reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Negatywny test 19dpo

reklama
Ale ginekologowi prawdopodobnie wcale nie chodziło o to, że to będzie ciąża biochemiczna...
Po prostu badania z krwi nazywa się też badaniami biochemicznymi. Więc prawidłowo jest powiedzieć, że wynik bety to tylko biochemia. W sensie wynik biochemiczny, wynik laboratoryjny. Ot, niefortunne słownictwo medyczne.
No chyba ze tak to wtedy ok, ale wciaż nie rozumiem dlaczego wedlug tego lekarza te badanie jest bezsensu 😅

reklama
Nie chodzi o to, że bez sensu, a o to, że dodatnia beta nie świadczy o tym, że wszystko będzie ok.
No to może ja źle ten komentarz odebrałam. A to, że beta nie daje 100% pewnosci to wiadomo ;)
jutro mam zadzwonic i zapytac o wynik , iaj kbedzie powyzej zera, to w srode powtorka, i wtedy wynik w czwartek.
A gdzie robiłaś betę? W diagnostyce? Alab? Czy gdzieś gdzie nie masz możliwości podejrzenia wyniku?

Do góry