reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze zakupy

ja też jeszcze nic nie kupiłam,nawet nie przyjmuje od znajomych ciuszków.bez szału,pomalutku,wszystko w swoim czasie :)

reklama
Ja też jeszcze nic nie kupowałam dla maleństwa. Jak będzie chłopiec to w zasadzie prawie wszystko mam. A jeśli dziewczynka do trochę ciuszków będzie trzeba kupić. Jutro idę prywatnie na usg, takie na dobrym sprzęcie i mam nadzieję że poznam płeć maluszka. Jak będzie dziewczynka to wracając na bank zajdę do sklepu i kupię jakąś sukienusię :-)
Co do łóżeczek to my mamy i drewniane i turystyczne i jednak polecam drewniane do domowego użytku - jest po prostu dużo bardziej wygodne i dla dziecka i dla rodzica. Przede wszystkim jest regulacja wysokości, a ja nie wyobrażam sobie sięgać tak głęboko po noworodka. Wiem że są też turystyczne z regulacją wysokości, znajoma ma i to jest lipa, bo to jest jakoś tak dziwnie podwieszane, że dziecko trochę jak w mocno naciągniętym hamaku leży i nie wydaje mi się żeby to dobre dla kręgosłupa było... Turystycznego używamy tylko na wyjazdy. No i sporą wadą łóżeczek turystycznych jest ta siateczka. Mam małego alergika i on sobie trze rączkami i nóżkami o tę siateczkę i rozdrapuje skórę do krwi więc na wyjazdach tam w ogóle go w dzień nie wsadzam, a w nocy śpi w body z zaszytymi rękawami. Wiadomo - nie u każdego dziecka jest taki problem, ale nigdy nie wiadomo jak to będzie w przyszłości. Także w domu moim zdaniem lepsze jest drewniane łóżeczko, a turystyczne jest ok na wyjazdy, albo do ogródka.
My to planujemy dla drugiego maluszka kupić na początek taką małą kołyskę na kółeczkach i będzie maluszek spał przy naszym łóżku. Przemuś ma swój pokoik, ale noworodek się często budzi i nie chcemy żeby budził też przy okazji Przemka, bo wtedy to my horror będziemy mieć z dwiema syrenami w środku nocy ;-) Myślę że na pierwsze pół roku taka kołyseczka starczy, a później przeniesiemy go do Przemka pokoju.

nice a jak się nazywa ta kołyska z kółkami, moja koleżanka bardzo ją zachwalała, podobno ten materacyk wibruje też antykolkowo, na pierwsze 2-3 miesiące sprawdziła się idealnie więc ja też nabrałam ochoty :)

Donia - ja nie mam jeszcze upatrzonego konkretnego modelu. Różne firmy takie robią. Po prostu tylko ogólnie chce coś w tym stylu kupić. Jakbyś się dowiedziała od tej koleżanki co chwali to podziel się informacją :-) Chodzi mi po prostu o coś w tym stylu: Rabacik FIRST YEARS Kolyska lozeczko nosidlo 5w1 (1750288004) - Aukcje internetowe Allegro Nie sugeruj się tylko wyborem tego linku bo wkleiłam pierwszą jaką znalazłam. Chodzi mi właśnie o taką malutką,bo są też takie duże drewniane kołyski.

Donia - ja nie mam jeszcze upatrzonego konkretnego modelu. Różne firmy takie robią. Po prostu tylko ogólnie chce coś w tym stylu kupić. Jakbyś się dowiedziała od tej koleżanki co chwali to podziel się informacją :-) Chodzi mi po prostu o coś w tym stylu: Rabacik FIRST YEARS Kolyska lozeczko nosidlo 5w1 (1750288004) - Aukcje internetowe Allegro Nie sugeruj się tylko wyborem tego linku bo wkleiłam pierwszą jaką znalazłam. Chodzi mi właśnie o taką malutką,bo są też takie duże drewniane kołyski.

jaka sliczna ta kolyska!!! sama bym sie na nia pokusila...

a ja mam już pełno ubranek:) teraz muszę się zabrać za kompletowanie reszty wyprawki...bo to 1 małe dziecko w rodzinie, więc większość musimy sami kupić...a nie chcę narażać rodziców na wydatek rzędu 3-4 tys na jeden raz...więc powolutku zacznę co miesiąc coś kupować:) teraz na ogień ma pójść rożek, ciepły kocyk do wózka i pieluszki flanelowe, więc jeśli macie jakieś propozycje, rady to chętnie wysłucham:):)

Ja też mam dużo ubranek. Siostra mi przywiozła pudła. No i koleżanka, która urodziła w maju mi już oddała swoje ciążowe ciuchy i stopniowo będzie pożyczać te, z których wyrósł jej mały. Pod warunkiem, że nasze dzieciątko to będzie on.

A do Lidla w takim razie będę musiała się przejść :)

reklama
powiem Wam szczerze, że po lidlu spodziewałam się trochę niższych cen:p ale tak czy siak się przejdę:) i może coś mi w oko wpadnie:p więc dzięki za info:D:D

Do góry