reklama
My po wizycie. Wyniki badań super. Szyjka zamknięta ale już trochę rozmiękczona. Lekarka wyczuwa główkę Karola (ostatnio nie czuła jeszcze nic) ale jest jeszcze w miarę wysoko. Pobrała wyrazy z pochwy i odbytu. Za dwa tyg. jeszcze jedna wizyta chyba, że wcześniej urodzę
W czwartek USG, którego się nie mogę doczekać
W czwartek USG, którego się nie mogę doczekać
Wizyta zaliczona
Szyjka długa, zamknięta, Julcia wysoko. Urosła do 2350, a mamy 35 tydzień
Cóż mięsień się rzeczywiście mi rozjechał, ale teraz mam o tym nie myśleć. No i skierowanie na paciorkowce dostałam. Z wyjaśnieniem nie patrzeć na wynik- jest tylko informacją czy podać antybiotyk przed porodem żeby chronić dziecko.
Padam
Szyjka długa, zamknięta, Julcia wysoko. Urosła do 2350, a mamy 35 tydzień
Cóż mięsień się rzeczywiście mi rozjechał, ale teraz mam o tym nie myśleć. No i skierowanie na paciorkowce dostałam. Z wyjaśnieniem nie patrzeć na wynik- jest tylko informacją czy podać antybiotyk przed porodem żeby chronić dziecko.
Padam
Akatsuki
pierwsza tego imienia.
U mnie po wizycie "tak-se". Pomiary mam na 38tc ale ale cały czas jestem do przodu więc nic nowego. Nelka jest wcisnieta pod prawe zebro, na boku, głowa w dół ale jeszcze wysoko więc nie radzę jeszcze. W przyszłą środę czeka mnie wyprawa autobusami do szpitala na Usg z Lari więc bałam się trochę ale lekarka mówi że nie powinnam urodzić po drodze. Ciśnienie powoli idzie w górę. Dziś było 126/78 co jest w granicach normy ale moje średnie ciśnienie to 90/60 więc dużo się podnioslo od początku ciąży. Będę miała teraz co tydzień wizyty żeby kontrolować czy znowu się nie powtarza historia z pierwszej ciąży. Poza tym położna zwróciła uwagę na opuchlizne. Nie tylko stopy I kostki ale nogi aż do kolan sa spuchniete I to też jest sygnał ze organizm ma powoli dosyć. Przeszliśmy dziś przez plan porodu i jak wygląda planowane cc ... troszkę się cykam. Z L bylam wykonczona I było mi wszystko jedno co mi robią a teraz mam jechać do szpitala z myślą o operacji ... zostało lekko ponad 4 tyg
malinka89
Fanka BB :)
No ja też dzisiaj miałam wizytę. Wszystko pięknie. Pozamykane wszystko więc skurcze które odczuwam są bezskuteczne :-) objawy jakie mam są normalne na tym etapie i mam się nie martwić :-) wymaz pobrany, następna wizyta za 3 tygodnie. Słyszałam dziś serduszko ❤ jak pięknie było słychać :-) od trzech miesięcy nie słyszałam! Tylko lekarz długo nie mógł złapać bo wiercipietka uciekala hihi :-) płytki krwi nadal lecą w dół, kontrolujemy dalej
reklama
Ale było dzisiaj wizyt ;]
Akatsuki, z tą opuchlizną to może po prostu woda? Ja widzę, że nogi też zaczęły mi puchnąc no i na wadze wychodzi więcej ale to chyba nie jest nic nadzwyczajnego na końcówce. u Ciebie dochodzi te ciśnienie. Nie wiem czy jedno z drugim jest powiązane ale na pewno warto kontrolować. Masz w domu ciśnieniomierz?
Akatsuki, z tą opuchlizną to może po prostu woda? Ja widzę, że nogi też zaczęły mi puchnąc no i na wadze wychodzi więcej ale to chyba nie jest nic nadzwyczajnego na końcówce. u Ciebie dochodzi te ciśnienie. Nie wiem czy jedno z drugim jest powiązane ale na pewno warto kontrolować. Masz w domu ciśnieniomierz?