiem Ci szczerze że ja nie używam jakiś specjalnych kremów, toników, mydełek. Mam Garniera maseczkę, tonik, peeling w jednym i to stosuje do codziennej pielęgnacji.

Cieszy mnie, że niektóre dziewczyny mają tak samo jak ja- są non stop głodne, myślałam że tylko ja mam tak dziwnie, co gorsza jestem głodna,ale nie specjalnie mam na coś ochotę i się ściekam, bo czuję się tak ble.....Ale niby jak się skończy ten 1 trymestr będzie lepiej, także pocieszmy się :)

reklama
Mikowata powiem Ci,że ja też miałam taki ból po lewej stronie i mówiłam ostatnio to na wizycie mojej gin i powiedziała, że może tak być bo się wszystko rozciąga, ból może być aż do pachwin czy jakoś tak, także może myśl pozytywnie, że tak musi być,a nie że dzieje się od razu coś złego. A co do zmęczenia i poczucia,że nic Ci się nie chce, nie cieszy to też tak miałam ale pomału to mija, nastrój się poprawi zobaczysz. pozdrawiam

Do góry