reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Negatywny test 19dpo

reklama
Rozumiem stres , ja mam swoj wynik bety ,ide dzis na pierwsza wizyte a i tak mam wielkiego stresa
Trzymam kciuki, żeby była to wizyta z samymi dobrymi wiadomościami.

Tak, mam stres.
Niby beta mi powie, chociaż ginekolog powiedział, że wynik bety to też tylko biochemia I może nic nie znaczyć o ciąży 😒

Tak, mam stres.
Niby beta mi powie, chociaż ginekolog powiedział, że wynik bety to też tylko biochemia I może nic nie znaczyć o ciąży 😒
Spokojnie jak beta potwierdzi to na usg za tydziem juz napewno bedzie cos widac . Tez trzymam kciuki

Tak, mam stres.
Dodatnia beta = jest ciąża ( pomijam te wszystkie inne możliwości onkologiczne itd). /
Ciąża biochemiczna jest wtedy, kiedy coś niezadziałało prawidłowo i doszło do poronienia do 6tc, także jak najbardziej przy cb beta też wyjdzie dodatnia, tak samo przy cp. Stąd warto skontrolować, czy dobrze przyrasta w ciągu 48h.
Sama wiem, ze nie jest łatwo, ale teraz już nic od Ciebie nie zależy, trzeba uzbroić się w cierpliwość i poczekać do wizyty ;)
p.s. przy kolejnej becie warto też zrobić progesteron, bo jak bedzie za niski, to trzeba będzie suplementować.

Powodzenia dziewczyny, nie nastawiajcie sie tak negatywnie. Od czegos ta ciąża musi sie zacząć i musi minąć pewien czas, aby mogła się rozwinąć. Dużo zalezy jaki sprzęt ma lekarz, aby ocenić ciążę. 3mam kciuki za dobre wiadomości.

Dziękuję dziewczyny.
Wskazówka o progesteronie też przydatna. Jeśli beta będzie obecną, to po 48h powtórzę razem z progesteronem.

A dziś zrobiłam kolejny test, o czułości 20, nie z porannego moczu i jest wyraźna kreska.
Wiem, robię te testy jak pojePana, ale dla mnie ta sytuacja jest mocno stresujaca.
Wczoraj z mężem ustaliliśmy, że jeśli to będzie kolejna biochem, to na razie odpuścimy, bo psychicznie mi ciężko 😔

Tak, mam stres.
Zmień ginekologa. Tylko biochemia? Jeśli się robi przed miesiaczka faktycznie wynik może być niski ale to nie znaczy z3 zawsze kończy się biochemia. A nawet jeśli to dobrze mieć to udokumentowane np. W przypadku leczenia niepłodności.

Dziękuję dziewczyny.
Wskazówka o progesteronie też przydatna. Jeśli beta będzie obecną, to po 48h powtórzę razem z progesteronem.

A dziś zrobiłam kolejny test, o czułości 20, nie z porannego moczu i jest wyraźna kreska.
Wiem, robię te testy jak pojePana, ale dla mnie ta sytuacja jest mocno stresujaca.
Wczoraj z mężem ustaliliśmy, że jeśli to będzie kolejna biochem, to na razie odpuścimy, bo psychicznie mi ciężko 😔
To jest zrozumiale ze jak sie staracie to chcialabys juz wiedziec I cieszyc sie ciaza . Jakbym nie miala bety to tez pewnie bym zrobila kolejny test dla swojego spokoju . Zycze ci zeby bylo dobrze I wkoncu sie udalo

Zmień ginekologa. Tylko biochemia? Jeśli się robi przed miesiaczka faktycznie wynik może być niski ale to nie znaczy z3 zawsze kończy się biochemia. A nawet jeśli to dobrze mieć to udokumentowane np. W przypadku leczenia niepłodności.
Myślę, że chodziło mu o to, że usg jest wiarygodniejsze. Bo on już dziś się uparł na usg , ja nie chciałam, bo wiem, że to za wcześnie. No ale on liczy od ostatniego krwawienia, ja liczę od owu.

Nie wiem, czy można mówić u mnie o niepłodności, mamy dziecko 😉

reklama
Myślę, że chodziło mu o to, że usg jest wiarygodniejsze. Bo on już dziś się uparł na usg , ja nie chciałam, bo wiem, że to za wcześnie. No ale on liczy od ostatniego krwawienia, ja liczę od owu.

Nie wiem, czy można mówić u mnie o niepłodności, mamy dziecko 😉
A ktory to dokladnie tydzien wychodzi od miesiaczki ?

Do góry