reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Naturalne sposoby wywołania porodu

Spróbuj może tego masażu mnie lekko pobolewał brzuch w nocy ale to tyle z objawów 😋 może w Twoim wypadku współżycie wywołała jakiś skutek 🤷 mi już nic nie pozostało więc próbuje wszystkiego:p

To tak jak mi 🙂 mnie brzuch w nocy pobolewa prawie codziennie i na tym sie konczy. No coz czekamy dalej
A próbowałyście kąpieli w olejkach?

reklama
Jakieś konkretne te olejki polecasz?:) I jak u Ciebie szybko zadziałały? Bo ja nie mam dużo czasu w poniedziałek skierowanie do szpitala ☹️
Olejek szałwiowy i różany. 12h po dodaniu 2-4 kropli olejku różanego odszedł czop, 24h wody, 36h po urodziłam. Ale 6h byłam z przerwami pod oxy. Po zejściu wód do 12h poród naturalny, a potem CC przynajmniej w szpitalu w którym rodziłam.

Olejek szałwiowy i różany. 12h po dodaniu 2-4 kropli olejku różanego odszedł czop, 24h wody, 36h po urodziłam. Ale 6h byłam z przerwami pod oxy. Po zejściu wód do 12h poród naturalny, a potem CC przynajmniej w szpitalu w którym rodziłam.
Ojej to tak niby pomogło niby nie bo miałaś i tak wywoływanie, ale nie szkodzi spróbować tak czy siak 🤷 skoro dziś na kolanach dreptałam po podłodze ( tak mi doradzono:D ) to i kąpiel z olejkiem spróbuję:) dzięki!!:)

Ja mam termin na poniedziałek i póki co też nic się nie dzieje 🙈 A jak u Was z ruchami maluszków?
Ja mam termin na czwartek. Wczoraj miałam lekko bolesne nieregularne skurcze, ale wieezorem przeszły. Maluszek się wierci dość często już tak jakoś od trzech dni, może się przygotowuje do porodu 😄

reklama
Do góry