reklama
ewelina26k
Fanka BB :)
piękny ten kombinezon
ach no to skoro masz tak uzdolnionych znajomych to no problem :-)No wlasnie nie ma, ale znajoma krawcowa mi zrobi :-)
Ja tez planuję zakup komody MALM bo mam w sypialni łóżki i nocne szafki z tej serii tyle że ja akurat wybrałam taką wąską bo inna juz mi sie nie zmieści koło łóżeczka MALM Komoda, 6 szuflad - okl brzoz/lustro - IKEA. Z tego co wiem to są różne kolory tej komody ktora Ty wybrałaś np. MALM Komoda, 4 szuflady - okl brzoz - IKEA albo MALM Komoda, 4 szuflady - okl brzoz - IKEA, MALM Komoda, 4 szuflady - okl brzoz - IKEA.
.
My tez mamy tą komode MALM, jest rewelacyjna.
Dla Jakuba kupilismy zamawiane komody z sosnowych mebli- sama natura :-) i osobiście pomalowałam je farba dla dzieci hipoalergiczną itpitd cudeńko słuzy juz 5 lat i juz drugi raz zmieniałam jej kolorek.
Też sądzę że herbatki granulowane to niepotrzebny zbytek a wręcz uważam to za fanaberię producentów.
Lepsza jest woda i jak lekarz zaleci to słodzić czystą glukozą-taką kupioną w aptece. Ewentualnie samemu zaparzać rumianek, koper bardzo rozwodniony. BROŃ BOŻE nie słodzić miodem, do 2 roku życia dzieciom miodu NIE WOLNO!!
Acha i pewnie większość z was wie że od stycznia drozeją ciuszki dla dzieci o 15 % (o tyle wzrasta VAT)- WIWAT polityka prorodzinna w naszym chorym kraju.
Takze co macie kupić kupujcie teraz, niestety nie da sie zaopatrzyc na 3 lata .
Co do wody morskiej to też bym sobie darowała. Generalnie rany ile zbędnych rzeczy mamusie kupują to szok No ale każdy wedle swojego upodobania. W każdym razie jako farmaceuta i mama 5 latka chcę Wam dziewczynki powiedzieć że te wszystkie wody w sprayu to ja bym noworodkowi za nic nie podała-psiknijcie sobie i zobaczcie jakie to "przyjemne". Są też wody o różnych dozownikach- sterimar np ma masakryczny rozprysk, sa takie z aplikatorem że psik jest bardzo delikatny- chociaż są w tym temacie dwie szkoły i przedstawiciele różnie nam "polecają" i argumentują. Najlepsza jest zwykła sól fizjologiczna w plastikowych minimsach za grosze (chyba z 3 zł za 10 szt po 5 ml co wystarczy na dobre pół mca, do kupienia w aptece i kropelkę do noska wkraplasz i po sprawie. A do tego mozna tym oczak przemywać, bo rumianek np potrafi uczulać. Takie maleństwo ma mega delikatny nosek, śluzóweczki bardzo niedojrzałe-ech ale to moje zdanie.
Ostatnia edycja:
marys16
Fanka BB :)
c&a super ciuszki. ja pokupowałam Danielkowi troszkę śpiochów welurowych. ale i dla starszaków dobre jakościowo rzeczy sa. ja bardzo lubię ten sklep.
reklama
Gdzieś mi zniknął ostatni post-sierota jestem.
Ja sie tu wymądrzam ale mam pytanko co robicie w temacie sterylizacji butelki smoczki, laktator itp? Ja z Jakubkiem gotowałam normalnie w garnku z wodą 5-8 minut, alestrasznie sie niszczyły szybko te rzeczy no i czasochłonne toto zajęcie a i poparzyłam się nie raz. te sterylizatory to jakoś tak nie bardzo kumam ich działania, trzeba kupić i sterylizator i do tego mieć kuchenkę mikrofalową? Nie ma czegoś prostszego?
Ja sie tu wymądrzam ale mam pytanko co robicie w temacie sterylizacji butelki smoczki, laktator itp? Ja z Jakubkiem gotowałam normalnie w garnku z wodą 5-8 minut, alestrasznie sie niszczyły szybko te rzeczy no i czasochłonne toto zajęcie a i poparzyłam się nie raz. te sterylizatory to jakoś tak nie bardzo kumam ich działania, trzeba kupić i sterylizator i do tego mieć kuchenkę mikrofalową? Nie ma czegoś prostszego?