reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze zakupy

może nadmiar barwników?

Albo JAKOŚĆ użytych barwników- są też barwniki toksyczne- np chińskie (pamiętacie aferę z wycofywanymi talerzykami z melaminy produkcji Made in China ? )-horror co się dzieje.

Ja też na etapie szukania pościeli. Feretti Gluck mnie powala pięknem ale i ceną-i im dłużej myślę tym bardziej mi szkoda na to kasy. Skłaniam się ku naszemu polskiemu producentowi, http://allegro.pl/6ele-posciel-hafty-100x135-milpol-i1951191807.html
F
ull wypas za dobrą cenę. Tylko oczywiście mam problem ze zdecydowaniem się na jakiś kolor/wzór. Jak Wam się podoba?
Dla Jakubka miałam tez polską z tych kolorowych np # 6-cz.POŚCIEL/POŚCIELE 90x120 PRODUCENT # (1951370774) - Aukcje internetowe Allegro i rewelacyjnie się sprawdziła - po kilku latach sprzedałam jak nową:-) Choć kuszą te CEBE czy FERRETTi :-D. Tylko tak im dłużej dumam nad tą pościelą i wertuję to zastanawiam się czy to dobrze dla maluszka taki gruby ten ochraniacz- przecież to chyba nie przepuszcza powietrza, a wojny to nie będzie mi mam nadzieję uprawiał w łóżeczku to się chyba nie poobija o "zwykły"> :confused2:
A co wogóle sądzicie o baldachimach?

reklama
Asiuk..ja zwolennikiem baldachimów nie jestem z tego powodu, że to kurzołapy...a, żeby tego nie było trzeba je dość często prać...a z moim lenistwem śmiało stwierdzam, że to nie dla mnie:D:D

ja mam pościel z kolorino czy jakoś tak:) bardzo fajna jest, ale jeszcze nieprana;):)ale koleżanka miała i chwaliła, a resztę pościeli mam po innej koleżance;):)

Asiuk..ja zwolennikiem baldachimów nie jestem z tego powodu, że to kurzołapy...a, żeby tego nie było trzeba je dość często prać...a z moim lenistwem śmiało stwierdzam, że to nie dla mnie:D:D
Ja tak samo, ale wyobrażam sobie, że może być przydatny np. gdy maluch śpi w pokoju rodziców, który nie jest tylko sypialnią. Można osłonić przed światłem itd. U nas zbędny

Asiuk pościel hafty dla mnie śliczna, rzeczywiście trudno wybrać wzór. Ja w ogóle pościeli nie oglądam, żeby mnie nie kusiło, mam chyba 6 kompletów - ze względu na małą różnicę wieku potrzebowałam dla dwóch synów jednocześnie.

Co do baldachimu, to dla mnie wyrzucone pieniądze, zgadzam się z Anastazzją - tylko kurzołap.

Asiuk, śliczne te pościelki. Faktycznie wybór tak duży, że trudno się zdecydować. Ja na razie nie kupuję pościeli - na początek wypróbujemy spanie w śpiworku. Co o tym sądzicie?

Też mam baldachim, podoba mi się to na łóżeczku, ale podobnie jak wy, z racji lenistwa prać mi się nie będzie chciało za często a po co ma to mi kurz gromadzić w sypialni. Do tego musiałabym stelaż dokupić, bo akurat tylko materiały mam;-)

Dziewczyny, mam do Was prośbę. Jestem na etapie szukania pościeli do łóżeczka:),przeglądam na allegro, ale jest taka różnorodność. Chciałabym już kupić większy zestawik-pościel z poszewkami, ochraniacz na szczebelki itp. Ceny też są różne, znalazłam coś takiego :POŚCIEL7-EL 120X90 PRODUCENT!!! CZARKAZ (1946601797) - Aukcje internetowe Allegro, ale mam obawy że po pierwszym praniu zrobi się brzydko mówiąc szmatka.
Może macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę, u którego kupowałyście i wiecie, że pościel jest dobra gatunkowo. Mój A. mówi, że cenowo mam nie oszczędzać, bo oszczędziłam na pieluszkach tetrowych i po pierwszym praniu się zrobiły...- nie będę pisać brzydko:-D.
Z góry dziękuję:-)

Niki, ja dziś zamówilam u tego sprzedawcy ochraniacz na cale łóżeczko i prześcieradełko. Jak przesyłka dotrze to dam znać co myslę o tych produktach. Ja juz długo obstawialam te aukcje bo potzrebuje długi ochraniacz a ten jest najtańszy na allegro.

ja mam baldachim, bo że to :kurzołapy" to mnie nie zniechęca, bo i tak będe często pranie małego wstawiać. Ale pierwsze łóżeczka nie można postawić w całkowicie zacienionym miejscu, a kiedy maluch chce spać w ciągu dnia to niestety słońce może mu przyświecić. Ja rozumiem - żaluzje w oknach itd, ale baldachim to też dobre rozwiązanie. No i ładnie wygląda. W dodatku moim zdaniem trochę tłumi odgłosy dobiegające do łóżeczka.

reklama
Asiuk - fajna ta pościel i córeczka mojej sąsiadki ma identyczną - ten wzór który jest na zdjęciu aukcji. No i widziałam u niej że jakościowo jest dobra.
My mamy baldachim i używaliśmy, ładnie się prezentował i dawał małemu więcej 'prywatności' ;-) To że to zbieracz kurzu to się zgadzam, ale ja i tak raz w tyg. wszystko prałam więc dla mnie to nie robiło różnicy. Ogólnie to jego funkcja jest głównie dekoracyjna. Używaliśmy prawie do roku, potem mały go zaczął tarmosić i cuda z nim wyczyniać, więc zdjęliśmy.

Ochraniacz moim zdaniem jest bardzo potrzebny - dziecko się nie obija o szczebelki (a jak zaczynają raczkować to wędrówka ludów jest w nocy po łóżeczku), nie wepchnie i nie zaklinuje sobie nogi między szczebelkami, no i jak śpi ze smoczkiem to nie będzie trzeba kilka razy w nocy szukać tego smoczka pod łóżeczkiem, bo ochraniacz nie pozwoli mu wypaść poza łóżeczko.

My kołdry i poduszki do tej pory nie używamy, mały śpi cały czas w śpiworku, a wcześniej spał w rożku. Więc na początek to wystarczy prześcieradło, ochraniacz, baldachim jeśli ktoś gustuje, no i my mamy tez do kompletu taki przybornik na łóżeczko.

A możecie polecić jakieś fajne aukcje z samymi ochraniaczami? Chodzi mi o takie na całość łóżeczka, bo ten nasz już zniszczony (nie chciało mi się prać ręcznie według zaleceń i nie trzyma teraz pionu ;-) )i bym kupiła nowy, tylko chciałabym taki, zeby był wokoło całego łóżeczka a nie tylko na połowę.

Ostatnia edycja:
Do góry