reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze zdjęcia testów, USG, brzuszków i Maluszków ;)

Colly masz wymowke żeby leżeć kołami do góry ;) posłuchaj mojej rady i zrób to! Maluj paznokcie oglądaj magazyny, siedź na fb i czytaj książki ;) później na takie blachostki najbardziej brakuje czasu ; ))

reklama
Colly oby jeszcze tydzień - dwa. Oszczędzaj się tyle ile możesz, odpoczywaj i będzie dobrze. Jestem przekonana, że dwa tygodnie jeszcze pochodzisz. A jeśli synek postanowi przyjść na świat wcześniej to i tak jesteś już w bardzo bezpiecznym terminie.

Colly bedzie dobrze, odpoczywaj teraz chociaz jeszcze ze 2 tyg, ja tez juz mialam w pierwszej ciazy taka krotka szyjke, od 37 tyg rozwarcie i przeonosilam tydzien ;) tylko powiem szczerze, ze sie oszczedzałam, wiec dasz rade, a jakby co to i niedlugo mozesz rodzic tak naprawde ;)

kamila ooo to bierz leki i dobrze, ze to jeszcze nie bole porodowe, a o zylakach takich nie slyszalam, za ciezko niestety, ale miejmy nadzieje, ze minie :)

a ja tam ciagle mysle, ze przenosze znowu :p

Ja bym chciała wcześniej urodzić. Ale się boję, że będzie Jak z Hanią czyli przenoszę i oxy mi dadzą żeby zakończyć ciążę :( Niby jestem w 36 tc (35tc6d) więc o krok od 37tc!!! Ale to według pierwszego USG i to jest prawdziwa data, bo miałam wcześniejszą owulację (wiem, bo ciąża planowana i robiłam testy owu) ale położna mi wczoraj powiedziała, że szpital weźmie pod uwagę datę z OM czyli nie 26.09 a 3.10, więc w razie czego dopiero ok. 13.10 by wywoływali...MASAKRA!

Colly no to leżysz i czekasz cierpliwie wg zaleceń.
Kamila po furaginie wszystko minie.O żylakach w takich miejscach nie miałam pojęcia.
A ja mam nadzieję, że urodzę dokładnie w terminie:-D.

AnnieTess ja tez myslalam, ze przy 2 porodzie beda wywolywali tak jak z Ala 2 tyg po terminie, ale zaczelo sie samo 2 dni po terminie i poszlo szybko :) zobaczysz, ze u Ciebie tez tak bedzie i drugi pirod zrekompensuje Ci niedogognosci pierwszego :) ja mam termin na 5 pazdziernika a 6 mamy rocznice slubu ;) ja moge rodxic po 25 wrzesnia byle nie wczesniej, no i nie chcialabym rodzic pizniej niz 10 pazdziernika bo to czekanie po terminie jest okropne...
Colly spokojnie, pewnie doczekasz do terminu a przynajmniej jeszcze te 2 tygodnie &&&&

To jak mozna sobie wybrac to ja bym chciala od 10.10 do max 15.10 urodzic :-)

Jak tak partrze na suwaczki to te wasze tygodnie takie powazne mi sie wydaja ;-) 36-37 tydz z mojej perspektywy brzmi jak koncowka a to przeciez do konca nawet miesiac moze zostac. Ja dopiero w 32 jutro bedzie 33

Colly leżysz, oszczędzasz się i dociagasz do terminu... a to przecież naprawdę niedługo...
Ja juz dokładnie nie pamiętam ale jakiś m-c przed porodem miałam już niewielkie rozwarcie. .. gin nie mówił, żeby to było coś niepokojącego wiec się nie martwilam. . . Jak wspominam to wydaje mi się ze w tamtej ciąży mało czym się przejmowałam, ale to chyba dlatego, że bb odkryłam dopiero po porodzie:-)
Ja rodze w terminie czyli najwcześniej na początku października;-)

reklama
Colly dobrze ze wyniki i z małym tak fajnie. zgodnie z zaleceniami odpoczywaj a jeszcze przenosisz malca :tak:

Kamila współczuję żylaka :no: fajnie ze dzidziuś dobrze. trzymaj się.

Zgodnie z planem remontowym i przeprowadzkowym to najwcześniej mogę rodzić po 20 września więc do tej pory nogi zaciśnięte :-D dziewczyny przenosiłam i z małym też tak będzie i tej wersji się trzymam :tak:

Do góry