reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze zwierzaki

krewetka

mama
Miasto
Brunary
pozwalam sobie założyć watek o naszych zwierzakach

pytanko do dziewczyn co maja koty: co zrobic aby kto mniej zrzucal siersci, zwłaszcza teraz gdy mała jest na swiecie, kudelki sa uciazliwe, a kudli sie bardzo ?

reklama
pozwalam sobie założyć watek o naszych zwierzakach

pytanko do dziewczyn co maja koty: co zrobic aby kto mniej zrzucal siersci, zwłaszcza teraz gdy mała jest na swiecie, kudelki sa uciazliwe, a kudli sie bardzo ?
Na zdrową sierść u kota dobre jest zółtko jaja kurzego podane na surowo raz na kilka dni :)
Jeśli kot się strasznie 'leni' to można czesać go codziennie miękką szczoteczka dla kota. I będzie mniej sierści na dywanie i kot będzie miał radochę (cóż może być przyjemniejszego niż szczotkowanie dla futrzaka:p)

Ja też mam kotkę od kilku miesięcy. Wychowywałam się z dużym psem więc na początku było mi ciężko się z nią 'dogadać', ale dałyśmy rade i jest na tyle dobrze, że kotka, która za swego pana wcześniej uważała mojego męża, teraz stała się 'moja' :D
W przyszłości myślę by przygarnąć jeszcze pieska, ale to dopiero jak Alunia podrośnie :)

krewetka najlepsze bedzie codzienne czesanie i dodawanie do jedzenia kropelek efa olie, poza tym czeste odkurzanie ;)

ja czeszę moje codziennie i doopa cały czas linieją- może to dlatego, że trochę w domu a trochę na dworze są??
a kropelki żadne nie przechodzą, wyczuwają od razu :-(

krewetka, a jak kot na córkę reaguje??

w pierwszym dniu jak ją usłyszała to nie wiedziała co jest grane,zjeżyła się i zrobiła wielkie oczy, teraz na płacz czy stękanie nie reaguje, ale staram się żeby do drugiego pokoju nie wchodziła i oczywiście na noc zamykam drzwi

moja kotka tylko w domu i tony sierści gubi:angry:

jak często odrobaczacie koty?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
To moje zwierzaki :)

Kołnież z lisa

Mam jeszcze jedną - kotkę - spi właśnie w foteliku małej...

Na siersć polecam wyczesywanie i sprzątanie.... nie ma rady...

kto ma zwierzeta i ()dzieci - dodałabym) :) musi byc gotowy na czestsze sprzatanie..:)

Przy dzieciach odrobaczam koty raz na 2-3 miesiace - bo sa wychodzące...

Nie wyobrazam sobie chowania dzieci w sterylnych warunkach bez zwierząt - poprostu muszą wejść w zastany świat .. tak było z Antosiem, tak będzie i teraz z Krysią....

Nie wypędzam kotów do drugiego pokoju - poprostu żyjemy sobie wszyscy w jednej wielkiej symbiozie pod jendym dachem - jest juz nas 7 szt. Choc ludzi wciaz w przewadze 4 do 3 :)

Julienx zdjęcia są niesamowite :-D,to z Krysia i kotkiem jest ekstra!

To ja tez przy okazji wkleję nasze "maleństwa" ;-)
2wobxgx.jpg

1yv678.jpg

reklama
Julienx super fotki:-D
Luthien u nas też akwarium:tak: także zwierząt u nas więcej jak ludzi:-D
a tak z ciekawości jakie duże macie akwarium?