reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdjęcia testów, USG, brzuszków i Maluszków ;)

Colly masz wymowke żeby leżeć kołami do góry ;) posłuchaj mojej rady i zrób to! Maluj paznokcie oglądaj magazyny, siedź na fb i czytaj książki ;) później na takie blachostki najbardziej brakuje czasu ; ))

reklama
Colly oby jeszcze tydzień - dwa. Oszczędzaj się tyle ile możesz, odpoczywaj i będzie dobrze. Jestem przekonana, że dwa tygodnie jeszcze pochodzisz. A jeśli synek postanowi przyjść na świat wcześniej to i tak jesteś już w bardzo bezpiecznym terminie.

Colly bedzie dobrze, odpoczywaj teraz chociaz jeszcze ze 2 tyg, ja tez juz mialam w pierwszej ciazy taka krotka szyjke, od 37 tyg rozwarcie i przeonosilam tydzien ;) tylko powiem szczerze, ze sie oszczedzałam, wiec dasz rade, a jakby co to i niedlugo mozesz rodzic tak naprawde ;)

kamila ooo to bierz leki i dobrze, ze to jeszcze nie bole porodowe, a o zylakach takich nie slyszalam, za ciezko niestety, ale miejmy nadzieje, ze minie :)

a ja tam ciagle mysle, ze przenosze znowu :p

Ja bym chciała wcześniej urodzić. Ale się boję, że będzie Jak z Hanią czyli przenoszę i oxy mi dadzą żeby zakończyć ciążę :( Niby jestem w 36 tc (35tc6d) więc o krok od 37tc!!! Ale to według pierwszego USG i to jest prawdziwa data, bo miałam wcześniejszą owulację (wiem, bo ciąża planowana i robiłam testy owu) ale położna mi wczoraj powiedziała, że szpital weźmie pod uwagę datę z OM czyli nie 26.09 a 3.10, więc w razie czego dopiero ok. 13.10 by wywoływali...MASAKRA!

Colly no to leżysz i czekasz cierpliwie wg zaleceń.
Kamila po furaginie wszystko minie.O żylakach w takich miejscach nie miałam pojęcia.
A ja mam nadzieję, że urodzę dokładnie w terminie:-D.

AnnieTess ja tez myslalam, ze przy 2 porodzie beda wywolywali tak jak z Ala 2 tyg po terminie, ale zaczelo sie samo 2 dni po terminie i poszlo szybko :) zobaczysz, ze u Ciebie tez tak bedzie i drugi pirod zrekompensuje Ci niedogognosci pierwszego :) ja mam termin na 5 pazdziernika a 6 mamy rocznice slubu ;) ja moge rodxic po 25 wrzesnia byle nie wczesniej, no i nie chcialabym rodzic pizniej niz 10 pazdziernika bo to czekanie po terminie jest okropne...
Colly spokojnie, pewnie doczekasz do terminu a przynajmniej jeszcze te 2 tygodnie &&&&

To jak mozna sobie wybrac to ja bym chciala od 10.10 do max 15.10 urodzic :-)

Jak tak partrze na suwaczki to te wasze tygodnie takie powazne mi sie wydaja ;-) 36-37 tydz z mojej perspektywy brzmi jak koncowka a to przeciez do konca nawet miesiac moze zostac. Ja dopiero w 32 jutro bedzie 33

Colly leżysz, oszczędzasz się i dociagasz do terminu... a to przecież naprawdę niedługo...
Ja juz dokładnie nie pamiętam ale jakiś m-c przed porodem miałam już niewielkie rozwarcie. .. gin nie mówił, żeby to było coś niepokojącego wiec się nie martwilam. . . Jak wspominam to wydaje mi się ze w tamtej ciąży mało czym się przejmowałam, ale to chyba dlatego, że bb odkryłam dopiero po porodzie:-)
Ja rodze w terminie czyli najwcześniej na początku października;-)

reklama
Colly dobrze ze wyniki i z małym tak fajnie. zgodnie z zaleceniami odpoczywaj a jeszcze przenosisz malca :tak:

Kamila współczuję żylaka :no: fajnie ze dzidziuś dobrze. trzymaj się.

Zgodnie z planem remontowym i przeprowadzkowym to najwcześniej mogę rodzić po 20 września więc do tej pory nogi zaciśnięte :-D dziewczyny przenosiłam i z małym też tak będzie i tej wersji się trzymam :tak:

Do góry