reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie

ja biorę cerazette i tez miałamkrwawienie, zupełnie jak @ teraz rozpoczęłam 3 opakowanie i nadal zdarzają mi się jeszcze plamienia..

reklama
Brałam cerazette, nawet Wam w akcje desperacji pisałam na wątku majówkowym. Jakbym miała tylko plamenie w połowie op. to spoko, ale lało się ze mnie i już nie biorę. teraz nie mam ani plamienia ani krwawienia :-) 8.09 mam gina więc podejme próbe z normalnymi tabl.

A ja dziewczyny dostałam okres po 1,5 miesiacu od połogu.Wiec zaczęłam brać azalie 3 tygodnie temu i teraz dostałam plamienia,ale mi to bardziej wygląda na okres.Dziewczyny a wy miałyście przy azali krwawienie i ile czasu?
kurczaczek a co do novynette to ja kiedyś brałam i tez miałam plamienia,ale przy drugim opakowaniu przeszły te plamienia.A tez mnie to wkurzało:wściekła/y:
Ja teraz Martiko dopiero przeczytałam twój post.Ooo hihi,znalazłam bratnią dusze od novynette.No ja przy drugim teraz też na razie nic.Jak skończyło mi się to plamienie łącznie z @ chyba,(bo potem to tak szło jak na @) dzień przed końcem tej przerwy 7-dniowej tak do tej pory na razie czysto.A @ potem już normalnie miałaś?
Napisałaś,że kiedyś brałaś,a to teraz już nie bierzesz w ogóle tablet? czy akurat tych?
Ja to myślałam,że szału dostanę z tymi plamieniami.Miałam już dzwonić do swojego Doktorka ale mówię poczekam co będzie przy drugim opakowaniu

Ja zaczęłam dziś brać azalię i nadal jestem żelazną dziewicą,ale być może niedługo to się zmieni,więc muszę być zabezpieczona.@ brak.Dziewczyny stosujące azalię,czy używacie tylko azalii,czy jeszcze jakiegoś dodatkowego zabezpieczenia np. prezerwatywa ? Ja się boję znów zajść w ciązę i zastanawiam się nad dodatkowym zabezpieczeniem(prezerwatywa).

Ja zaczęłam dziś brać azalię i nadal jestem żelazną dziewicą,ale być może niedługo to się zmieni,więc muszę być zabezpieczona.@ brak.Dziewczyny stosujące azalię,czy używacie tylko azalii,czy jeszcze jakiegoś dodatkowego zabezpieczenia np. prezerwatywa ? Ja się boję znów zajść w ciązę i zastanawiam się nad dodatkowym zabezpieczeniem(prezerwatywa).

tylko cerazette :-)
a sexik tak raz na 1,5 tygodnia

Ja biore Azalię dopiero od kilku dni, ale coś mrnie mi idzie branie jej o stałej porze:szok:
Po tzgodniu brania jest sie w pelni zabezpieczonym
:tak:

reklama
bylam dzis u ginki i wreszcie dowiedzialam sie jak to jest z miesiaczka przy braniu tabletek jednoskladnikowych.
nie hamuja one owuklacji, tylko zageszczaja sluz i sprawiaja ze endometrium jest cienkie. zatem mozliwe jest wystapienie miesiaczki w trakcie brania tabletek. jednak cykle u kobiet po porodzie (w szczegolnosci jesli karmia piersia) sa bardzo nieregularne, wiec mozliwe, ze mialam okres 7 tygodni po porodzie i do tej pory nie mam kolejnego.

w spawie antykoncepcji jeszcze nie zdecydowalam. babka polecala mi wkladke miedziana za 200 zł (razem z zalozeniem), jednak musze poczekac na kolejna miesiaczke zeby sprawdzic jaka jest obfita (bo przy tej wkladce okres jest bardziej obfity) i dopiero jesli bedzie ok, to przy kolejnej moge zalozyc wkladke. pytanie tylko, kiedy to nastapi, bo jak za kilka miesiecy, to juz mi sie nie bedzie oplacalo zakladac wkladki bo my za 1,5 lub 2 lata bedziemy pewnie drugiego dzidziusia robic ;)

poza tym okazalo sie ze ból przy stosunku i krwawienie moglo byc spowodowane pozostaloscia ziarniny (takiego zgrubienia w miejscu blizny po cieciu). ginka mi to usunela i powiedziala ze powinno byc lepiej. w dodatku mam jeszcze w miesniach nierozpuszczone szwy, ktore moga sie wchłaniac nawet do 6 miesiecy po porodzie - te szwy tez moga powodowac bol podczas stosunku. wiec humor mi sie poprawil :) mam nadzieje ze po usunieciu tej ziarniny bedzie lepiej, a jesli nie, to za niecale trzy miesiace wszystko sie porozpuszcza i bedzie ok :)

polecam wszystkim cierpiacym wizyte u gina - moze cos poradzi ;)

Do góry