reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

nasze zakupy

czy uważacie, że kaftaniki bądź koszulki to rzecz zbyteczna? Że lepiej bodziaki kupić?Bo już sobie listę zrobiłam i nie wiem czy sens jest kupować?

A ja właśnie na początku w ogóle nie używałam bodziaków, bo dla mnie zakładanie takiemu maluchowi czegoś przez głowę to była masakra. Wiem, że są takie bodziaki zapinane kopertowo i te pewnie są ok, ale ja takich wtedy nie miałam i tych przez głowę nie używałam wcale, tylko własnie zakładałam koszulkę/kaftanik i na to pajac i to było najlepsze i najwygodniejsze rozwiązanie. Jak trzeba było przewijać małego to tylko na nóżkach rozpinałam pajaca i już, a tak to też jeszcze trzeba się z bodziakiem gimnastykować. Body zaczęliśmy dopiero używać jak mały miał gdzieś ze 2,5 miesiąca i na później to jest najlepsze co wymyślono dla dzieci. Do tej pory używamy w dużych ilościach :-)

reklama
Alinka - mam taką wanienkę nad którą się zastanawiasz dokładnie to zieloną :-) wydaje się fajna ale zobaczymy jak będzie z nią w użytku (koleżanka bardzooo mi ja polecała no to kupiłam)
Ciuszki dla synusia masz cudowne będzie przystojniaczek że hej ;-)

nice-girl - ja mam mnóstwo bodziaków w rozmiarze 56, 62 i mam nadzieję że dam radę z ubieraniem malutkiej ;-)

Witam dziewczynki...
Alka słodkie ubranka, oj szalejesz z ubrankami.
Co do ubranek to ja mam tylko rozmiar 56 i 62. Z 56 to mam bodziaki na 5 szt długi i 3 szt krótki rękaw, komplet spodenki i bluzę welur, ciepłą bluzo kurtkę na wyjście ze szpitala i spodenki ze 2 szt, a z rozmiaru 62 to mam 13 bodziaków na krótki rękaw, 7 bluzek na długi rękaw, pajacyki 6 szt, spodenki 5 szt i śpiochy welurowe.. To teraz tak patrzeę, że mam za mało. Czy starczy tego? Na wiekszy rozmiar myślę, że kupię potem jak już dzidziuś będzie na świecie i bedę kupowała na bieżąco..
A teraz przedstawię Wam mój zakup;) Bryka mojego małego faceta ;)
DSC00028oo1.jpgDSC00024.jpgDSC00022.jpgDSC00025.jpgDSC00027.jpg

A ja wlasnie wrocilam z zakupow dla Malej :-)
Wydalam 550zl, ale nakupowalam duzo :-)
Napisze, to moze komus sie przyda (kupowalam u Allegrowicza Myszka Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy - wydaje mi sie, ze ceny ma fajne, tylko ja kupowalam normalnie w sklepie w Krakowie):

-wanienka
-plyn do prania ubranek (polecala mi go sprzedawczyni, ze lepszy jest niz proszek, bo to jakies platki mydlane w plynie do prania)
-wkladki laktacyjne (1 paczka)
-termometr elektryczny do czola
-gaziki Leko - 10szt.
-podklady poporodowe Bella (1 paczka, bo u mnie w szpitalu daja)
-2 ceratki pod przescieradelko
-szczotka do butelek
-termometr do wody
-butelka AVENT 150ml (kupilam jednak ta, bo akurat Lovi bylo tylko 250ml, a sprzedawczyni polecala te Avent)
-smoczki uspokajajace LOVI (2 szt.)
-oslonki sutkowe
-zestaw-nozyczki, cazki, pilniczek
-2 razy lapki niedrapki
-kocyk polarowy
-2 pary rajstopek
-majtki siatkowe 2szt.
-Aspirator Frida
-szczotka, grzebyk do wlosow :-)
-chusteczki nawilzajace - 2 paczki Pampers
-pieluszki flanelowe - 3szt.
-pieluszki tetrowe biale -10szt.
-czapeczka po kapieli
-6 par skarpetusi
-jalowe gaziki-10szt.
-masc na sutki
-kosmetyki NIVEA dla dzieci: plyn do kapieli z szamponem (2w1), oliwka, krem do smarowania, krem na zime, balsam na odparzenia do pupy
-plyn do higieny intymnej dla mnie do szpitala
-patyczki do uszu Dzidzius
-platki kosmetyczne
-octinosept do pepka
-tantum rossa -10 saszetek
-sol fizjologiczna do przemywania oczu i pod nosek -10szt.

I to chyba wszystko :-)

Jostyna- fajna bryka :-)

Ostatnia edycja:
Joustyna ładniutka bryka :)
Melisa brawo :D to poszalałaś :) a widzę że mniej więcej te same ceny w PL są.. bo ja mniej więcej za to wszystko co Ty zapłaciłam 90e :) tylko jeszcze w tej cenie miałam pampersy, ok 3 bodziaków i kilka tam jeszcze rzeczy :)

Ostatnia edycja:
Nie lubiłam koszulek i kaftaników bo młodemu się podwijały pod pachy i gniotły. 3 dni mi wystarczyły, żeby przekonać się do bodziaków, nawet tych zakładanych przez głowę.

Melisa - wieelkie zakupy:) od razu człowiek staje się spokojniejszy, prawda?
Jostyna - fajna bryka

reklama
No, masz racje :-) Bardzo sie ciesze, ze tyle do przodu.
A mam pytanie aprop przewijaka. Czy kupujecie i jesli tak, to jaki?
ja nie kupuję, dostałam od mojego znajomej bo ona kupiła ale całkowicie się jej nie przydał - dla niej bylo nie wygodnie.. ja z racji tego że mam te 170.. lepiej mi na stojąco przebierać niż na siedząco..

Do góry