reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

(Nie)zdrowe jedzonko

Tym razem z mojej dzialki zawodowej. Sery pleśniowe i feta w większości produkowane są z mleka pasteryzowanego (należy sprawdzić na etykiecie). Listeria nie przeżywa procesu pasteryzacji, czyli feta z mleka paster. jest bezpieczna. Sery pleśniowe odradza się ze względu na pleśnie i drożdżaki, które się w nich lub na nich znajdują.

reklama
dziewczyny piszecie o wątróbce - nie wskazana w ciąży, szczególnie w 1 trym, bo jest w niej dużo wit. A a to może powodować poronienie.
Tak samo jak Gurek pisze sery pleśniowe itp.
Ja to w ogóle miałam przejścia jedzeniowe w zeszłym roku i chorobę nie wiadomo z czego. Kiedyś wam opiszę.
Od tego czasu staram sie nie jeść w ogóle białego cukru i białej maki. Jemy inaczej i jest zdrowo :-)
Kucharka czy Vegety zwykłej nie używam tylko czasami Vegeta natur bez glutaminianu i bez konserwantów. W rossmanie na półce ze zdrową żywnością znajdziecie sporo fajnych rzeczy :-)
Fajna jest też stronka Zdrowy Przedszkolak - Kampania na rzecz naturalnej diety w przedszkolu
dużo zakupów robie tu
https://www.bogutynmlyn.pl/go/_category/index.php?idc=12
a tu są super przepisy
Mama Alergika Gotuje
smakoterapia
Jakby któraś była zainteresowana napiszę więcej :-)

Jestem totalnie załamana 10 tc a ja mam 5,5kg na plusie robi się to samo co z Oliwią między 14 a 16 tc miałam 13 kg na plusie :/ wszystkie badania w porządku, wypróżnienia ok ale tak jak bym co nie zjadła odkładała masakra chce mi się wyć nie mogę więcej przytyć niż 16-18 kg bo nie dam po prostu rady fizycznie. Jestem zawiedziona sama sobą. Dodatkowo działa mi na nerwy tłumaczenie że moja mama i teściowa przytyły od groma w ciążach i że pewnie takie geny :wściekła/y:

a z jakiej wagi i wzrostu startujesz?
ja w 1 ciąży miałam 58 kg i przytyłam 14 kg, ale mały urodził się 3 tyg przed terminem
teraz miałam 55 kg choć na 1 wizycie było 56 kg (chyba cycki mi tyle ważą ;-))
mój gin jest strasznie wyczulony pod względem wagi. Mi powiedział, ze powinnam przytyć ok 12-16 kg, choć liczę na max 12 kg.
ij dużo wody jak jesteś lekko głodna a za pół godz dopiero posiłek.
Rano na czczo szklanka wody też dużo daje

Angi, nie zalamuj sie. Wiem, że łatwo się mówi bo sama boje się o moją wagę tym bardziej ze ja startowałam z 89 kg..
Puki co waga się waha. Raz waga pokazuje 92 kg a raz 91- wiec nie wiem o co chodzi..
Chyba nie mamy na to wpływu. Co ma być to będzie. Najwyżej zamknięty się w domu i będziemy plakac w poduszkę a później będziemy skakać przed telewizorem

ja startowałam z 78 kg i w 8 tc było 81,6 kg, a w 12 tc (we wtorek) 80,5...
lekarz powiedział, że to nie jest to właściwie tycie jeszcze, tylko organizm zatrzymuje wodę i stąd te wahania.

angi a ile masz wzrostu??? ( w ogóle to pytanie do wszystkich wtedy łatwiej jest z wizualizować sobie bo inaczej sprawa wygląda gdy ktoś waży 90kg przy 160 a całkiem inaczej przy 180cm) ja mam 163 i ważę prawie 60kg i typowo idzie mi w uda brzuszek i bioderka niestety nie w cycki ;-) też mi się wydaje że na razie zbiera się w nas woda przez te hormony bo mieszcze się w ciuchy jak ważyłam 55 jedynie guzik od dżinsów w brzuszek ciśnie więc przerzuciłam się na jeginsy .....

reklama
Do góry