reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze zakupy

ja w ogóle dużo rzeczy będę mieć dla Hani po....sobie:D np. kocyk wełniany, pieluszki flanelowe (moja ciocia jak dowiedziała się, że mama jest w ciąży kupiła 5m2 flaneli:D no i mama mi pieluszki poszyje teraz), śpiworek na zimę też po mnie;D

reklama
A ja mam jeszcze jedno pytanie- bo kupilam dzisiaj takie ceratki pod przescieradlo. Ale chyba nie beda dobre... bo przypomnialo mi sie, ze kiedys pisalyscie, ze lepiej takich nie uzywac, tylko bawelnianych. Dobrze pamietam? :-)

wreszcie zamówiliśmy dziś meble dla malutkiej do
Komoda Trzyszufladowa - Kolekcja First | Timoore
Szafa Dwudrzwiowa - Kolekcja First | Timoore
Regał Z Półkami - Kolekcja First | Timoore
łóżeczko mam po chłopcach, muszę tylko dokupić przewijak nakładany na łóżeczko, bo komodę kupuję bez nakładki do przewijania
łóżeczko mam duże - 140x70 cm, wysokie, jest mi wygodniej z przewijakiem na łóżeczku przy moim wzroście - 175 cm
meble powinny być za jakieś max 4 tygodnie, potem będę prać i prasować ubranka, a na razie zakupiłam dziś szydełko i włóczkę, zaczęłam robić sukieneczkę :-)

Iga bardzo fajne te mebelki

Melisa ceratkowe pod przescieradlo mogą być. Ja kupilam firmy SENI i dla siebie też. To nie odparzy:-)

Jostyna wyobraź sobie, ze ja mam ciuszko na 56 dwie pełne szuflady a kaftanikow z 20 sztuk ha ha. Ciuszków nigdy za mało. Jest OK. Ja uwielbiałam ubieram maluszkowi spodenki i bodziaka. Tego miałam najwiecej

Iga, śliczne te meble.
Ja się zaraz zabieram na przygotowanie listy co mam czego nie mam, odhaczę i poszperam na allegro chyba za higienicznymi artykułami.

EDIT: głupie pytanie:) podkłady do przewijania - czy te np: http://allegro.pl/ShowItem2.php/run?item=1882557175&beta=0 są wielorazowego użytku? czy nie?
W ogóle jakie te podkłady do przewijania kupujecie i ile? Bo z nimi mam największy problem

Ostatnia edycja:

Melisa
my mieliśmy najpierw termometr elektroniczny za kilka zł i dla mnie był dobry. Mierzyłam mu temp w tyłku. Ale my rzadko używalismy bo nie chorował. Ale mój M lubi mieć łatwo i kupił niedawno bezdotykowy za ok 90 zł i dla mnie to jest lipa bo zaniża temp. Jak na sobie próbujemy to potrafi pokazać mniej niż 36.
Myślę , że jeżeli w Twoim jest różnica 0,2 to nie jest źle. Tyle to się chyba nie liczy.
Gośka te podkłady są jednorazowe. Ja w domu będę używała przewijaka + tetry. Taki podkład na wyjazd.

Ostatnia edycja:
reklama
oto ciuszki mojego synusia ;) Troszke sie uzbieralo:
wwww.jpg 15 pajacykow:szok:, 14 bodziakow:szok:, spodenek chyba tez z 15:szok:, bluz -nawet nie licze :-)
rozmiary: troche na 56, reszta to 62 i pare 68. Te najmniejsze to dosatalam i nie narzekam ;)

Do góry