reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie

ja tym, które NIE karmią piersią polecam YASMINELLE. brałam 4 lata przed ciążą i super się po nich czułam, libido w porządku, nie tyłam, a wręcz 3 kg schudłam :-)

...ja brałam, ale nie schudłam niestety (chociaż lekarka powiedziała, że tak się często zdarza):-) ale i tak byłam zadowolona... U nas karmienie zanika, więc pewnie niebawem przerzcuę się na "normalne" tabletki, albo na spiralę,..... sama nie wiem.....

A ja polecam wkładke Mirene:-) mimo iz mam ja dopiero miesiac i od wczoraj dopiero zaczynam przestawac plamic to jednak czuje sie super,noi maz ma wygode he he:-)

A jak zakładanie, nie bolało??

reklama
JusMe5-pisalam juz chyba o tym zakladaniu ale powiem tak,te uczucie nie da sie nazwac bolem tylko hmmmm czyms nieprzyjemnym,ale na tyle ze nie sprawilo mi to duzego dyskomfotru,porownywalabym to uczucie do krotkiego bolu @ takie cos jagby ktos w brzuchu pocignal i za jakis nerw ,trwalo to doslownie niecale 2 minuty,spodziewalam sie wiele gorszych wrazen

ja tym, które NIE karmią piersią polecam YASMINELLE. brałam 4 lata przed ciążą i super się po nich czułam, libido w porządku, nie tyłam, a wręcz 3 kg schudłam :-)
tabletki anty są dobierane indywidualnie, po wykonaniu odpowiednich badań, m. in profilu hormonalnego, dlatego nawet jeśli dla Ciebie były super nie oznacza to, że tak samo zadziałają na inne osoby.

Ja kiedyś zażywałam M21 i dla mnie akurat te tabletki były super, mimo, że wiele dziewczyn na nie narzekało

estragon, mi żadnych badań nie robili:sorry:
lekarz zaproponował yasminelle i takie brałam.
w takim razie najwidoczniej mi podpasowały ;-)

ja brałam te tabletki przed slubem:) było oki...a teraz od 2 lat brak tabletek tylko gumeczki!!!
ale jak dostane teraz @ to musze wybrac sie do mojej ginki po jakies tabsy

A czy przy pierwszym opakowaniu też tak długo plamiłaś?Ja zaczęłąm drugie i na razie mam "czysto",ale przy pierwszym to była carramba

A ja teraz mam wrażenie,że przy tych chyba schudłam,ale poczekam jeszcze z "oceną" moich kilosów jak dojdę chociaż do trzeciego opakowania

nie robi się przerwy w tabletkach, bierze się non stop :-)

Ale dziwnie trochę,przy jednych trzeba robić przerwę,przy innych nie.Od czego to może zależeć?Bo te novynette,co ja biorę,to muszę robić 7-dniowe przerwy.Może od składu to zależy?Bo jakieś są jednoskładnikowe,inne dwu?Qrka,ja pierwszy raz w życiu takie coś biorę,bo tak to sklepy i kioski z gumkami na nas zarabiały do tej pory :)
A ja polecam wkładke Mirene:-) mimo iz mam ja dopiero miesiac i od wczoraj dopiero zaczynam przestawac plamic to jednak czuje sie super,noi maz ma wygode he he:-)
Ooo,właśnie Komi skrobnij coś więcej na ten temat,bo ja myślę o tej wkładce też.Czy boli przy zakładaniu i ogólnie czy odczuwasz ,że ją masz itp.No wiesz,wrzuć takiego fest posta z info,hihi :)
estragon, mi żadnych badań nie robili:sorry:
lekarz zaproponował yasminelle i takie brałam.
w takim razie najwidoczniej mi podpasowały ;-)
Mi też nie,ale może dlatego,że cały czas chodzę i mam zamiar chodzić do tego gina ,co mnie prowadził i może pamiętając moje wyniki dlatego tych dodatkowych badań nie zlecał?

a wiec tak:-)

samo zakladanie Mireny tak jak pisalam odczuwalam jako ciagniecie jakiegos nerwu ktore bylo nieprzyjemne doslownie przez 2 minutki i to moze nie tyle

nie odczuwam zadnego dyskomfortu z racji tego iz siedzi we mnie cialo obce:-D:-D

nie czuje w ogole ze ja mam,dokladnie przez miesiac od jej zalozenia plamilam,bylo ronie raz mniej raz wiecej,ale bylo non stop,od wczoraj mam spokoj:tak::tak:ale to normalne przy tej wkladce,plamienia moga byc nawet 3 miesiace,potem po roku miesiaczka jest bardzo skpa lub moze zaniknac calkowicie:-)

i to tyle,maz tez jej nie czuje podzczas ......,wiec jest ok:-)

nie ...wszystko było u mnie oki!
Oo,to super miałaś
u mnie tez przy pierwszym to z 12 dni sie lało terz koncze 2 opakowanie i jak na razie zadnegio plamienia nie mialam :)
Tylko 12 dni ????U mnie całe 21,no 20.Bo jak wzięłam w pierwszy dzień @ to na drugi dzień zero,nic ,ani @ ani nic,dopiero na następny,najpierw takie brązowe cóś,a potem normalna krew.I pod koniec opakowania,z jakieś 4-5 tabletek,znowu @.A teraz jak na razie ok.zobaczymy jak @ przyjdzie,czy w czasie tych 7 dni,czy też przed końcem opakowania.I miałam wcześniej ogólnie upławy jeszcze w ciąży i zaraz po niej.Mój Doktorek powiedział,że tablety powinny to bardzo zmniejszyć,bo ponoć lekką nadżerkę miałam.Ale faktycznie tak jest,że teraz wreszcie bez wkładek mogę chodzić na loozie,faktycznie dużo zmniejszyły
a wiec tak:-)

samo zakladanie Mireny tak jak pisalam odczuwalam jako ciagniecie jakiegos nerwu ktore bylo nieprzyjemne doslownie przez 2 minutki i to moze nie tyle

nie odczuwam zadnego dyskomfortu z racji tego iz siedzi we mnie cialo obce:-D:-D

nie czuje w ogole ze ja mam,dokladnie przez miesiac od jej zalozenia plamilam,bylo ronie raz mniej raz wiecej,ale bylo non stop,od wczoraj mam spokoj:tak::tak:ale to normalne przy tej wkladce,plamienia moga byc nawet 3 miesiace,potem po roku miesiaczka jest bardzo skpa lub moze zaniknac calkowicie:-)

i to tyle,maz tez jej nie czuje podzczas ......,wiec jest ok:-)
Ooo,to brzmi zachęcająco i ciekawie.Ja na razie na tabletach,bo nie wiadomo,może i się zdecydujemy na drugie,hmmm,ale na razie to tylko takie gdybanie.Zobaczymy jak się pokończą mi tablety jak będzie,bo na razie mam na pół roku aż wypisane recepty

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry