reklama
Marciaa
Mamma 04.2010 i 02.2012
noooo Alka ino mi tego nie rób.
Mi gin kazała dopiero w 38tyg zeby porod wywołac. U mnie to sie nie sprawdzilo...ale wiesz..lepiej dmuchać na zimne
Mi gin kazała dopiero w 38tyg zeby porod wywołac. U mnie to sie nie sprawdzilo...ale wiesz..lepiej dmuchać na zimne
stymulacja piersi pierwszy raz o tym słyszę, aczkolwiek pewnie nie jeden z naszych panów by się ucieszył na takie zadanie ;>
też zamierzam karmić piersią, chociaż im bardziej o tym myślę tym bardziej mnie to przeraża.. jednak pozostaje dobrej myśli że maluch będzie delikatny ;-)
też zamierzam karmić piersią, chociaż im bardziej o tym myślę tym bardziej mnie to przeraża.. jednak pozostaje dobrej myśli że maluch będzie delikatny ;-)
fazerkamm
Fanka BB :)
ja też bym chciała długo karmić.. zobaczymy jak to będzie
nice-girl
Alka i dobrze, że zapominasz! bo ponoć to można robić przed samym porodem! o ile dobrze pamiętam to przez takie drażnienie sutków jakiś hormon się wydziela odpowiedzialny za przyspieszenie porodu czy czegoś tam...nie pamiętam dokładnie...;/ ale może bardziej "zaawansowane" mamy wiedzą lepiej!
Dokładnie - przy drażnieniu sutków, ściskaniu ich itp wydziela się oksytocyna, a ona wywołuje skurcze macicy. Podaje się ją często w kroplówce podczas porodu na jego przyspieszenie. A drażnienie sutków to też jedna z metod na wywołanie porodu jak maluszek nie za bardzo chcę się wybrać na ten świat a jest już po terminie.
ewelina26k
ja tez chciałabym długo karmić, wierzę w to, ze laktacja zaczyna się w głowie, takze nastawiam się na karmienie, dlatego nie kupuję w ogóle butelek, podgrzewacza i nawet smoczka bo dziecko karmione piersią na początku nie powinno ssać smoczka, bo przyzwyczaja się do takiego ssania a ono wygląda inaczej niż cyc
kurczę faajne te wózki bebetto solaris i baby active jet widzę że mamy podobny gust tylko ja mam taki problem ze ani jednego wózka nie mogę zobaczyć na żywo i nie mam pojęcia jaki wybrać...
mam pytanko czy Tako faktycznie jest taki ciężki? czuć różnicę po między innymi wózkami? bo podobają mi się Tako i jak narazie byłam za ta firma ale teraz zobaczyłam te Twoje i też mi się podobają... achhh
Dzisiaj jeszcze czytalam na necie o tych wozkach i sklanialabym sie do tego Baby Active Jet, bardzo mi sie podoba i ta jego nowa wersja wazy ok. 10 kg (stelaz+gondola). Tako i pozostale waza ok 14-15 kg :-)
Pola- bardzo fajny kostium, bedziesz super wygladac na plazy. Udanych wakacji zycze :-)
Megi Pegi- fajna ta pelerynka. Bardzo mi sie podoba. Moze tez sobie taka sprawie ;-)
Jesli chodzi o karmienie piersia, to oczywoscie bym chciala, metod nie znam zadnych na zmniejszenie bolu. Wogole w tym temacie jestem zielona :-) Musze cos poczytac :-)
Ostatnia edycja:
fazerkamm
Melisa to faktycznie różnica duża rozmawiałam dzisiaj z doświadczoną mamuśka i ona mówiła mi aby patrzeć żeby wózek był jak najlżejszy
Anastazzja
Melisa to faktycznie spora różnica w kilogramach jest!! no u mnie gondola+ stelaż waży 15 kg + do tego masa dziecka, ale powiem Wam, że na szczęście nie będę musiała nigdzie wózka tachać po schodach, bo wstawię do garażu, a jak mąż wróci to wtedy najwyżej przeniesie wózek do mieszkania;P
reklama
Asteria
Wdrożona(y)
to sobie anastazja wyobraz jak ja wnosilam wózek na stare mieszkanie mojej mamy 4 pietro /25 kg/ MASAKRA
dla tego teraz kupilam 15 kg ale sasiaski juz powiedziały ze bede mogła spokojnie zostawiac na dole i beda pilnowac a babcie to dobrzy stróże
dla tego teraz kupilam 15 kg ale sasiaski juz powiedziały ze bede mogła spokojnie zostawiac na dole i beda pilnowac a babcie to dobrzy stróże