reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie

Mam pytanie do dziewczyn, które biorą juz tabletki antykoncepcyjne. Biorę Azalię już 12 dzień i od 4 dni mam obfite (podkreślam - OBFITE) plamienia... :/ Musze używać podpasek... Czy Wy też tak macie? Albo czy to możliwe, że dostałam już miesiączkę? Karmie piersią i to często. Ze 2 razy zdarzyło się, że była przerwa 4, 5 godzinna, a tak to przeważnie co 3 godziny...

Masakra jakaś! Jeśli to od tych tabletek (bo czytałam w ulotce że skutkiem ubocznym sa plamienia... ale takie obfite?!) i tak ma być ciągle, to ja dziękuję!

reklama
Ja idę w piątek do gina na kontrolę. Anty nie będę chciała, spirali też nie. Zostanie gumka, albo wstrzemięźliwość ;))
Jak na razie nie mam ochoty na przytulanki. Wcale, a wcale....
Jestem jeszcze gruba, poza tym zmęczona i denerwuje mnie MM.

Anty nie chcę, bo źle reaguję na nie, a spirali nie założę ze względu na przekonania (nie chodzi mi o te religijne).

ja po głębokich przmyśleniach doszłam do wniosku, że gumki i kalendarzyk oraz ostrożność powinny wystarczyc narazie, chociaż z taką częstotliwoscią jak ostatnio to nie mam sie czego obawiać

Mam pytanie do dziewczyn, które biorą juz tabletki antykoncepcyjne. Biorę Azalię już 12 dzień i od 4 dni mam obfite (podkreślam - OBFITE) plamienia... :/ Musze używać podpasek... Czy Wy też tak macie? Albo czy to możliwe, że dostałam już miesiączkę? Karmie piersią i to często. Ze 2 razy zdarzyło się, że była przerwa 4, 5 godzinna, a tak to przeważnie co 3 godziny...

Masakra jakaś! Jeśli to od tych tabletek (bo czytałam w ulotce że skutkiem ubocznym sa plamienia... ale takie obfite?!) i tak ma być ciągle, to ja dziękuję!

plamienia moga sie pojawic nawet na poczatku brania 2skladnikowych tabletek wiec daj organizmowi jeden albo nawet dwa cykle na przyzwyczajenie sie do hormonow.

ja biorę cerazette, ale dopiero od 6 dni i jak narazie nic nie zaobserwowałam, więc nie pomogę.
jeśli cie to męczy, to może zadzwoń do swojego lekarza.

ja biorę Azalię 8 dni i plamień na razie nie mam, ale chyba zauważyłam zwiększony apetyt:baffled:, chociaż nie wiem czy one pobudzają apetyt czy w przypadku tabl. to hormony same z siebie powoduję tycie? Jak zacznę tyc, to od razu odstawiam.

ja biorę Azalię od 5 dni i na razie nie mam plamień. Ale moja Pani doktor powiedziała że przez pierwsze opakowanie mogą się pojawić plamienia i to nawet takie większe. Potem powinno się to już unormować.

Estragon ja też ostatnio mam jakiś większy apetyt, ciekawe czy to przez te tabletki, ale jak będę tyć to też je odstawiam:)

reklama
Do góry