reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze zakupy

reklama
Kurcze a mnie zupełnie nie ciągnie do zakupów...
Vileyka- zawsze podziwiałam kobiety malujące regularnie paznokcie- mnie po 1 dniu wszystko sie rysuje, odpryska i ściera. A potem to okropne zmywanie. Na szczęście na co dzień nikt z moich znajomych nie ma pomalowanych pazurków bo u nas nie można więc moje lenistwo nie wychodzi na jaw. Ale szacun

Co do Lidlowskich rzeczy to my mamy właśnie śpiworek, trochę inny wzór i kolor niż w tej gazetce, ale krój identyczny i suwak taki sam i ta osłonka przy brodzie i firma Lupilu. No i bardzo dobrze się spisuje nam. Jest milutki w dotyku i używamy go jakoś od lutego chyba (też na takiej promocji kupiliśmy), często się go pierze i całkiem nieźle wygląda. Także jakość dobra.

o muszę się przejechać do lidla,ja wczoraj kupiłam w tesco marki F&F body z serii disneya za 16 zł (były wcześniej za 15 zł) oraz pakowane w 3 paku body za 24 zł i 2 szt pajaców za 28 zł

dziewczyny warto kupowac laktator? planuje karmić piersią ale wiadomo czasem będzie gdzies trzeba wyjsć a nie zawsze zabierze się dziecko jak chociażby załatwić formalności w pracy, zastanawiałam się nad zwykły, prostym ręcznym bo na elektroniczny jak użyję go może kilka razy szkoda pieniędzy

z laktatorem to jest ciezej bo
jak np. będziesz miała duzo mleka a maluszek nagle stwierdzi ze cycusia niet jak moje to tylko elektryczny. Ja sie bardzo meczylam z recznym a wiem ze elektryczne np. medeli moga przedluzyc laktacje nawet do 2 miesiecy

a jak bedziesz potrzebowala tylko do sciagniecia nawału to ręczny...chociaz ja potem polegałam na swoich dłoniach

Ewelina- poczekaj spokojnie aż zaczniesz karmić, kupić zawsze możesz a teraz nie wiadomo jak maluszek będzie ciągnął. Ja kupiłam dość późno, mała miała chyba 4mce- mam ręczny Aventa i sprawdzał się super, odciągałam tylko na wyjścia na uczelnię- mały słoiczek dziennie i mroziłam. Potem po kolei wyjmowałam i malutka miała amciu w razie potrzeby. Elektryczne sa niezastąpione jak maluch nie chce ciągnąć cyca lub jeśli chcesz karmić i pracować na pełen etat
Ktoś pisał o body z F&F z Tesco- ja je bardzo lubię ale warto poczekac na promocje- 2 razy w roku są spore obniżki i wtedy się w nie zaopatrujemy

reklama
Z laktatorem to ciężko powiedzieć teraz czy będzie potrzebny czy nie. Ja w I ciązy kupiłam przed porodem medele minielectric, bo wtedy robiłam podyplomówkę roczną, więc miałam zjazdy w weekendy i wiedziałam że na pewno się przyda wtedy żeby pokarm odciągnąć. Ja akurat kupiłam używaną i nie wyszła jakoś drogo. Po porodzie na początku nie miałam pokarmu, mały nie chciał ssać, on wolał jak mu konkretnie leciało a nie się męczyć a tu nic. No i moje karmienie piersią zakończyło się klęską. Dzięki temu że miałam ten laktator to rozbujałam sobie laktacje i ściągałam małemu pokarm, a on pił go z butli. No i udało się tę laktację tak rozbujać, że wystarczało małemu na wszystkie karmienia. 2 miesiące w ten sposób był karmiony i gdyby nie silna alergia, przez którą musieliśmy przejsć na specjalne mleko, to byłby dłużej karmiony. Także u nas ten elektryczny świetnie się sprawdził. No ale wiadomo - może być tak że wcale Ci się nie przyda.

Do góry