reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

nasze zakupy

reklama
Melisa, nie daj się. Co za buc! Masz takie prawo i w ogóle nie ma tematu. Postrasz, że w razie nieprzyjęcia towaru wysmarujesz negatywa i powiadomisz Allegro.

A Twoje prawa są tutaj:

USTAWA z dnia 2 marca 2000 r.
o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę
wyrządzoną przez produkt niebezpieczny.

Art. 7.
1. Konsument, który zawarł umowę na odległość, może od niej odstąpić bez podania
przyczyn, składając stosowne oświadczenie na piśmie w terminie dziesięciu
dni, ustalonym w sposób określony w art. 10 ust. 1. Do zachowania tego terminu
wystarczy wysłanie oświadczenia przed jego upływem.
2. Nie jest dopuszczalne zastrzeżenie, że konsumentowi wolno odstąpić od umowy
za zapłatą oznaczonej sumy (odstępne).
3. W razie odstąpienia od umowy umowa jest uważana za niezawartą, a konsument
jest zwolniony z wszelkich zobowiązań. To, co strony świadczyły, ulega zwrotowi
w stanie niezmienionym, chyba że zmiana była konieczna w granicach
zwykłego zarządu. Zwrot powinien nastąpić niezwłocznie, nie później niż w terminie
czternastu dni. Jeżeli konsument dokonał jakichkolwiek przedpłat, należą
się od nich odsetki ustawowe od daty dokonania przedpłaty.

A cała ustawa jest tutaj: http://konsument.gov.pl/files/ust_o_ochronie_niektorych_praw_konsumentow.pdf

Wkurzające jest takie cwaniactwo.

Melisa on sobie może pisać co tylko chce .... Ty masz prawo do zwrotu bez podania przyczyny w ciągu 10 dni .... więc się nie daj!! Pola wkleiła Ci ustawę - zadzwoń do niego i powiedz co myślisz o takim traktowaniu.... Później odeślij najlepiej za potwierdzeniem odbioru ... a potem i tak wystaw negatywa za cwaniactwo ...

Ja napisalam:
Przesylam tresc ustawy o moich prawach. Mam prawo do odeslania zakupu bez podania przyczyny w ciagu 10 dni.Prosze o podanie adresu, na ktory mam odeslac. W przeciwnym razie powiadomie Allegro i napisze negatywny komentarz.USTAWA z dnia 2 marca 2000 r........ (i tu wkleilam ustawe)

Odpisala:
ale prosze mnie nie straszyc!
1 negatyw + upomnienie z allegro mnie nie przestrasza!
dziwi mnie Pani niepowazne podejscie do zawieranych transakcji - szkoda ze Pani nie mysli o mnie jako o sprzedajacej - tak po prostu sobie Pani kliknęla nie sprawdzając wymiarów firmy ALLES? na co Pani liczyla??????

Mysle, ze nic z tym nie moge zrobic, trudno... raz sie traci, raz zyskuje. Szkoda mi tylko wydanych ponad 100zl.

Wlasnie napisala, ze mi zwroci kase (szok). Zaraz ide na poczte i posylam. Dziewczyny wielkie dzieki za pomoc! Jestescie the best! :-)

Ostatnia edycja:
ewelina śliczne te naklejki - daj proszę znać jak przyjdą, bo niedawno sama je oglądałam, ale jakoś boję się zamówić, że to jednak nie będzie to ... jestem ich bardzo ciekawa więc czekam na opinię :)

reklama
Melisa, brawo - gratulacje!
Ewelina, czadowe te naklejki i literki. Też bym jakoś chciała ożywić pokoik małej, ale mój M. ma manię na punkcie gładkich ścian. Do każdej plamki biegnie od razu z pędzlem i farbą, a o najmniejszy gwoździk czy wkręt w ścianie muszę prosić tygodniami. Ostatnio marudził nawet, czy aby na pewno musimy montować półkę wiszącą, która była w zestawie z mebelkami dla Poli.

Do góry