reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze zakupy

reklama
Ja mam łóżeczko drewniane po starszych synach, kupię tylko materacyk, łóżeczko turystyczne muszę kupić koniecznie, będzie stało na dole i zawsze mogę je wynieść na trawę, wygodniej będzie dziecku niż w wózku. Miałam takie dla starszych dzieci z dodatkowym materacykiem, ale kiedy starszy syn miał 4 lata, a młodszego (2,5 roku) opiekunka włożyła do łóżeczka, żeby nie wchodził na okna, starszy syn rozciął nożyczkami plastkowymi do papieru całą siatkę wzdłuż materacyka i zaprowadził do cioci Basi mówiąć "uwolniłem Kubusia".

Ja mam łóżeczko drewniane po starszych synach, kupię tylko materacyk, łóżeczko turystyczne muszę kupić koniecznie, będzie stało na dole i zawsze mogę je wynieść na trawę, wygodniej będzie dziecku niż w wózku. Miałam takie dla starszych dzieci z dodatkowym materacykiem, ale kiedy starszy syn miał 4 lata, a młodszego (2,5 roku) opiekunka włożyła do łóżeczka, żeby nie wchodził na okna, starszy syn rozciął nożyczkami plastkowymi do papieru całą siatkę wzdłuż materacyka i zaprowadził do cioci Basi mówiąć "uwolniłem Kubusia".

bardzo przedsiębiorczy czterolatek :) gratuluję :-)

Ewelina mebelki rewelacja :)

iga alez twoj syn musi byc kreatywny :) i ta empatia. uwolnilem!! dzieci sa cudowne :)
a z lozka turystycznego i ja bardzo zadowolona jestem.
Melisa ja :) jeszcze nic a nic maluszkowi nie kupilam. caly czas sie zbieram przejrzec rzeczy po starszaku i zobaczyc w razie co trzeba tam dokupic.

Witam Dziewczyny :-)
Tak sobie mysle- czy jest jeszcze Ktos, kto nic nie kupil? Tak jak ja... :-D
Ja nic nie kupiłam, ale to druga dzidzia:) Ale przy pierwszej zaczęłam w 7 m-cu:)

Co do łóżeczek: my mieliśmy drewniane i turystyczne. drewniane sprawdzało się przez pierwsze 9 m-cy potem młody zaczął się w nim okropnie obijać.
A turystyczne - obowiązkowy zakup przy podróżach.Na codzień stało u niani (odprowadzaliśmy Młodego do niani). Dziecko miało swój kąt...Szymon do tej pory je uwielbia. Zabieramy je na wszystkie wyjazdy. dzięki temu wszędzie czuje się jak u siebie i nie ma problemu z zasypianiem w obcym miejscu

No to nie jestem jeszcze taka spozniona w takim razie :-)
To moj pierwszy Dzieciaczek, wiec zakupow troszke bedzie, juz sie nie moge doczekac, zeby wybierac te sliczne malutkie cudenka :-) Ide na wizyte za poltorej tygodnia to moze bedzie juz widac, czy Chlopczyk czy Dziewczynka :-)

a ja mimo iz w pierwszej ciazy wiedzialam od 16tc ze bede miala chlopca to kupowalam rzeczy w uniwersalnych kolorach. bo od zawsze wiedzialam ze bede chciala miec wiecej niz jedno dziecko i wyszlam z zalozeniz ze np kocyki, spioszki itp mi sie nie zmarnuja przeciez po jednym dziecku. i mam bardzo duzo zolci i bieli na sam poczatek dla maluszka.
rzecz jasna im Marcelk starszy byl tym wiecej sie pojawialo rzeczy juz typowo "meskich" :) i jak sie okazuje beda i tym razem jak znalazl :)

reklama
Do góry