reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze zdjęcia testów, USG, brzuszków i Maluszków ;)

Buba ja od 17 tc wymiekam z bólu. teraz śpię z dwiema poduszkami ciazowymi I jedt nieco lepiej ale jak posiedzę z 30 min w miejscu to jakby mi sie kręgosłup łamał przy wstawaniu... a tu drugie tyle. A kasi swojej nie widzialam od miesiący I za niedługo nie dosięgnie żeby się ogolić - jeej

reklama
Buba ja od 17 tc wymiekam z bólu. teraz śpię z dwiema poduszkami ciazowymi I jedt nieco lepiej ale jak posiedzę z 30 min w miejscu to jakby mi sie kręgosłup łamał przy wstawaniu... a tu drugie tyle. A kasi swojej nie widzialam od miesiący I za niedługo nie dosięgnie żeby się ogolić - jeej
Hahahaha KASI!!!!! Dobre :) Ale to jest prawda, ja dzisiaj podejmę wyzwanie i spróbuję jeszcze trochę się ogolić, ale kolejne golenie to już mój M musi mi uczynić. Ale jak Ty się golisz? W sensie żyletka do zera? Bo ja to mam maszynkę elektryczną i może mi łatwiej będzie...

Colly śliczny i zgrabniutki!

Wpadłam zdać relacje z wizyty dzisiejszej.
Wizyta niestety bez usg, ale badanie na samolocie ok, cytologia w porządku, jedynie hemoglobina mi poleciała w dół i muszę brać dodatkowa suplementację żelazem.
Luteiny mi nie przepisał, bo powiedział ze jak z szyjka jest ok to nie ma sensu. Kolejna wizyta za dwa tyg, miałam mieć dopiero w połowie lipca, ale lekarz powiedział ze to za długo i zeby sie pojawić za dwa tyg.
Tętno Malutkiej 144 :)
Wagowo jestem 2-2,5kg na plusie.

Super wieści :-D i waga w końcu drgnela :-)

22+3 ... uwaga, rodze!

Wooow niezły apartament :-D

Śliczne brzuszki dziewczynki[emoji8]

Ja dziś tez miałam wizytę ale bez usg [emoji53], tętno synusia 150-160 wiec Ok. Powiedziała ze ja nie muszę iść na glukozę co mnie zdziwiło... Moze tu w Anglii nie robią tych badań!?!? zaskoczyła mnie bo się nastawiłam ze tez to mnie czeka ale zrobiła ze mną wywiad o cukrzycy w rodzinie i powiedziała ze nie ma potrzeby żeby je wykonywać.... Najważniejsze ze czuje sie dobrze i dziecko tez. Następna wizyta pod koniec lipca.

Fajnie ze sprawdzają tętno, u mnie stwierdzili jak pytałam w medicover że jedyny sposób na sprawdzenie to ktg :-D A pytałam bo chciałam podejść za jakiś miesiąc by sprawdzić ale niestety, jak cos to ktg..

Dziewczyny, rośniemy :) cudownie!!! Uwielbiam tu zaglądać! Przepięknie wyglądacie :*

Akatsuki ależ chata!!! Jak kręgosłup? Brzucholek wygląda ślicznie ale musi Ci już być niewygodnie :( ale i tak jest cudny!!!

Mój cosik tam rośnie :)

Dzidzia zdrowiutka, badał z godzinę, przepływy, narządy, sprawdzał fałd karkowy i kość nosową no i nadal córka :) ponoć usta jak Angelina Jolie ma ;) wagowo 580 czyli szału nie ma jak na 23t i 3 d położona pośladkowo no i straszny wierciuch, po mamusi pewnie ;)

Zobacz załącznik 694223Zobacz załącznik 694224Zobacz załącznik 694225

Sorki za jakość ale na błyszczącym papierze świat mi się odbija ;)

Genialne foty! Ślicznosci :-D i dobrze że w końcu brzuszek rośnie :-)

Spokojna Twoja rozczochrana. Doczekasz się już całkiem niebawem :)

Śliczne zdjęcia! Nie mogę się napatrzeć :) I rączka taka malusia śliczniusia!!!

A to my z Olkiem 22t6d
Zobacz załącznik 694270

Ślicznie!

Haha Padlam :-D Ja jedynie mam problem gdy mocno się schylam np żeby pedicure zrobić to czuję ucisk i ścisk w brzuchu i nie bardzo sama już mogę stopy ogarnąć bo nie chce tak gniesc brzucha.. Chyba będę musiała pójść do kosmetyczki.. Ale miejsca intymne gole w sumie bez problemu tylko plecy chcą mi peknac od wygibasow, żałuję że na początku ciąży zrezygnowałam z woskowania bikini bo już bolesne aż tak nie było i mniej odrastalo ale myślałam że to szkodzi i siegnelam po maszynkę i masakra jaki las mi odrosl :-/ teraz już nie pójdę bo ból był by za duży :-(

Śliczne brzuszki rosną ;)

Ja juz tez mam spory brzuszek, w 1 ciąży tez miałam bardzo duży. No i juz właśnie ciężko mi się golić, niedługo wygibasy z lusterkiem będę urządzać hihi no i pedicure chyba będę musiała u kosmetyczki juz robić.

Buba jaka piękna buźka. Zakochać się można :)
Dream Ty też masz piękną rezydencje :)

Xmamuśka ja mam mały brzuch a też już ciężko mi skarpetki założyć żeby brzucha nie gnieść. Buty jakieś muszę na lato kupić, napewno rozmiar większe, najchętniej klapki albo sandałki które łatwo się zakłada aleee kto ogarnie moje stopy? Wątpie żeby L chciał mi obcinać, piłować i malować paznokcie :p

Hahahaha KASI!!!!! Dobre :) Ale to jest prawda, ja dzisiaj podejmę wyzwanie i spróbuję jeszcze trochę się ogolić, ale kolejne golenie to już mój M musi mi uczynić. Ale jak Ty się golisz? W sensie żyletka do zera? Bo ja to mam maszynkę elektryczną i może mi łatwiej będzie...

:-D
rozbawiłyście mnie!
Ja jeszcze widzę i mogę sama ale jak już nie będę mogła to i tak nie oddam się w niczyje ręce bo jestem niestety z tych, co same zrobią najlepiej. To pewnie tak jak dwa razy poprzednio będę się golić "na dotyk".

Jeśli mowa o goleniu to nie zapomnę nigdy moich przeżyć z porodówki, które teraz mnie bardzo śmieszą ale nie były śmieszne w tamtym momencie. Z Zuzią miałam termin na 15 lutego, to był wtorek ale oczywiście nic się nie działo. W niedzielę (po terminie) poszłam na KTG i na zapisie tętno Zuzi było cały czas nieregularne więc pani doktor zarządziła, że zostaję w szpitalu. We wtorek rano (tydzień po terminie) moja pani doktor, która pracowała w tym szpitalu zarządziła, że zrobimy próbę oksytocynową więc ja pobiegłam szybko pod prysznic, żeby się "dogolić" bo goliłam się kilka dni wcześniej a nie chciałam, żeby jakaś położna mnie dorwała. Ponieważ wszystkie pokoje były zajęte to pani doktor powiedziała, że pójdę na porodówkę na tą próbę bo nigdzie nie ma miejsca. No i tak się stało. Po 1,5 godzinie jak skończyła się kroplówka przyszła pani doktor i powiedziała: no to sobie panią zbadamy. Nie ma sprawy - pomyślałam. Pani doktor powiedział, że mnie zdezynfekuje przed tym pierwszym badaniem i bez ostrzeżenia walnęła mi butlą spirytusu po całym łonie... chyba z 10 sekund nie mogłam złapać powietrza! myślałam, że spirytus pomieszał jej się z kwasem!! Ona widząc moją minę pyta: czy wszystko w porządku? a ja nie mogłam wydusić z siebie ani słowa! :laugh2: taki to idiota ze mnie! elegancja ponad wszystko, he he :-p

ImageUploadedByForum BabyBoom1434098538.469394.jpgech, foto z dziś. [emoji41]

Wydaje mi się, że rosnę z dnia na dzień [emoji15]

Buba, jaka prześliczna dziewuszka. Usg 3d jest super, chyba zainwestuje.

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1434098538.469394.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1434098538.469394.jpg
    25 KB · Wyświetleń: 101
doris hahahha elegancja ponad wszystko :D aż mi się motyw z brokatem przypomniał hahah.

ja zawsze się maszynka gole, jak nie mam żadnych przeszkód to zazwyczaj za każdym razem w kąpieli I nogi I kasie przyjadę. Teraz najzwyczajniej nie mam jak sie dostać tam poza tym boje się że jak na czuja sie bede golila to sobie jeszcze cos utne :D no ale nir wyobrazam sobie prosić chlopa żeby mnie depilowal hahaha I to jeszcze w takim stanie. ultra-nie-seksy

Colly brzusze super, zgrabny, czego chcieć więcej :)

Akatsuki co ja mam ci powiedziec, wspolczuje i zycze zeby wiecej nie rosł :D

Buba super dzidzia ;)

malinka ja mam to samo, tylko stalo sie to jakos w tamtej ciazy, przestalam sie woskowac i jestem buszmenem :/ ale mam takie szcezscie, ze moja siostra jest kosmetyczka i pedicure mam kiedy chce :p szczerze mowiac to nie pamietam kiedy sama sobie robilam, no czasami jakies tam obciecie paznokci i tyle, ale wiadomo lato to trzeba lepiej zadbac ;)

Akatsuki hahaha kasia :D a ja jakos nie mialam problemow z goleniem w poprzedniej ciazy i teraz tez narazie nie mam, chyba ze bede miala wiekszy brzuch i jakos wole sie zaprzyjaznic z lustereczkiem, a swojemu bym nie dała raczej, bo jakos bym miala stracha ze mnie pokaleczy, choc przeciez sam codziennie sie goli :p

dreamgirl ja to maszynka bym nie mogla, ja msuze miec na zero :p

doris ahahahaha noo nie moge, ale niezle, juz sobie wyobrazam te pieczenie ... :D:D:D

dbdg czasami tak jest ze z dnia na dzien rosnie, ale moze to tez kwestia ubrania, co nie zmienia faktu ze dalej masz malutki brzuszek :)

reklama
Do góry