reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze zakupy

reklama
Przeglądam właśnie czapeczki, takie po kąpieli, ale też takie na zimę. I mam pytanie do mam, jaki rozmiar kupić na zimę dla maleństwa.I podobnie ze skarpetkami:-).

czapeczki po kąpieli mają chyba w miarę uniwersalny rozmiar bo to się rozciąga. a te zimowe to najmniejsze są chyba 36.. ja kupuje 38 tak żeby przechodził w niej całą zimę:) a skarpetki to najmniejsze jakie znajdziesz:] nie wiem czy mają rozmiary:p

a ja mam pytanie.. czy jak np. założę taki zestaw: body na długi rękaw, bluzę, spodnie, grube skarpetki to Szkrabowi nie będzie za zimno w nóżki? muszę coś założyć pod spodnie i jeszcze na te skarpetunie coś? oczywiście będzie przykryty albo kocykiem albo w takowym ubraniu zostanie wsadzony w śpiwór :)

a ja mam pytanie.. czy jak np. założę taki zestaw: body na długi rękaw, bluzę, spodnie, grube skarpetki to Szkrabowi nie będzie za zimno w nóżki? muszę coś założyć pod spodnie i jeszcze na te skarpetunie coś? oczywiście będzie przykryty albo kocykiem albo w takowym ubraniu zostanie wsadzony w śpiwór :)
chodzi ci o wyjście ze szpitala?
nie wiem i jak jakie temp u was będą, wiec trudno radzić odnośnie ilości warstw.
ale chciałam napisać ze ja bym maluszkowi nie zakładała spodenek do puki pępuszek nie będzie zagojony.
Marcelka do chwili wygojenia pępka ubierałam w śpioszki by nie uciskać okolic pępuszka. i teraz Danielka tez tak będę ubierać na samym początku.
na wyjście to body na to cienkie bawełniane śpioszki, później śpiochy z polaru i wsadzę go w kombinezon zimowy polarowy. jak będzie zimno mocno to przykryje kocykiem czy coś.

Marys wiem wiem.. ja też dopóki pępek się nie zagoi będę w śpiochy i pajace ubierać :) na wyjście ze szpitala mniej więcej koncepcje mam .. tak się pytam na spacery później.
Anastazja, Marys a temperatura mimo że wyższa niż w PL to jest momentami bardzo zimno i ja ubieram się tak samo na cebulkę jak w PL.

reklama
witajcie:)

ale super pogodynka dzisiaj

obchód po cmentarzach się udał teraz Kamilek padł i śpi :-)

Malutka dzisiaj spokojniutka...

ja też na początek nastawiam się na śpioszki i pajacyki dla dzidzi

nawet zakupiłam jeden typowo dziewczęcy bo różowy :)

Do góry