reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie

Dziewczyny jak tam wasze szwy ? macie jeszcze ? Ja jestem 3 tygodnie po porodzie i co prawda nie byłam cięta,ale pękłam i mam założone dwa szwy w dwóch miejscach.Niby są rozpuszczalne,ale ciągle są na swoim miejscu:dry: Przy poprzednim porodzie byłam cięta,szew sam wyszedł,ale nie pamiętam już kiedy...:-(

reklama
ja krwawiłam gdzieś do końca 5 tygodnia :/ Co prawda mniej niż na początku ale jednak...

Czy Wan też puchną teraz ręce i nogi???? Kurczę u mnie woda nie źle zatrzymuję się w organizmie:/ Bardziej niż w ciąży:/ Ledwo mogę zdjąć obrączkę a pod wieczór nogi też spuchnięte...bardzo dużo piję a za to toaletę odwiedzam niezwykle rzadko.
Czy któraś też tak ma???

moim zdaniem powinnaś sobie gruntownie mocz przebadać, czy nery funkcjonują prawidłowo, skoro dużo pijesz ale mało sikasz.... to nie przelewki..

Dziewczyny jak tam wasze szwy ? macie jeszcze ? Ja jestem 3 tygodnie po porodzie i co prawda nie byłam cięta,ale pękłam i mam założone dwa szwy w dwóch miejscach.Niby są rozpuszczalne,ale ciągle są na swoim miejscu:dry: Przy poprzednim porodzie byłam cięta,szew sam wyszedł,ale nie pamiętam już kiedy...:-(

mi ostatni ze srodka wypadł jakies 4-5 dni temu- w koncu

dziewczyny czy boli was jeszcze rana gdzie byłyście nacinane? Rany ja się jeszcze dotknąć nie mogę...czy można coś stosować żeby się to lepiej zagoiło tzn szybciej!

Na szczescie tym razem mnie nie rozcieli i nie mialam szwa.

Mam do was pytanie, szczegolnie tych, ktore karmia piersia. Czy stosujecie juz jakas antykoncepcje i jaka? Bo ja narazie nie, ale trzeba byloby juz chyba zaczac, zeby wpadki nie bylo. Co polecacie? Jak sie wam to sprawdza?

Agate ja (i większośc mam na forum) dostała tabletki anty dla karmiących piersią- Azalia. Ja jeszcze nie wykupiłam recepty, bo pozwolenie mam od lipca.

Na szczescie tym razem mnie nie rozcieli i nie mialam szwa.

Mam do was pytanie, szczegolnie tych, ktore karmia piersia. Czy stosujecie juz jakas antykoncepcje i jaka? Bo ja narazie nie, ale trzeba byloby juz chyba zaczac, zeby wpadki nie bylo. Co polecacie? Jak sie wam to sprawdza?

niby ja mam juz pozwolenie ale dalej mnie boli wiec nic z tych przyjemnosci...a tez dostałam AZALIE

Agnieszka ja jeszcze mam szwy, ale kilka też już wypadło, ja miałam ich pełno bo byłam bardzo rozerwana, w skurczu przy którym zamierzały mnie naciąć wyplułam synka i nie zdążyły hehe:-D

Agate, u nas będą gumki.

Dzieki za odpowiedz.
Mi w szpitalu przy wyjsciu z porodowki przepisali pigulke cerazette, podobno tylko ja mozna stosowac przy karmieniu piersia i microvale, ale te druga trzeba brac co do godziny, jest mniej skuteczna slabsza, a cerazette nie potrzeba az takiej dokladnosci. Ale zastanawiam sie, czy to jednak takie dobre przy karmieniu piersia. Wczesniej karmiac piersia mialam zalozona spirale. Ale na necie rozne opinie o spiralach tez sa. A wiec waham sie. Gumki nawet dobre rozwiazanie, ale ja uczulona i u nas czesto pekaly, a wiec nie za skuteczne. My wspolzyjemy juz od ladnych dwoch tygodni, a wiec wypadaloby zaczac sie zabezpieczac.

reklama
Do góry