reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie

julita, a wy się jeszcze karmicie cycem???
naprawdę jesteś szczęściara, ja czeka teraz na pierwszą @ po założeniu wkładki, ma być masakra, krzyż i podbrzusze nawala mnie od dwu dni, oj będzie ciekawie :-/
tak karmię jeszcze, myśle że podczas urlopu spróbuję odtawić Maje od piersi....

reklama
u nas identycznie :) mm w kaszkach mleczno ryżowych a cyc jak w dzień to raz albo tylko na noc tak do przytulenia...najgorsze że nie mam ani sumienia ani pomysłu jak tu Nadię oduczyć...

też nie mam pomysłu, ale nie wyobrazam sobie nie przesypiać nocki i rano iśc do pracy więc wolę spróbowac jak będę mieć urlop

Julita ja juz dwa tygodnie odcycolona a @ dalej nietchoc brzuch mnie boli jakby miala przyjsc.kiedys musi niestety.wcale za nia nie tesknie:no:

Malina, a jaką masz wkładkę? Jak się czułas po założeniu i podczas zakładania? Bolało coś? Pytam na przyszłość, bo po drugim dzieciu też chciałabym założyć.

Dziewczyny karmiące, trzymam kciuki za szybki i łatwe odstawienie :)

Julita nie bylo tak zle,powiem ci,ze nastawialam sie na wieksza tragedie.
jak chcesz zeby poszlo w miare bezbolesnie,dla ciebie rowniez to odstawiaj na raty.
u nas najpierw ograniczylismy karmienia w ciagu dnia,pozniej bylo tylko karmienie na drzemke i oczywiscie w nocy.odstawilismy karmienie drzemkowe,pozniej te do zasypiania.no i na koniec poszly nocki.
minelo dwa tygodnie,mala wciaz sie budzi nad ranem,pije pare lykow wody i spi dalej.

u was tez bedzie dobrze mowie ci:tak:

Malina, a jaką masz wkładkę? Jak się czułas po założeniu i podczas zakładania? Bolało coś? Pytam na przyszłość, bo po drugim dzieciu też chciałabym założyć.
Afi - ja mam UT380...wiem, brzmi jak nazwa łodzi podwodnej :-) hehe
zakładanie ...szczypało i ciągnęło, no ni chole.ry nie powiem, że było bezboleśnie...ale ja mam niski próg bólu. To było, delikatne pobolewanie w podbrzuszu nieprzyjemne
potem przez wieczór miałam delikatny ból, ale wzięłam nospę i było ok...
na razie trwa 1. cykl, plamienia, delikatne pobolewania w podbrzuszu ale liczę, że to minie, wiem, że musi minąć jakiś czas by organizm przywykł do tego "ciała obcego"
a cała reszta.. (seks) super, zero odczuwania, ze jest coś w środku :-)
ale dla Ciebie to jeszcze baaardzo odległa sprawa:-) powodzenia w starankach:-)

reklama
U nas też cyc jeszcze jest..... Ale znowu od kilku dni karmie rano, potem ewentualnie ok 17 (ale nie zawsze) i o 21 przed snem. Mam mocne postanowienie teraz sie nie zlamac jak bede z Agusia w dzien siedziec i jej w dzien nie karmic znowu.
W niedziele czeka mnie wyjazd do Łodzi wiec nie bedzie mnie od 4 do ok 22-23. Zobaczymy jak Aguska tyle bez cycka wytrzyma ;)

U mnie @ jest odkąd mała skonczyla 7 miesiecy..... ;/

Do góry