reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie

reklama
czy któraś z Was przy tabletkach anty brała/bierze asekurellę? widziałam reklamę i się zastanawiam ;-)

ja to biore od 3 miesiecy i doopa...mam dwa kg do przodu...bo wode zatrzymuje tak samo.... mama zapas na pare miesiecy jeszcze wiec koncze zapas i przjde na herbatki moczopedne chyba lepszy efekt bedzie heeh

ja to biore od 3 miesiecy i doopa...mam dwa kg do przodu...bo wode zatrzymuje tak samo.... mama zapas na pare miesiecy jeszcze wiec koncze zapas i przjde na herbatki moczopedne chyba lepszy efekt bedzie heeh

buuuuuu to faktycznie dooooopa, dzięki, w takim razie daję sobie spokój

Dziewczyny nie wiem w jakim wątku pisać,ale przyczyna mojej nadczynności tarczycy moze być ciąża, mogą być także witaminy z jodem-efekt uboczny,tak dziś mi powiedział endokrynolog.Dopiero za pół roku może wszystko wrócić do normy.Na razie szereg badań i echo serca,dopiero po tym może będzie coś wiadomo.Endokrynolog(nowy,bo zmieniłam lekarza),po moich wynikach z glukozy stwierdził,że cukrzyca długo mnie trzymała,ale powoli puszcza-dziś wynik 97.A i Nadia koniecznie ma mieć zrobione TSH i ft3 i ft4 :-( bo może ona też (istnieje takie ryzyko).Moje TSH po 5 tygodniach leczenia-bez zmian-0,005.

Agnieszka ja też miałam w ciąży nadczynnośc i chwilę po ciąży, kołatania serca od daaawna, tzn od jakiegoś 2005 roku:/. Sprawdzałam Młodemu hormony tarczycy, ale wszystko było ok. W ciąży brałam Maternę, bo ona nie ma jodu i thyrossan. Chyba wolałabym nadczynnosc niż te nieszczęsne guzy na tarczycy. A ty miałaś cukrzycę w ciąży?
Nie martw się- wszystko będzie w porządku, teraz mnóstwo osób ma problemy z tarczycą, to taka choroba cywilizacyjna XXI wieku:)

Agnieszka ja też miałam w ciąży nadczynnośc i chwilę po ciąży, kołatania serca od daaawna, tzn od jakiegoś 2005 roku:/. Sprawdzałam Młodemu hormony tarczycy, ale wszystko było ok. W ciąży brałam Maternę, bo ona nie ma jodu i thyrossan. Chyba wolałabym nadczynnosc niż te nieszczęsne guzy na tarczycy. A ty miałaś cukrzycę w ciąży?
Nie martw się- wszystko będzie w porządku, teraz mnóstwo osób ma problemy z tarczycą, to taka choroba cywilizacyjna XXI wieku:)
Miałam cukrzycę,thyrosan biorę nadal.

No więc to wątek o naszym zdrowiu...

Dziewczyny, czym zatrzymać biegunkę? Całe życie miałam odwrotny problem, takiego niiiiiiigdy:confused: Przez parę dni jadłam na kolację takie coś:
images.jpg

No i tak mnie czyści jak nigdy w życiu, naprawdę nigdy! A nieraz brałam tabletki przeczyszczajace i różne rzeczy regulujace i nic nie pomagały, a to tak podziałało że ja pitolę, już dziś z 5 razy siedziałam w wc, zjem coś i za 10 minut lecę i to pieronem!

reklama
Do góry