reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie

o qrka,ja też planowałam tę wkładkę
I też zasięgałam jęzora gdzie się da o niej i nie słyszłam negatywów oprócz tylko świadomości "obcego"
Teraz musze dokładnie pomyśleć nad tym,hmmm
Przy okazji ze swoim ginem pogadam o tym,zobaczymy
Bo czytałam też że ona całkiem też zatrzymuje krwawienie.Nie ma jak przy tabletach,ze w czasie tej przerwy jest.
Tak dziwnie trochę chyba

reklama
Ja też muszę się przespacerować do gina po jasminkę - zawsze ją brałam i świetnie na mnie działa - żadnych skutków ubocznych. Do tej pory jedziemy na gumce, bo mój gin nie chciał mi przepisać żadnych antyków jak karmię. Powiedział że nie istnieją badania, które by nawet w 80% dawały pewność, że te hormony nie przedostają się z mlekiem matki do organizmu dziecka i nie ma na nie wpłwu. Tzn. powiedział, że jak chcę to on mi przepisze, ale nie poleca i na moją odpowiedzialność. Więc wiadomo jak zareagowałam po takiej informacji.
Z resztą po swoich doświadczeniach to ja mu wierzę, bo sama widzę jak Jaśkowi wyskakiwały pryszcze - 2-3 pryszcze - co miesiąc, w czasie kiedy powinnam dostać miesiączkę. Mnie wtedy bolały jajniki i też wyskakiwały 1-2 krostki, ale krwanienia nie miałam. Dlatego wiem, że jak jakieś hormony krążą w moim organiźmie, to nie ma zmiłuj - idą też do dziecka. Potwierdziła mi to dermatolog, jak poszłam z Jaśkiem, powiedziała że to od mojego mleka.

kurczak-powiem tak odkad nie mam Mireny bol glowy zninal,doslownie go nie ma! nie boli lewa noga,plecy,kazdy organizm inny,ja wiem ze nigdy nie zaloze zadnej wkladki,Mirena jest hormonalna wiec widocznie na mnie zle podzialala,moj gin tez mowil ze to najlepszy srodek anty na SWIECIE ,jednak ja wole tabletki chyba

lenka-jak przestane karmic tez zakupuje sobie yasminelle,mam juz recepte na nie,nigdy ich nie bralam ale duzo dobrego slyszalam na ich temat wiec postanowilam sprubiwac

ja tez czekam na okres żeby móc zacząc brac yasminelle, poniewaz o drugie dziecko mamy zamiar zacząć się starać na wiosne lub latem do tej pory czymś sie trzeba zabezpieczać, a w moim przypadku azalia juz odstawiona od 3 tygodni, więc czekam na ten okres żeby móc zacząć brać te moim zdaniem najlepsze pigułki, brałam je przed ciążą (rok przed zajściem przestałam) byłam bardzo zadowolona, jedyne po których nie puchłam (!!!) i cera była super, a kilka rodzajów przez 8 lat przestestowałam, więc polecam ;)

dostajecie recepty na tabletki antykoncepcyjne "na chybił trafił" bez sprawdzenie profilu hormonalnego??:/
a cóż to za lekarze:confused:

dostajecie recepty na tabletki antykoncepcyjne "na chybił trafił" bez sprawdzenie profilu hormonalnego??:/
a cóż to za lekarze:confused:

o wlasnie ja dostalam recepte na mercilion..bo super po nim sie czulam ale przed ciaza. Profilu nie robila mi tym razem....skutek tego taki,ze po wzieciu tabletki w zeszla sobote to plamie to dzisiaj....czyli juz prawie 10 dni. winne jak nic tabletki ..chyba za slabe...to z takiej mojeje personalnej diagnozy w internecie. Musze sie wybrac do niej znowu ale potrzebuje skierowania a moje rodzinnej akurat nie ma grrrr

klariss ja też brałam yasminelle przed ciazą i czułam się suuuper :-)
no i po odstwieniu w 2 cyklu już się udało :-)

strega plamienie to akurat najmniejsze zło:)

jak tablety są źle dobrane, to występują migreny, zmiany skórne, puchnięcie itd...
poza tym przy niektórych schorzeniach nie wolno w ogóle brac tabletek
to, że jakieś tabletki są świetne dla jednej kobiety nie oznacza, że dla innej również będą idealne

reklama
Dziewczyny, czy któraś z Was miała po przytulankach niewielkie plamienie? Kurcze u mnie pojawiło się ostatnio za każdym razem, a wyczytałam, że może to być nadżerka. W poniedziałek dzwonię do ginki omówić się na wizytę :-(

Do góry