reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

nasze zakupy

Marys a temperatura mimo że wyższa niż w PL to jest momentami bardzo zimno i ja ubieram się tak samo na cebulkę jak w PL.
no to w zależności od temp. raz wystarczy ze będą same spodenki i skarpetki, raz trzeba okryć kocykiem, a czasem pod spodenki trzeba założyć śpiochy czy rajstopki. to wszystko naprawdę zależy od temperatury.
nie martw sie na zapas. zobaczysz ze jak maluszek sie urodzi to jakoś intuicyjnie będziesz juz wiedzieć jak powinnaś go ubrać.
dziecko leżące jedna warstwę więcej niz siebie. czyli idziesz w dżinsach na podwórko to go ubierz w spodenki i przykryj kocem. masz pod spodniami rajstopy to mu tez załóż śpioszki spodenki i przykryj kocem.

reklama
Dziewczyny ja mam dla Was jedną radę.Kupujcie zimowe czapeczki z podszyciem bawełnianym.Ja kupiłam Oliwii śliczną wełnianą czapulkę,w środku z cienkiego polaru...Po przyjeździe ze szpitala główka małej była cała czerwona,w krostkach...Straszna.I ciężko było to wyleczyć.Okazało się też,że Oliwia ma słoną skórę i tendencje do odparzeń,ale myślę,że w normalnych warunkach również może się przydarzyć każdemu maluszkowi,a lepiej tego uniknąć.

ja w końcu dorobiłam się kombinezonu dla małego od kuzyna P. pojechałam tylko po niego a przyjechałam z wielkim kartonem ubrań.. doszłam do wniosku że moje dziecko co najmniej 30 razy dziennie musi być teraz przebierane. na szczęście przedział rozmiarów ciuchów jest różnorodny więc na dobre kilkanaście miesięcy starczy ;) później mam do odebrania ciuszki na roczek i wzwyż.. :)

ja w końcu dorobiłam się kombinezonu dla małego od kuzyna P. pojechałam tylko po niego a przyjechałam z wielkim kartonem ubrań.. doszłam do wniosku że moje dziecko co najmniej 30 razy dziennie musi być teraz przebierane. na szczęście przedział rozmiarów ciuchów jest różnorodny więc na dobre kilkanaście miesięcy starczy ;) później mam do odebrania ciuszki na roczek i wzwyż.. :)

no to super ubranek nigdy za dużo :)

Bakalia- moze wstawisz fotke kombinezonu? On jest taki typu spiworek czy z nozkami? :-) I jaki rozmiar? Bo wciaz nie wiem czy kupic 56 czy 62? Poradzcie :-)

Bakalia- moze wstawisz fotke kombinezonu? On jest taki typu spiworek czy z nozkami? :-) I jakiM rozmiar? Bo wciaz nie wiem czy kupic 56 czy 62? Poradzcie :-)

Melisa ten rozmiar to zależy tak naprawdę od firmy... Kamilek urodził się 2 stycznia i dostał od dziadków kombinezonik firmy Wójcik na 62 i do końca marca - czasu używania kombinezonu był on na niego za duży więc musisz patrzeć wielkościowo porównać z innymi w sklepie bo tak to trudno doradzić bo rozmiar rozmiarowi nierówny...

Tak Tiramisu masz racje co do rozmiarowki, ale podejrzewam ze moj synus nie bedzie maly ( pierwszy mial 57cm i 4kg)
Melisa Ty jestes drobniutka i bedziesz miala dziewczynke, to moze byc spoko jak kupisz na 56

reklama
firma firmie wlanie w rozmiarówce nie równa.
ja mam dwa kombinezony. po Marcelku 56cm. ale Marcelek rodził sie w kwietniu i to jest taki kombinezon polarowy, co mu założyłam tylko na wyjście, później było już za ciepło. a teraz dokupiłam jeszcze na 62 cm. bo przecież Danielek będzie sie rodził w zimę no i do tego marca pewnie w kombinezonie będziemy na podwórko wychodzić. wiec nie ważne jaki długi sie urodzi to ten na 62 cm zostanie wykorzystany.
i mam dwa kombinezony takie z nóżkami.

Do góry