reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze zakupy

hehe widzę że nie wkleił mi komód w kolorze :-) wystarczy po prawej stronie rozwinąć pasek KOLOR i widać w jakich kolorach komoda jest dostępna.

reklama
A to nowe zakupy dla Milenki :-)

Komblecik (body, spodenki) od Babci :-)

I kombinezon :-) W koncu znalazlam taki jak chcialam i strasznie sie ciesze! :-)

Załączniki

• 5-10-15.jpg
    5-10-15.jpg
    27,5 KB · Wyświetleń: 63
  • kombinezon1.jpg
    kombinezon1.jpg
    50,8 KB · Wyświetleń: 70
  • kombinezon2.jpg
    kombinezon2.jpg
    44,4 KB · Wyświetleń: 72
Ja tez planuję zakup komody MALM bo mam w sypialni łóżki i nocne szafki z tej serii tyle że ja akurat wybrałam taką wąską bo inna juz mi sie nie zmieści koło łóżeczka MALM Komoda, 6 szuflad - okl brzoz/lustro - IKEA. Z tego co wiem to są różne kolory tej komody ktora Ty wybrałaś np. MALM Komoda, 4 szuflady - okl brzoz - IKEA albo MALM Komoda, 4 szuflady - okl brzoz - IKEA, MALM Komoda, 4 szuflady - okl brzoz - IKEA.
.

My tez mamy tą komode MALM, jest rewelacyjna.
Dla Jakuba kupilismy zamawiane komody z sosnowych mebli- sama natura :-) i osobiście pomalowałam je farba dla dzieci hipoalergiczną itpitd cudeńko słuzy juz 5 lat i juz drugi raz zmieniałam jej kolorek.

Też sądzę że herbatki granulowane to niepotrzebny zbytek a wręcz uważam to za fanaberię producentów.
Lepsza jest woda i jak lekarz zaleci to słodzić czystą glukozą-taką kupioną w aptece. Ewentualnie samemu zaparzać rumianek, koper bardzo rozwodniony. BROŃ BOŻE nie słodzić miodem, do 2 roku życia dzieciom miodu NIE WOLNO!!

Acha i pewnie większość z was wie że od stycznia drozeją ciuszki dla dzieci o 15 % (o tyle wzrasta VAT)- WIWAT polityka prorodzinna w naszym chorym kraju.
Takze co macie kupić kupujcie teraz, niestety nie da sie zaopatrzyc na 3 lata :rofl2:.

Co do wody morskiej to też bym sobie darowała. Generalnie rany ile zbędnych rzeczy mamusie kupują to szok:-D No ale każdy wedle swojego upodobania. W każdym razie jako farmaceuta i mama 5 latka chcę Wam dziewczynki powiedzieć że te wszystkie wody w sprayu to ja bym noworodkowi za nic nie podała-psiknijcie sobie i zobaczcie jakie to "przyjemne". Są też wody o różnych dozownikach- sterimar np ma masakryczny rozprysk, sa takie z aplikatorem że psik jest bardzo delikatny- chociaż są w tym temacie dwie szkoły i przedstawiciele różnie nam "polecają" i argumentują. Najlepsza jest zwykła sól fizjologiczna w plastikowych minimsach za grosze (chyba z 3 zł za 10 szt po 5 ml co wystarczy na dobre pół mca, do kupienia w aptece i kropelkę do noska wkraplasz i po sprawie. A do tego mozna tym oczak przemywać, bo rumianek np potrafi uczulać. Takie maleństwo ma mega delikatny nosek, śluzóweczki bardzo niedojrzałe-ech ale to moje zdanie.

Ostatnia edycja:
reklama
Gdzieś mi zniknął ostatni post:baffled:-sierota jestem.

Ja sie tu wymądrzam ale mam pytanko co robicie w temacie sterylizacji butelki smoczki, laktator itp? Ja z Jakubkiem gotowałam normalnie w garnku z wodą 5-8 minut, alestrasznie sie niszczyły szybko te rzeczy no i czasochłonne toto zajęcie a i poparzyłam się nie raz:crazy:. te sterylizatory to jakoś tak nie bardzo kumam ich działania, trzeba kupić i sterylizator i do tego mieć kuchenkę mikrofalową? Nie ma czegoś prostszego?

Do góry