reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie

a ja się chwalę, że przytulanki z M mamy już za sobą.
wczoraj 1 raz :-)
to było jakieś 45 minut czajenia się i może ze 3 minuty sexu :-)
powiem Wam, że strasznie spięta byłam i wtedy bolało.

dziś powtórka z rozrywki i już większy luz i było całkiem, całkiem :-)
no i chyba krocze zszyli mi na wymiar ;-)

reklama
aga to witaj w klubie:))),my też wczoraj pierwszy raz:)- od października. Ale bolało cholernie, spinałam się jak nie wiem co. Boli jeszcze teraz, zwłaszcza jak siedzę:///. Wczoraj to się nawet nie mogłam podmyc po wszystkim. I teraz to nie wiem kiedy będzie następny raz, pewnie za rok...

mój M własnie mówł,że głupia spinam się za bardzo..
więc trzeba wyluzować.
mnie nie boli, ale właśnie też nie mogłam się podmyć na początku.
estragon będzie dobrze ;-)
i nie przesadzaj, że dopiero za rok, po malutku, po malutku i będzie dobrze.
nic na siłę

nie czułaś ciągnięcia żadnego? Bo ja tak miałam i to z przeciwnej strony niż byłam nacinana. Zachciało się głupiej babie seksu i teraz siedziec nie może:/

dokłądnie tak samo, ciągniecie było po przeciwnej stronie niż nacięcie, ale jak się spinałam, to jeszcze bardziej ciągnęło..

awru to Ty cały czas chodzisz w poporodowych ???
Powiedzcie mi czy czekacie 6tyg z wylegiwaniem sie w wannie, bo mi sie tak juz marzy poleżec w wannie ale naczytałam sie, że dopiero po 6tyg mozna.
:szok::szok::szok:powaznie????? ja 1 kapiel mialam tydzien po porodzie jak wrocilam do domu i codziennie ja biore do dnia dzisiejszego

aga-gratuluje 1 razu he he,ja na swoj czekam he he i ciekakawa jestem jak to po 2 porodzie bedzie wygladalo i jak tam zszycier z wierzchju wyglada suuuper:-)

Ja plamilam tylko 3 tygodnie po porodzie. Mocniej pierwsze dwa tygodnie byly podpaski i slabiej wlasciwie nie krwawienie, a plamienie kolejny tydzien. Jak skonczylo sie plamienie to byl juz normalnie sex. Ani pierwszy, ani kolejny raz nie bylo zadnego bolu, ani ciagniecia, czy problemow z podmywaniem. Ale ja nie bylam rozcinana, ani specjalnie nie peklam, mialam tylko jedno malutkie zalapanie nitka, ktore zagoilo sie w pierwszym tygodniu po porodzie. A to chyba jednak duzo znaczy. Nie zauwazylam tez zadnej roznicy w rozmiarze. Sex narazie bez zadnego zabezpieczenia, bo szukam szukam odpowiedniego dla mnie srodka. A podobno pelne karmienie piersia zabezpiecza przez 12 pierwszych tygodni. Recepte na pigulki mam, ale jeszcze sie do nich nie przekonalam. 7 lipca wizyta popologowa pogadam na ten temat z ginem. Mysle, ze narazie nie jestem plodna, nie ma zadnych objawow plodnosci w postaci np. plodnego sluzu ect. Ale po wizycie juz zaczne sie w jakis sposob zabezpieczac, tylko jeszcze nie wiem w jaki.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja kapalam sie w wannie od razu po przyjsciu ze szpitala. Bo nie wiedzialam, ze nie mozna, a wole wanne niz prysznic. Lubie sie w niej wylegiwac. Ale nic mi na szczescie nie bylo. A w szpitalu bralam prysznic.

Do góry