reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdjęcia testów, USG, brzuszków i Maluszków ;)

reklama
32tc zostaly rowne 2 m-ce do terminu

Załączniki

• 1440620247415.jpg
    1440620247415.jpg
    13 KB · Wyświetleń: 112
Dziś na wizycie (ledwo zaczęty 36tc) mały miał 2620g, jest chudy i długi (po tatusiu). Lekarz był zadowolony z echo serca małego, moje wyniki też dobrze (niepotrzebnie panikowałam ;)) lekarz pobrał mi wymaz na paciorkowca, zaniosłam do laboratorium, wyniki za 3 dni. Wszystko było by ok gdyby nie moja szyjka :( zawsze piękna a teraz skrócona do 1cm! Mam lerzeć i oszczędzać się jeszcze bardziej, spróbować wytrwać chociaż dwa tygodnie. Jak urodzę szybciej to nie będzie tragedii ale jednak każdy dzień więcej w brzuszku działa na korzyść małego. Oczywiście zakaz seksu ale teraz nie to mi w głowie. Wyprawkę muszę szybko kończyć. Ogólnie z tymi szyjkami to różnie, niektóre kobietki z taką szyjką donosiły do 40tc więc jestem dobrej myśli.

Colly glowa do góry to już 35 tc u ciebie duzo odpoczywają a jeszcze będziesz i po terminie :)

Moja wizyty w sumie ok. Powiedzialam o moich bolach ja przy miesiaczce to powiedział zebym nie zartowala bo jeszcze za wczesnie na rodzenie ale jak zobaczyl wyniki moczu to powiedzial ze to nie porodowe tylko z pęcherza dostalam furagin na 5 dni ma minąć. Uff
Z gorszych wiadomosci to mam zylaka na wardze tak dokładnie na tej wardze :/ niby ma sie wchlonac po porodzie ale do porodu bedzie boleć i oby nie pękł w trakcie rodzenia.
Junior waży ok 1700g termin bez zmian 28.10 i z usg i miesiaczki. Glowka na dole :)

Colly w zasadzie to ty już za chwile rodzić możesz,więc się nie stresuj :no: u ciebie rozpoczęty 36 tydzień spoko luz

Kamila super że wszystko okey :tak:

A ja coś czuje że nie dotrwam do terminu hmmm

colly oszczedzaj się, leż jak najwięcej już niedługo

kamila dobrze, ze wizyta udana

xmamuska ja też mam takie wrażenie, ze wczesniej urodzę, ciekawe czy nam się sprawdzi

Colly nie martw się, w tym czasie u większości kobitek już szyjka jest krótka, moja koleżanka w 36 tyg. już miała 1cm rozwarcia, non stop skurcze i główkę w kanale ale że 3-ka dzieci w domu to żadnego odpoczywaniaa i tak donosiła :-) odpoczywaj sobie ile możesz to napewno nei zaszkodzi ;-) Ja już zacznę nawet pomału nospę odstawiać bo sądzę że już ciało powinno naturalni edo porodu się przygotowywać...
kamila1983 współczuję żylaka :-/ no i w zasadzie dobrze że u Ciebie to mocz a nie jakieś bóle okołoporodowe ;-)

reklama
Colly, w zasadzie to już niebawem możesz rodzić- ciąża odnoszona, ale możliwe, że dotrwasz do terminu [emoji6]

Przystopuj trochę. Na tym etapie to już chyba wszystkie się powinnyśmy oszczędzać. [emoji6]

Kamila, o jejku, bardzo współczuje! A nie da sie tego teraz jakoś podleczyć?

Wiecie co, mi też się wydaje, że nie donoszę [emoji3]i urodzę wcześniej, ale mam nadzieję, że do 38tc dotrwam. [emoji41]

Ostatnia edycja:
Do góry