reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze zdrowie

Wampi a lactacyd używasz? mi bardzo pomaga bo miałam często też infekcje, a teraz spokój od dawna, jest baaardzo wydajny, już ponad pół roku jedno opakowanie mam.

ja od wiekó używam lactacyd, a jeszcze czasem jakaś infekcja mi się zdarza :no:
i mój lactacyd aż tak wydajny nie jest :-p
starcza mi na 3-4 miesiące

reklama
Używałam, ale też nie pomagał. Po ciąży kupiłam taką ziaję Ziaja i jak na razie jest ok, nie wiem czy to zasługa płynu, czy przebytej ciąży, a może tego, że zrezygnowałam ze stringów?

czy na mnie to kurcze rzucił ktoś urok!!!!
nie pisałam o tym bo nie chce się ciągle nad sobą użalać, ale od marca mam straszną alergię?????, chyba to alergia ale nie wiem na co:(
obiawia się to najpierw zaczerwienieniem, skóra jest sucha łuszczy sie swędzi niesamowicie, wygląda to jak liszaj...byłam u 3 dermatologów każdy rozkłada ręce, nie wiedzą co to jest...wykupiłam masę leków nic nie pomaga ...
najgorsze jest to że mam to na lewym oku górna i dolna powieka, i lewym uchu a zauważyłam że pojawia się już na łydce i na głowie za uchem:(

Urok się zdejmuje pocierając chore miejsce białą bielizną, najlepiej zdjętą z siebie;-)

Spróbuj kąpieli w krochmalu, ugotuj rzadziutki krochmal, dosłownie szczyptę mąki ziemniaczanej i smaruj tym chore miejsca. Pomaga na egzemę, może i na to pomoże!

Kiedyś nie wiadomo skąd pojawił mi się na twarzy na policzku własnie taki suchy łuszczący się placek. Okropnie to wyglądało - smarowałam maścią cynkową - tylko porządną grubą warstwe i przeszło. do dzis nie wiem co to było i skąd.
U alergików suche plamy na skórze smaruje się maścią Elocom. Z tego co z ulotki wyczytałam to wlasnie do wszelkiego rodzaju zmian skornych jest. Poczytaj na necie ulotke. Niestety elocom jest na recepte, chociaz mojej mamie znajoma aptekarka sprzedala bez recepty....

julita też mnie dopadło coś podobnego od kilku miesięcy. Głównie place na twarzy i ta opisywana przez ciebie - na powiece ( u mnie prawe oko). Zaczęłam smarować się jaśkową a-dermą, bo zostało trochę tych kremów emolientowych po jego wysypkach. Twarz świetna po tym kremie - jeszcze nigdy nie miałam tak ładnie nawilżonej a przy tym nie natłuszczonej cery. Z plackiem nad okiem trochę gorzej, raz znika, raz się pojawia - nie wiem od czego, ale podejrzewam zmiany hormonalne w organiźmie po porodzie. Polecam więc jakiś krem emolientowy.
Dodatkowo mam ciągle wysypkę na serdecznym palcu prawej dłoni i skóra się łuszczy, najgorzej jest po kontakcie z chemią domową przy sprzątaniu - palący ból.

reklama
Do góry