reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie

reklama
dziewczyny czy ktoras z was bedzie deycydowac sie na wkladke moze? ja bym chciala ale koszt np ten MIRENY mnie przeraza

dziewczyny
czy biorac tabletki przez pierwszy tydzien stosowałyscie jeszcze zabezpieczenie w postaci gumek?
jesli tak to przez jaki okres?

radze stosowac dodatkowow,juz pisala bodajze nataliak ze jezeli nie zacznie sie brac tabl w pierwszych 3-4 tyg po porodzie to biorac piewrsze opakowanie pozniej przez 1 tydzien bodajze zaleca sie dodatkowe zabezpieczenie

Komi ja decyduję się na Mirenę, będę miała zakładaną około listopada
a koszt tylko pozornie jest duzy bo jesli policzysz sobie ile kasy wydajesz na tabletki w ciągu 5 lat to wychodzi taniej

Nataliak dzięki. Choć na razie trzymam męża na dystans:-D. Zasłaniam się sześcioma magicznymi tygodniami:tak:. Niestety w sobote termin mija a ja ochoty nie mam wcale. Wieczorem myślę tylko o tym żeby się walnąć spać.

Dostałam dziś od GP receptę na cerazette ale z moją głową muszę poszukać innej metody antykoncepcji bo już teraz nie pamiętam o lekach na nadciśnienie a tu konsekwencje mojego zapominalstwa mogą być mniej ciekawe:sorry2:. I w tym momencie dobrnęłam w końcu do pytania które chciałam zadać. Czy któraś z was słyszała o implancie zwanym jakże oryginalnie "Implanon"? wszczepia się to to pod skórę na 2-3 lata. Kozystała któraś? Albo może macie znajome które to miały? Albo znajome znajomych itd? Bo nie wiem czy się zdecydować a lekarka mi gorąco polecała.

Dostałam dziś od GP receptę na cerazette ale z moją głową muszę poszukać innej metody antykoncepcji bo już teraz nie pamiętam o lekach na nadciśnienie a tu konsekwencje mojego zapominalstwa mogą być mniej ciekawe:sorry2:. I w tym momencie dobrnęłam w końcu do pytania które chciałam zadać. Czy któraś z was słyszała o implancie zwanym jakże oryginalnie "Implanon"? wszczepia się to to pod skórę na 2-3 lata. Kozystała któraś? Albo może macie znajome które to miały? Albo znajome znajomych itd? Bo nie wiem czy się zdecydować a lekarka mi gorąco polecała.

niestety do polski jeszcze ten wynalazek nie dotarl.

reklama
Do góry