G
gość2.14
Gość
Nie martw sie, musisz niestety zachowac cierpliwość, przyda ci sie na kolejne miesiące ciąży a w sumie jeszcze wiecej po porodzie.O właśnie coś takiego mówił lekarz.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nie martw sie, musisz niestety zachowac cierpliwość, przyda ci sie na kolejne miesiące ciąży a w sumie jeszcze wiecej po porodzie.O właśnie coś takiego mówił lekarz.
I chodziło o to, że dodatnia beta jako badanie biochemiczne nie da 100% pewności, że ciąża się utrzyma i że jest na ten moment prawidłowa. Trzeba czekać.O właśnie coś takiego mówił lekarz.
No chyba ze tak to wtedy ok, ale wciaż nie rozumiem dlaczego wedlug tego lekarza te badanie jest bezsensuAle ginekologowi prawdopodobnie wcale nie chodziło o to, że to będzie ciąża biochemiczna...
Po prostu badania z krwi nazywa się też badaniami biochemicznymi. Więc prawidłowo jest powiedzieć, że wynik bety to tylko biochemia. W sensie wynik biochemiczny, wynik laboratoryjny. Ot, niefortunne słownictwo medyczne.
dasz radę! Kiedy masz wizytę u tego ginekologa? Za tydzień? Dwa?Mój mąż mówi, że ostatnie co można o mnie powiedzieć, to, że jestem właśnie cierpliwa...
Pojutrze z tego co doczytalam, jak beta bedzie potwierdzonadasz radę! Kiedy masz wizytę u tego ginekologa? Za tydzień? Dwa?
jutro mam zadzwonic i zapytac o wynik , iaj kbedzie powyzej zera, to w srode powtorka, i wtedy wynik w czwartek.Pojutrze z tego co doczytalam, jak beta bedzie potwierdzona
Nie chodzi o to, że bez sensu, a o to, że dodatnia beta nie świadczy o tym, że wszystko będzie ok.No chyba ze tak to wtedy ok, ale wciaż nie rozumiem dlaczego wedlug tego lekarza te badanie jest bezsensu
Rozumiem, dobrze.jutro mam zadzwonic i zapytac o wynik , iaj kbedzie powyzej zera, to w srode powtorka, i wtedy wynik w czwartek.
No to może ja źle ten komentarz odebrałam. A to, że beta nie daje 100% pewnosci to wiadomoNie chodzi o to, że bez sensu, a o to, że dodatnia beta nie świadczy o tym, że wszystko będzie ok.
A gdzie robiłaś betę? W diagnostyce? Alab? Czy gdzieś gdzie nie masz możliwości podejrzenia wyniku?jutro mam zadzwonic i zapytac o wynik , iaj kbedzie powyzej zera, to w srode powtorka, i wtedy wynik w czwartek.