reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

reklama
Monika skoro wymiary sa na 34 tydz to glówka moze być wieksza i odpowiadac 36 wydaje mi sie ze nie masz powodó0w do stresu bedzie dobrze :)

Ja tez po wizycie,mala rosnie okay,jest juz od ostatniej wizyty glowka w dol ale to jeszcze moze sie zmienic.cukier robilam 3 tyg temu no i jest w normie,teraz mam juz wizyty co 2 tyg.,a usg,juz nie bedzie,wiec tak naprawde mialam tylko jedno polowkowe oprocz tego 4D ktore zrobilam na wlasna reke:happy:.
Dostalam jakies uczulenie,mialam cos podobnego pare lat temu takie rozowe swedzace plamki,ale tylko po ramionach i plecach,wtedy powiedziano mi ze to rodzaj grzybicy i dostalam masc po ktorej minela,a teraz prawdopodobnie sie znow ujawnila bo organizm w ciazy jest oslabiony,no ale nic na razie nie dostalam chyba ze bedzie gorzej,mam nadzieje ze nie:happy::happy:

Acha od ostatniej wizyty przytylam niecaly kilogram,lekarz mowi ze wszystko okay,ale ja mam nadzieje zejuz duzo wiecejmnie nie przybedzie:-D:-D:-D

Ja tez po wizycie,mala rosnie okay,jest juz od ostatniej wizyty glowka w dol ale to jeszcze moze sie zmienic.cukier robilam 3 tyg temu no i jest w normie,teraz mam juz wizyty co 2 tyg.,a usg,juz nie bedzie,wiec tak naprawde mialam tylko jedno polowkowe oprocz tego 4D ktore zrobilam na wlasna reke:happy:.
Dostalam jakies uczulenie,mialam cos podobnego pare lat temu takie rozowe swedzace plamki,ale tylko po ramionach i plecach,wtedy powiedziano mi ze to rodzaj grzybicy i dostalam masc po ktorej minela,a teraz prawdopodobnie sie znow ujawnila bo organizm w ciazy jest oslabiony,no ale nic na razie nie dostalam chyba ze bedzie gorzej,mam nadzieje ze nie:happy::happy:

Acha od ostatniej wizyty przytylam niecaly kilogram,lekarz mowi ze wszystko okay,ale ja mam nadzieje zejuz duzo wiecejmnie nie przybedzie:-D:-D:-D

No taka "wysypka" to napewno nic przyjemnego. Miejmy nadzieję, że uda Ci sie szybko pozbyć paskudy ;-):-)
Dobrze, że badania wyszły OK. Oby tak dalej :tak::-)

Ja rowniez po wizycie. Usg nie mialam, troche szkoda. Wszystko dobrze. Jedynie zelazo mi spadlo do 11 i dostalam tabletki, ktore sobie jutro kupie:tak:

Aga bardzo się cieszę z dobrych wiadomości !!!

Już się troszkę uspokoiłam.

Monika w naszym stanie grunt to spokój:tak:, będzie dobrze i mały będzie pięknym, zdrowym dzidziusiem :-)

Niemniej, corcia jest cudowna i jest corcia :) Choc gin zarzekal sie, ze na 3d nie da sie rozpoznac plci...
Wkurzyl mnie jeszcze tym, ze ostatnie ujecie skomentowal tym, ze Mala ma bulwiasty nosek....Do tej pory nie moge przestac o tym myslec :/

Oczywiście że będziesz miała cudowną Córcię :-)!!! Gratuluję i cieszę się że wszystko ok. Nosek na pewno ma śliczny :tak:

Beata, Monika, super, ze wszystko jest ok:tak:. Monika zazdroszcze przesuniecia terminu, tez juz bym chciala wczesniej, bo strasznie marudze z powodu tego, ze jeszcze musze tyle czasu czekac:tak:

Monia, fanie ze wszystko ok i fajnie ze bedziesz miala malego byczka!Czuje sie tak jakby razniej :-D, bo przeciez mi kobieta na ostnim USG powiedziala, ze albo urodze ponad 4kg klocka albo cos sciemniam z OM, bo waga 2100 nijak sie miala do 30tygodnia, wg niej byl to raczej 33-34. Teraz czekam tylko 21 kwietnia aby to skontrlowac u mojego gina! Chociaz nie ukrywam ze maluch ostatnio tak mi napiera na dol brzucha jakby mi mial zaraz wypasc ;-).
A wiecie co mi sie dzisiaj snilo... Ze nasza kochana Pani moderator Agatka pierwsza z nas urodzila :-).
Ech chciałabym faktycznie urodzić wcześniej już w maju bo jest mi strasznie ciężko i mały też mi już brzuchem wychodzi i zaczyna to już boleć w pewnym momencie. Tau a jak jest ułożony twój mały? Bo mój łobuz się przekręcił i siedzi dupką w miednicy.:baffled:

zazdroszcze przesuniecia terminu, tez juz bym chciala wczesniej,

a ja w sumie jakos tak czuje, ze nastawiona na maj jestem (w sumie to 50% szans jest :-D), nawet mi tak dookola "przepowiadaja", ale jakos nie moge oprzec sie wrazeniu, ze jeszcze tyle nie gotowe, tyle do zrobienia, ze moge nie zdazyc...

reklama
Heh, to tak jak moj M rano wstal tak chodzi i chodz i mysli i po chwili mowi, ze tak naprawde to rownie dobrze moge do niego za tydzien zadzwonic i powiedziec ze rodze, a on nie bedzie wiedzial co robic , ze to tak szybko i w ogole nie przygotowany :-D, heh chlopak sie zestresowal przed praca! :-D:-D:-D:-D

Twoj przynajmniej sam jest tego swiadom, mojemu to ja sama musze dawac codziennie do zrozumienia, ze w sumie to juz za m-c moze byc tatusiem i moze w koncu dokonczylby ten remont pokoiku :-D A On zamiast dorastac do roli ojca, to z drugim przyszlym tatusiem znajomym przezywaja karty graficzne na skype, zamiast sie wzajmnie juz edukowac :-D:-D:-D:-D
My w przyszla srode mamy szkole rodzenia, tym razem z partnerami, to sie chociaz czegos nauczy przed. Choc ja po pierwszych zajeciach wyszlam blada i przerazona :-D

Do góry