reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

nasze zakupy

Ja też zajrzałam do Pepco w piątek. Śpioszki mi nie podeszły - rzeczywiście średniej jakości materiał, ale przede wszystkim brak zatrzasków w kroczku.
Za to kupiłam 4 większe bodziaczki za 5 i 7 zł. :)
No i wczoraj zajrzeliśmy do 5 10 15 - za 20 zeta kupiliśmy polarkowy śpiworek do spania. Zdjęcie wyszperane w necie:
Śpiworek 5 10 15 roz 74 w Kombinezony, śpiworki - Szafka.pl

reklama
O! Super ten sterylizator. Dokładnie takie coś mi chodziło po głowie, nie wiem dlaczego gdzieś wyczytałam że w to wlewa sie wode i całosc wkłada do mikrofali - osiołek ze mnie, albo za duzo tego cuda na rynku i mi sie juz miesza.
A tu cena nawet bardzo dobra:-) Wielkie dzięki.

A właściwie po co wydawać kasę na sterylizator?
1. są butelki samosterylizujące - cena o wiele niższa niż by się wydawało
2. Sterylizuje się tylko miesiąc a potem to już nawet niezdrowo tak izolować dziecko od flory bakteryjnej - wystarczy wyparzanie
3. Sterylizator kosztuje kupę kasy, która będzie baaardzo potrzebna
4. Po miesiącu nie ma co z nim zrobić, tylko zajmuje miejsce
5. Przy karmieniu piersią może okazać się naprawdę zbędny

Moim zdaniem kolejny zbędny gadżet.

A właściwie po co wydawać kasę na sterylizator?
1. są butelki samosterylizujące - cena o wiele niższa niż by się wydawało
2. Sterylizuje się tylko miesiąc a potem to już nawet niezdrowo tak izolować dziecko od flory bakteryjnej - wystarczy wyparzanie
3. Sterylizator kosztuje kupę kasy, która będzie baaardzo potrzebna
4. Po miesiącu nie ma co z nim zrobić, tylko zajmuje miejsce
5. Przy karmieniu piersią może okazać się naprawdę zbędny

Moim zdaniem kolejny zbędny gadżet.

BRAVO jestem takiego zdania jak Ty
Przeciesz mozna tez zagotowac wode w garnku wsadzisz butelke poczeka sie pare min i juz jest bez bakteri pozniej jak woda przestanie sie gotowac wsadzi sie smoczek pare min poczekac i juz jest wszystko czyste i kasa zaoszczedzona...

mam taki sterylizator, uzywam go do dzis do smoczkow
wczesniej w obrocie byl non stop przez bite 6 miesiecy po porodzie, bo wyparzalam w nim i laktatory i butelki itd
dla mnie akurat to byl sprzet niezbedny, wygodniej mi np w nim wyparzac niz w garnku, bo sam sie wylacza a i tak mam wszystko na prad, wiec np gotowanie nie wprowadzilo by oszczednosci na pradzie
do butelek w sumie przestalam go uzywac jak zaczelo mi dziecie raczkowac, bo i tak paluchy do buzi brala
dla mnie akurat jeden z najlepszych zakupow, ale zgodze sie z tym, ze dla niektorych moze byc zbedny

i mi sie zdaje ze jeśli sie decydujemy od początku karmić piersią to te akcesoria do butelek w cale nie potrzebne.
ja jak skończyłam z cycem ( a raczej Marcelek doszedł do wniosku ze już ma dość) a zaczynałam butelka to Marcel już był taki spory ze tylko zalewałam wrzątkiem ( pierwsze kilka razy gotowałam butelkę) a smoczków tych uspokajaczy to nigdy nie gotowałam.
i ja zdanie jestem ze w zbyt sterylnych warunkach chować nie można dziecka zresztą na dłuższa metę chyba sie w cale nie da.
a mamy co będą mieć pierwsze dziecko teraz to zrozumieją dokładnie o co mi chodzi jak zacznie ten brzdąc raczkować :)
livastrid a ty od samego początku na butelce nie? to co innego bo dla takiego brzdąca 2tyg to ta butla czysta być musi.

Ostatnia edycja:
ja narazie na pewno nie kupuje sterylizatora bo mam zamiar karmic piersią a jak już nie będę kupię samosterylizujące do mikrofali
Pola dzięki za info o śpiworku bo mam tylko 1 i planowałam jeszcze 1 dokupić

Ostatnia edycja:
ja też nie kupuję, moja mama wyparzała normalnie i żyje więc moim zdaniem zbędne to dla mnie tym bardziej że chcę karmić piersią, ale wiadomo że nie zawsze wychodzi tak jak chcemy jednak nie zamierzam kupować ;)

reklama
Melisa ładne ubranka w 5-10-15 widziałam takie bodziaki chyba. Kombinezonik jest śliczny po prostu.
Ja to nie wiem, czy kupywać taki sterylizator. Chyba raczej nie wyparzać będę we wrzątku Na razie zamówioną mam tylko butelkę lovi 150ml i zobaczymy jak z tym karmieniem będzie. Laktatora też nie kupowałam, bo mam nadzieję, że będzie zbędny. A jak już to M. będzie chodził po aptekach i szukał.

Do góry