reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze zakupy

nie wiem nice czy tak sie ubieralo, mam zdjecia czarno biale, wiem ze jak bylam mala to mama walczyla o kazde ubranie jakie dalo sie wyszarpac w sklepie, bo nie kazdy mogl robic zakupy np w baltonie czy pewex. Ale zapytam z ciekawosci jak nie zapomne. A ile lat masz?

tak ubrania były z odzysku, ja dużo miałam takich białych, wełnianych;-) i pomysleć, ze wtedy ciezko było z ciuszkami dla dziecka do tego nie było pieluch jednorazowych tylko tetra. Teraz to jest raj

reklama
Z tymi kolorami naprawdę tak było:) Moja mama mi opowiadała, że jak ja byłam mała to dziewczynki na niebiesko, a chłopców na różowo się ubierało. Ja nawet mam fotki ze swojego chrztu to mam wypisz wymaluj niebieski strój:)) A mam 27 lat, więc w '84 jeszcze ta moda panowała. A później z zachodu przyszła moda na odwrócenie kolorków i tak już zostało.

Moja ciotka jak mamie z Niemiec pare ciuszków przywiozła to byl szal...

widzialam przepiekne pieluchy tetrowe w smyku...tylko czekam na płeć :)

mamuska kupiła mi dla Nikosia body polskiej firmy Marcinkowski i sa fajne :) tylko te prazkowane jakby bo sa jeszcze takie gładkie

Fazerka ta chsta jest super, mi sie wlasnie taka podoba bardziej :) ale rozumiem, ze Asteria poszukuje takiej naturalnej wiazanej, zobacz na stronie Reni Jusis EKOMAMA :: EcoShop - w koncu nie slynie z tego, ze reklamuje naturalne, dobre produktu, jej bym zaufala, bylam na targach na jej warsztatach i mowi sensownie (chociaz na eko pileuszki ie dam sie namowic :)))
Moj brat ma 27 lat i chodzil w rozowych ciuszkach :))))) tak bylo, babcia mojego M tez mowi, ze chlopczyk w rozowym a dziewczynka w niebieskim :(
Marcia zamiast tetrowych polecam muslinowe, cudo, mieciutkie, milutkie, sliczne!!!!!!!! {Imse Vimse} Pieluszki muślinowe, organiczne, 4 szt. | PIELUSZKI WIELORAZOWE | Pieluszki składane | Pieluszki Wielorazowe - Pieluchy Ekologiczne - Chusty - Nosidła
w necie to jedyny link, ale jak znajde sily, zeby pojechac do centrum wawy do sklepu, gdzie maja takie pieluchy w inne wzorki, to postaram sie o jakies namiary, moze wysylaja do poznania :) te w smyku sa takie szorstkie w porownaniu z tamtymi.......

Kurcze drogie te 4 sztuki ale w sumie duzo nie potrzebuje. Przy Nikosiu nie używałam dużo...zainwestuję skoro dużo juz mam po mlodym :)

swoja droga fajnie ze jest eco sklep Reni. W ogole ona jest w ciazy znowu :)

Wiem, ze drogo, ale sa rewelacyjne uwierz, tylko poczekaj najpierw pojade tam i wysle Ci zdjecia tamtych wzorow!!!!! Jak nie beda mieli sprzedazy wysylkowej to przeciez ja moge Ci wyslac, i wydaje mie sie, ze tam sa troche tansze.......
Ja lubie Reni, bo tez ma mlodszego meza ;))) i ona tak fajnie opowiada o dzieciach, o byciu eko....

reklama
właśnie po ekologicznych nie powinno być w przeciwieństwie do jednorazowych. Musze poczytać na kilku specjalistycznych stronach o tym. Ostatnio czytała w gazecie chyba m jak mama albo będe mama i tak zachecająco tam piszą

Do góry