reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze zakupy

Anastazja moja mama miała mi kupić w pepco te śpiochy, ale jak je zobaczyła powiedziała, że kiepski materiał i nie kupiła. Może u ciebie były lepsze sorty, bo u nas w zg nie;/

reklama
Justyś:) one nie są jakieś super;) ale ile dzidzia w nich będzie chodzić;) pewnie z 2-3 razy założy (albo i nie) i koniec;) a za 3.99 zł to kupiłam nawet dla przyjemności kupowania:p

Co do rossmana to ja się tam obkupiłam w babydream. Krem na zimno, herbatki (duzo tańsze jak hipp a ilościowo przeliczyłam, ze to samo - poza tym polecane sa), chusteczki nawilżone (z pudełkiem za 6 czy 7 zł) i jeszcze kilka rzeczy,wale nie pamiętam co.

o Gośka...mówisz, że równie dobre herbatki są te z rossmanna? kurde...to ja jutro też się zaopatrzę!:) jakie kupiłaś, bo ja chciałam sobie zamówić z hippa z koperkiem i dla matek karmiących coś więcej trzeba????

a ja zastanawiam się nad zakupem dużej komody, bo w tej mojej szafeczce mieszczą się tylko rzeczy bierzące, a chciałabym jednak mieć wszystko w jednym miejscu i myślałam o takiej http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70053924/ , ale koleżanka powiedziała, że jej się po pół roku zniszczyła dość mocno...no i nie wiem co zrobić:) bo cenę ma atrakcyjną:) może macie z nią jakieś doświadczenia???:)

Ostatnia edycja:
Anastazja - kupiłam obydwie herbatki. Tzn dwie jakie były :) Jedna na laktację druga koperkowa. W kązdym bądź razie stwierdziłam, że wolę kupić herbatę w saszetkach, z ziół aniżeli bardziej chemiczny granulat hipp.
A jeszcze jest jedna komoda, ilekroć jestem w Ikei to mam na nią ochotę KULLEN Komoda, 5 szuflad - IKEA
Te Malm są spoko, koleżanka ma od kilku lat i nic się z tymi meblami nie dzieje. Poza tym - jest chyba 10 lat gwarancji. czy na Malm nie?

nie wiem w sumie ile jest gwarancje prawdę mówiąc:) fajna jest ta komoda:) jedyny problem to taki, że jest tylko w tym kolorze, a ja mam łóżko takie ciemnobrązowe, łóżeczko Hani będzie białe, ale to jedyny jasny akcent z mebli...no i chciałabym w podobnej kolorystyce przynajmniej wszystko utrzymać:D chyba, że bym pomęczyła P. żeby na ciemniejszy kolor przemalował:D:D

Włąsnie my też kupiliśmy szafę PAX ciemnobrązową i teraz trochę żałuje, bo kolorystycznie lepiej znaleźć cokolwiek w jasnym brązie. A męczyć się ze skrobaniem i malowaniem takiej komody to już lepiej kupić MALMa ciemnego.
Ale póki co mamy wynajmowane mieszkanie, nie nasze, więc za bardzo się nie przejmuję wyposażeniem naszego wnętrza :) Tzn chodzi mi o kolorystykę. Mamy straszny misz masz

reklama
My kupiliśmy tą komodę malm do pokoju Julci tylko z 3 szufladami. Moja 8 letnia siostra ma taką samątylko białą już od roku i wierz mi że tonajlepszy tester i nic się znią nie dzieje :-)

Do góry