reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze zwierzaki

reklama
To ja przedstawie swoich cyrkowcow :-D

Załączniki

• 9586e00967035e6f.jpg
    9586e00967035e6f.jpg
    50,8 KB · Wyświetleń: 128
No to przedstawiam Wam naszą Kociamberową Kociambrę zwaną dalej panna vel Myszka

Spotkać ją można wszędzie ykhm...

Ostatnia edycja:
Fajne macie zwierzaczki. Ja obecnie jestem w posiadaniu szczura, królika, świnki morskiej i psa.

Wampi masz króliczka? Z ciekawości zapytam, czym go karmisz?

Ja mam króliczka i szczurka, zdjęcia w albumiku :p

Moja królica jest wybredna i je tylko marchew, natkę pietruszki, mlecz, ziarenka, siano i kolby.

Mój zwierzyniec:
pies Ami lat 11, świnka Pusia lat 7, królica Trusia 10 miesięcy i szczurzyca Baśka 5 miesięcy

To odstaw te ziarno i kolby, królik absolutnie nie powinen tego jeść! Jakby co to mogę Ci napisać co mogą jeść króliki. Prawie każde warzywo i owoc nadają się dla królika, ja polecam pietruszkę, brokuły, selera a z owoców jabłka.

Tak się właśnie zastanawiałam jakie owoce można podawać, bo ktoś mi kiedyś mówił, że z owocami przy króliczkach trzeba uważać. Muszę spróbować z brokułami, bo tego jeszcze jej nie podawałam. A czemu nie powinno się podawać ziarna?

Wampi tu Ci wklejam link to artykułu o żywieniu królików, ja jak adoptowałam swojego też nie wiedziałam że króliki nie mogą jeść tych mieszanek, kolb i innych wynalazków :( Ten artykuł wyjaśnia wszystko dlaczego tak a nie inaczej a przy okazji na samym dole masz spis co mogą jeść króliczki i jest tego naprawdę dużo :) I w większości to nie są drogie warzywa czy owoce, poza tym można kupować sezonowo, to co akurat jest tanie latem a co zimą :) Np. można karmić kapustą czerwoną (zalecane podawanie przynajmniej raz dziennie) to przecież ile kosztuje kapusta, a starczy na długo bo królik całej nie oszamie jednego dnia :)
Tam w artykule jest mowa o granulacie (nie mylić z mieszankami ziarna) to ja polecam to: może tanie nie jest ale daje się tego króliczkowi garstkę dziennie także opakowanie starcza średnio na 2 miesiące:
http://animalia.pl/produkt,7457,Versele_Laga_Cuni_Complete.html

http://www.lecznica-oaza.strefa.pl/biblioteka/artykuly/kroliki/zywienie.htm

P.S. Lekarkę która napisała ten artykuł znam osobiście bo ona jest lekarką mojego królika także wiem że jest autorytetem jeśli chodzi o króliczki :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama