reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Negatywny test 19dpo

reklama
Rozumiem stres , ja mam swoj wynik bety ,ide dzis na pierwsza wizyte a i tak mam wielkiego stresa
Trzymam kciuki, żeby była to wizyta z samymi dobrymi wiadomościami.

Tak, mam stres.
Niby beta mi powie, chociaż ginekolog powiedział, że wynik bety to też tylko biochemia I może nic nie znaczyć o ciąży 😒

Tak, mam stres.
Niby beta mi powie, chociaż ginekolog powiedział, że wynik bety to też tylko biochemia I może nic nie znaczyć o ciąży 😒
Spokojnie jak beta potwierdzi to na usg za tydziem juz napewno bedzie cos widac . Tez trzymam kciuki

Tak, mam stres.
Dodatnia beta = jest ciąża ( pomijam te wszystkie inne możliwości onkologiczne itd). /
Ciąża biochemiczna jest wtedy, kiedy coś niezadziałało prawidłowo i doszło do poronienia do 6tc, także jak najbardziej przy cb beta też wyjdzie dodatnia, tak samo przy cp. Stąd warto skontrolować, czy dobrze przyrasta w ciągu 48h.
Sama wiem, ze nie jest łatwo, ale teraz już nic od Ciebie nie zależy, trzeba uzbroić się w cierpliwość i poczekać do wizyty ;)
p.s. przy kolejnej becie warto też zrobić progesteron, bo jak bedzie za niski, to trzeba będzie suplementować.

Powodzenia dziewczyny, nie nastawiajcie sie tak negatywnie. Od czegos ta ciąża musi sie zacząć i musi minąć pewien czas, aby mogła się rozwinąć. Dużo zalezy jaki sprzęt ma lekarz, aby ocenić ciążę. 3mam kciuki za dobre wiadomości.

Dziękuję dziewczyny.
Wskazówka o progesteronie też przydatna. Jeśli beta będzie obecną, to po 48h powtórzę razem z progesteronem.

A dziś zrobiłam kolejny test, o czułości 20, nie z porannego moczu i jest wyraźna kreska.
Wiem, robię te testy jak pojePana, ale dla mnie ta sytuacja jest mocno stresujaca.
Wczoraj z mężem ustaliliśmy, że jeśli to będzie kolejna biochem, to na razie odpuścimy, bo psychicznie mi ciężko 😔

Tak, mam stres.
Zmień ginekologa. Tylko biochemia? Jeśli się robi przed miesiaczka faktycznie wynik może być niski ale to nie znaczy z3 zawsze kończy się biochemia. A nawet jeśli to dobrze mieć to udokumentowane np. W przypadku leczenia niepłodności.

Dziękuję dziewczyny.
Wskazówka o progesteronie też przydatna. Jeśli beta będzie obecną, to po 48h powtórzę razem z progesteronem.

A dziś zrobiłam kolejny test, o czułości 20, nie z porannego moczu i jest wyraźna kreska.
Wiem, robię te testy jak pojePana, ale dla mnie ta sytuacja jest mocno stresujaca.
Wczoraj z mężem ustaliliśmy, że jeśli to będzie kolejna biochem, to na razie odpuścimy, bo psychicznie mi ciężko 😔
To jest zrozumiale ze jak sie staracie to chcialabys juz wiedziec I cieszyc sie ciaza . Jakbym nie miala bety to tez pewnie bym zrobila kolejny test dla swojego spokoju . Zycze ci zeby bylo dobrze I wkoncu sie udalo

Zmień ginekologa. Tylko biochemia? Jeśli się robi przed miesiaczka faktycznie wynik może być niski ale to nie znaczy z3 zawsze kończy się biochemia. A nawet jeśli to dobrze mieć to udokumentowane np. W przypadku leczenia niepłodności.
Myślę, że chodziło mu o to, że usg jest wiarygodniejsze. Bo on już dziś się uparł na usg , ja nie chciałam, bo wiem, że to za wcześnie. No ale on liczy od ostatniego krwawienia, ja liczę od owu.

Nie wiem, czy można mówić u mnie o niepłodności, mamy dziecko 😉

reklama
Myślę, że chodziło mu o to, że usg jest wiarygodniejsze. Bo on już dziś się uparł na usg , ja nie chciałam, bo wiem, że to za wcześnie. No ale on liczy od ostatniego krwawienia, ja liczę od owu.

Nie wiem, czy można mówić u mnie o niepłodności, mamy dziecko 😉
A ktory to dokladnie tydzien wychodzi od miesiaczki ?

Do góry