reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

nasze zakupy

Ewelinka śliczny album

masz tak samo na imię jak moja siostra cioteczna, rok ode mnie starsza, praktycznie razem się wychowałyśmy, we wczesny dzieciństwie często spałyśmy w jednym łóżeczku

a to jeden z moich ostatnich zakupów 29201hoh.jpg

j jeszcze:

DSC00848.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
Anastazja- maść majerankową i sudokrem odpuść- kupisz jak zajdzie potrzeba. W szpitalu na pewno dostaniesz też reklamówkę próbek tego wszystkiego to sobie zobaczysz co Ci podpasuje. Ja np użyłam raz albo 2 razy maści na odparzenia- wykorzystałam wtedy próbkę ze szpitala.
Ja do szpitala biorę coś na sutki- mi odpowiadał bepanthen właśnie
A Alantan to do czego chcesz? My nie kremowaliśmy Lidusi jak była mała- pupkę przy zmianie pieluszki też tylko myliśmy lub chusteczkowaliśmy bo takie dostałam zalecenia ze szpitala- im mniej chemii tym lepiej a jak nawilżać to najlepiej tylko coś do kąpieli dolać. I u nas to się sprawdza. Potem jak malutka miałą trochę wysuszoną skórkę- coś ja wtedy uczuliło- koleżanka poradziła mi cetaphil i tylko tego do nawilżania używamy raz na jakiś czas żeby sie skóra sama broniła

a słuchajcie...a te wszystkie kremy muszę kupić?
alantan, bepathen, maltan, sudokrem i maść majerankowa?
maść majeranków ja używam tylko podczas kataru dla dziecka pod nosek, bo to antybakteryjna, nie za bardzo wiem do czego by ona miała ci służyć w szpitalu
a alantan to do czego?
i ja bym wzięła tylko bepathen. na sutki dobry i na pupę dla malucha jak cos tez dobry. a o wile łagodniejszy niż sudocrem.

Ewelina - super albumik. To jest naprawdę świetna pamiątka. My mamy podobny dla synka i już go oglądam z nostalgią, a on ledwo co roczek skończył, więc co to będzie za 10 lat :-D A te rzeczy kiedy coś pierwszy raz zrobił itp tak szybko się zapomina. Ładny ten album i cena bardzo atrakcyjna. My dla synka w empiku kupowaliśmy i duzo wiecej kosztował, a w środku dość podobny jest, nawet niektóre fotografie poznaję, że identyczne. Chyba się skusze na ten dla córeczki :-)

Ja z racji zawodu się Wam powymądrzam- dziewczyny mają całkowitą rację- bepanthen zdecydowanie wystarczy, na pupę, na buźkę (na dwór) i na Twoje sutki :-) Są w wersji 100 ml. Sudokrem to na pupę- wysusza i nie każdemu dobrze służy-trzeba testować, majerankowa tylko przy katarku. Alantan jest bardzo zbliżony do bepanthenu. Ja z Jakubem od początku miałam bepanthen krem, ale potem ze względu na cenę prosiłam pediatrę o recepte na "maść pośladkową"- taka robiona w aptece za 5 zł 100 ml i najlepsza powiem szczerze.

no ja napisałam te wszystkie kremy, bo to z jakieś wyprawki co na necie znalazłam...i jakoś za dużo mi się tego wydało:D więc dlatego chciałam się doświadczonych mam wypytać czy na pewno wszystko to jest potrzebne:D

Ewelina! super książeczka:D my też mamy podobną:) dostałam ja od P. z okazji 9 miesięcznicy:p no i teraz się przyda:p

Ostatnia edycja:
Ja z racji zawodu się Wam powymądrzam- dziewczyny mają całkowitą rację- bepanthen zdecydowanie wystarczy, na pupę, na buźkę (na dwór) i na Twoje sutki :-) Są w wersji 100 ml. Sudokrem to na pupę- wysusza i nie każdemu dobrze służy-trzeba testować, majerankowa tylko przy katarku. Alantan jest bardzo zbliżony do bepanthenu. Ja z Jakubem od początku miałam bepanthen krem, ale potem ze względu na cenę prosiłam pediatrę o recepte na "maść pośladkową"- taka robiona w aptece za 5 zł 100 ml i najlepsza powiem szczerze.

Ja też używam maści przepisywanej przez pediatrę, u mnie to sie nazywa maść pielęgnacyjna i na miesiąc jest to wydatek 10 zł. Początkowo też stosowałam Bepanthen ale na miesiąc zużywałam 2 tubki po prawie 40 zł więc masakra. podobno Dermopanthen ma ten sam skład co Bepanthen a jest połowę tańszy wiec na sutki chyba kupię ten tańszy.

Dobrze Was poczytać doświadczone Mamusie. Ja właśnie mam zamiar zamówić tą maść bepanthen i jakiś emolient do kąpieli Oilatum chyba. Mam dostać jeszcze krem z Ziajki i wystarczy. A taką sól fizjologiczną co Anastazzja się pytała, to można od pierwszych dni stosować?

reklama
Do góry