reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Negatywny test 19dpo

Dziękuję.
Strasznie się miotam, pewnie jak wiele dłużej starających się.
Piszę tu, bo wyjątkowo mam opór komukolwiek to powiedzieć. Boję się, że zapeszę, albo nie wiem 🤦‍♀️
Kreska jest ładna, różowa, widoczna. Ale aby potwierdzić, że wszystko póki co sie rozwija należy zrobić bete i przyrost po 48 h. Dodatkowo dużo kobiet robi prog, aby lekarz w razie co mógł zalecić luteine czy dupka. Nie wiem jak wygląda to u ciebie, wiem jak w Polsce u mnie. Ale i tak mimo to w Polsce nie każdy lekarz już nie bada progu, nie przepisuje luteiny czy dupka
Uważają to za magiczne leki, bez których da sie donosic ciążę. Nie mniej jednak daj znać jesli zrobisz bete.

reklama
Wyczytałam teraz na stronie drogerii w opiniach, że ten test, który kupiłam często pokazuje pozytywnie, druga kreskę, bo słabo odparowuje. Było dużo zdj testów jak moje, które byly fałszywie dodatnie 😔 pobiegłam do rossmana i właśnie zrobiłam test facelle, ale tu też kreska cień cienia. Może to też kreska fabryczna tylko... Ale wariuje :(
Powiem tak. Weź kilka głębokich oddechów i po prostu umow się na wizytę za 2 tygodnie i doczekaj do tej wizyty. Kolor kreski, wybarwienie nic Ci nie zmienią. Musisz doczekać i już. Ja bym sobie darowała testy i rozkminy.

Powiem tak. Weź kilka głębokich oddechów i po prostu umow się na wizytę za 2 tygodnie i doczekaj do tej wizyty. Kolor kreski, wybarwienie nic Ci nie zmienią. Musisz doczekać i już. Ja bym sobie darowała testy i rozkminy.
Wiem, że masz rację.
Ale moja głupia głową nigdy nie daje mi odpuścić, więc pewnie będę do wizyty u lekarza niespokojna i ciągle analizująca wszystko 🤦‍♀️

To jest moj test z poprzedniej ciazy . Tez nie jest super wyrazista kreska a jednak udalo sie .

Załączniki

• Screenshot_2023-01-06-20-28-26.jpeg
    Screenshot_2023-01-06-20-28-26.jpeg
    101 KB · Wyświetleń: 95
Zadzwoniłam rano do ginekologa z prośbą o zrobienie odpłatnie bety. Po opisie sytuacji kazał przyjechać, bo on chce na usg zobaczyć.
Ginekolog liczy ciążę wg okresu, czyli od 30listopada, pomimo, że było to krwawienie poronne. I nie wierzy w testy owulacyjne, ale powiedział, że jeśliby założyć, że owulacja była faktycznie 24 grudnia, to na usg może jeszcze nic nie być.
Było jakieś kółeczko i powiedział, że może to pęcherzyk, a może i nie, nie wiadomo. I że mam dużo śluzówki. Nie dopytałam co to znaczy, czy któraś z Was może wie???
Jutro mam zadzwonić o wynik bety, jeśli będzie powyżej 0, to pojutrze mogę przyjechać powtórzyć.
Choć ginekolog powiedział, że beta to też biochemia i nie da pewności, no ale jeśli chce, to ok, możemy robić.

reklama
Czyli duzo sluzu . Duzo sluzu w teorii moze swiadczyc o ciazy ale nie zawsze . Dlatego lekarz nie chce ci robić nadziei dopoki nie bedzie mial wynikow . Spokojnie jutro juz bedziesz wiedziala na czym stoisz

Do góry