reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie

u mnie napewno wchodzi w grę tylko wkładka hormonalna bo zwykła wydłuża @ i są bardziej obfite a ja bez tego i tak mam po 7 dni...
a nawet nie wiedziałam że sa inne hormonalne oprócz Mireny... musze poszperać

reklama
Dziewczyny plamicie jeszcze? u mnie jak przy @! a w @ jest tego sporo, jak długo sie plami-wie ktos może? przy 1 dziecku miałam od razu @ pod koniec połogu...

Ja o hormonalnej tez slyszalam tylko mirenie. A zwykla tak wydluza @. Ja mialam zwykla, byla na 5 lat. I dobrze sie spisywala, tyle, ze miesiaczki troche dluzsze i bardziej obfite. A mirena tylko na 3, wydaje mi sie, ze chyba tez na 5? Za to po hormonalnej gorzej wrocic do plodnosci, takze tym planujacym jeszcze ciaze w przyszlosci nie polecam. Z tego co sie czytalo na forach mialy dziewczyny potem duzo problemow z zajsciem w ciaze, czekaly wiecej cykli niz po normalnej spirali.

Dziewczyny plamicie jeszcze? u mnie jak przy @! a w @ jest tego sporo, jak długo sie plami-wie ktos może? przy 1 dziecku miałam od razu @ pod koniec połogu...

ja już praktycznie od tyg mogę chodzić bez wkładek (chociaż asekuracyjnie zakładam) po nawet plamienia nie mam.. czekam do wtorku czyli dnia kiedy minie dokładnie 6tyg i wskakuję w niezdrowe majtki :-D

awru to Ty cały czas chodzisz w poporodowych ???
Powiedzcie mi czy czekacie 6tyg z wylegiwaniem sie w wannie, bo mi sie tak juz marzy poleżec w wannie ale naczytałam sie, że dopiero po 6tyg mozna.

no coś ty! nigdy w życiu ;-)
w podkładach poporodowych chodziłam jedynie w szpitalu, do domu wypisywałam się już w zwykłych podpaskach - na nich pociągnęłam jakieś 5 dni a później już tylko wkładki ;-)

z wanny zaczęłam korzystać jakiś tydzień - 1,5 tyg temu.. na początku króciutka kąpiel a później każda kolejna coraz dłuższa

hehehe to Cię źle zrozumiałam ;)

ah no muszę wam napisać, że wczoraj odebrałam wyniki krwi i są bardzo dobre :) :):) ...ważne to o tyle, że w szpitalu przetaczali mi krew bo miałam bardzo słabą.

reklama
Do góry