reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze zakupy

A ja mam jeszcze jedno pytanie- bo kupilam dzisiaj takie ceratki pod przescieradlo. Ale chyba nie beda dobre... bo przypomnialo mi sie, ze kiedys pisalyscie, ze lepiej takich nie uzywac, tylko bawelnianych. Dobrze pamietam? :-)

ja kupuje bawełniane, już od kilku mam słyszałam, że takie mogą odparzać. Wprawdzie są znacznie droższe ale kupię jedną sztukę i jak będzie awaria wypiorę a w tm czasie na czas schnięcia podłożę na kilka godz. jeszcze jedno prześcieradło. Podobno te z firmy motherhood szybko schną

reklama
Anielka śliczna kolekcja :-D

a mi po wielkich trudach w końcu udało się zapłacić za ciuszki które wylicytowałam na allegro :-D juupi jak się cieszę :-D mój synuś będzie miał piękne spodenki i bluzeczki :-D
teraz tylko pytanie kiedy do mnie to dotrze :confused: muszę teraz szybko się sprężyć z kupnem wózka by to mieć jak najszybciej wszystko razem :-D

Iga dopiero teraz obejrzałam mabelki są super. Zorientuję się w cenach i jak bedą OK to kupię Igorkowi, tylko z kolekcji simple bo on już przedszkolak. Właśnie zamierzamy mu robić pokój:-).
Melisa wiesz ja też kiedyś kupiłam taką ceratkę pod prześcieradło. Wypróbowałam ją na sobie jak bałam się odejścia wód przed porodem. Dla mnie to jest okropne. Ściąga się, jest na tym gorąco mimo, że leży pod prześcieradłem. Ja nigdy tego dziecku nie podłożę.
Anielka niezły zapas ubranek.

Aga- ​pewnie masz racje... To kupie cos innego :-) A jakie sa najlepsze podklady pod przesciradlo w takim razie?
Ja nie używałam żadnych. Pampersa się tak nie przesikuje, żeby aż materac był mokry. Najwyżej później jak oduczasz pieluch. Wtedy myślę, że te jednorazowe podkłady mogą być. Ale do tego jeszcze daleko.

ja mam takie cos co po jednej stronie jest frotte a od spodu nieprzepuszczalna ceratka, niektore sliniaki tez tak maja. Na materac kladlam takie cos, potem na to przescieradelko z gumka. Mala potrafila mi robic przecieki nie tyle z siku co z kupki za jednym zamachem, mimo uzywania wiekszych pieluch.

reklama
EDIT: głupie pytanie:) podkłady do przewijania - czy te np: PODKŁADY DO PRZEWIJANIA BELLA PANDA 10szt. (1882557175) - Aukcje internetowe Allegro są wielorazowego użytku? czy nie?
W ogóle jakie te podkłady do przewijania kupujecie i ile? Bo z nimi mam największy problem

Używałam identycznych - one z jednej strony są z takiego miłego materiału, a z drugiej jest ceratka. Są wielokrotnego użytku - do momentu aż dziecko obsika albo zrobi kupkę na tę materiałową część. Żeby przedłużyć ich żywotność to potem się zmądrzyłam i jak przebierałam małego z kupki to go kładłam na ceratkowej stronie i jak się maznęło coś to wtedy przecierałam wodą i był dalej zdatny ;-) Te podkłady są bardzo fajne zarówno do przewijania jak i kładzenia maluszka np po kąpieli do zabiegów pielęgnacyjnych - miłe w dotyku i w razie czego to jest ochrona łóżeczka :-)

Do góry