reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze zakupy

czy uważacie, że kaftaniki bądź koszulki to rzecz zbyteczna? Że lepiej bodziaki kupić?Bo już sobie listę zrobiłam i nie wiem czy sens jest kupować?

A ja właśnie na początku w ogóle nie używałam bodziaków, bo dla mnie zakładanie takiemu maluchowi czegoś przez głowę to była masakra. Wiem, że są takie bodziaki zapinane kopertowo i te pewnie są ok, ale ja takich wtedy nie miałam i tych przez głowę nie używałam wcale, tylko własnie zakładałam koszulkę/kaftanik i na to pajac i to było najlepsze i najwygodniejsze rozwiązanie. Jak trzeba było przewijać małego to tylko na nóżkach rozpinałam pajaca i już, a tak to też jeszcze trzeba się z bodziakiem gimnastykować. Body zaczęliśmy dopiero używać jak mały miał gdzieś ze 2,5 miesiąca i na później to jest najlepsze co wymyślono dla dzieci. Do tej pory używamy w dużych ilościach :-)

reklama
Alinka - mam taką wanienkę nad którą się zastanawiasz dokładnie to zieloną :-) wydaje się fajna ale zobaczymy jak będzie z nią w użytku (koleżanka bardzooo mi ja polecała no to kupiłam)
Ciuszki dla synusia masz cudowne będzie przystojniaczek że hej ;-)

nice-girl - ja mam mnóstwo bodziaków w rozmiarze 56, 62 i mam nadzieję że dam radę z ubieraniem malutkiej ;-)

Witam dziewczynki...
Alka słodkie ubranka, oj szalejesz z ubrankami.
Co do ubranek to ja mam tylko rozmiar 56 i 62. Z 56 to mam bodziaki na 5 szt długi i 3 szt krótki rękaw, komplet spodenki i bluzę welur, ciepłą bluzo kurtkę na wyjście ze szpitala i spodenki ze 2 szt, a z rozmiaru 62 to mam 13 bodziaków na krótki rękaw, 7 bluzek na długi rękaw, pajacyki 6 szt, spodenki 5 szt i śpiochy welurowe.. To teraz tak patrzeę, że mam za mało. Czy starczy tego? Na wiekszy rozmiar myślę, że kupię potem jak już dzidziuś będzie na świecie i bedę kupowała na bieżąco..
A teraz przedstawię Wam mój zakup;) Bryka mojego małego faceta ;)
DSC00028oo1.jpgDSC00024.jpgDSC00022.jpgDSC00025.jpgDSC00027.jpg

A ja wlasnie wrocilam z zakupow dla Malej :-)
Wydalam 550zl, ale nakupowalam duzo :-)
Napisze, to moze komus sie przyda (kupowalam u Allegrowicza Myszka Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy - wydaje mi sie, ze ceny ma fajne, tylko ja kupowalam normalnie w sklepie w Krakowie):

-wanienka
-plyn do prania ubranek (polecala mi go sprzedawczyni, ze lepszy jest niz proszek, bo to jakies platki mydlane w plynie do prania)
-wkladki laktacyjne (1 paczka)
-termometr elektryczny do czola
-gaziki Leko - 10szt.
-podklady poporodowe Bella (1 paczka, bo u mnie w szpitalu daja)
-2 ceratki pod przescieradelko
-szczotka do butelek
-termometr do wody
-butelka AVENT 150ml (kupilam jednak ta, bo akurat Lovi bylo tylko 250ml, a sprzedawczyni polecala te Avent)
-smoczki uspokajajace LOVI (2 szt.)
-oslonki sutkowe
-zestaw-nozyczki, cazki, pilniczek
-2 razy lapki niedrapki
-kocyk polarowy
-2 pary rajstopek
-majtki siatkowe 2szt.
-Aspirator Frida
-szczotka, grzebyk do wlosow :-)
-chusteczki nawilzajace - 2 paczki Pampers
-pieluszki flanelowe - 3szt.
-pieluszki tetrowe biale -10szt.
-czapeczka po kapieli
-6 par skarpetusi
-jalowe gaziki-10szt.
-masc na sutki
-kosmetyki NIVEA dla dzieci: plyn do kapieli z szamponem (2w1), oliwka, krem do smarowania, krem na zime, balsam na odparzenia do pupy
-plyn do higieny intymnej dla mnie do szpitala
-patyczki do uszu Dzidzius
-platki kosmetyczne
-octinosept do pepka
-tantum rossa -10 saszetek
-sol fizjologiczna do przemywania oczu i pod nosek -10szt.

I to chyba wszystko :-)

Jostyna- fajna bryka :-)

Ostatnia edycja:
Joustyna ładniutka bryka :)
Melisa brawo :D to poszalałaś :) a widzę że mniej więcej te same ceny w PL są.. bo ja mniej więcej za to wszystko co Ty zapłaciłam 90e :) tylko jeszcze w tej cenie miałam pampersy, ok 3 bodziaków i kilka tam jeszcze rzeczy :)

Ostatnia edycja:
Nie lubiłam koszulek i kaftaników bo młodemu się podwijały pod pachy i gniotły. 3 dni mi wystarczyły, żeby przekonać się do bodziaków, nawet tych zakładanych przez głowę.

Melisa - wieelkie zakupy:) od razu człowiek staje się spokojniejszy, prawda?
Jostyna - fajna bryka

reklama
No, masz racje :-) Bardzo sie ciesze, ze tyle do przodu.
A mam pytanie aprop przewijaka. Czy kupujecie i jesli tak, to jaki?
ja nie kupuję, dostałam od mojego znajomej bo ona kupiła ale całkowicie się jej nie przydał - dla niej bylo nie wygodnie.. ja z racji tego że mam te 170.. lepiej mi na stojąco przebierać niż na siedząco..

Do góry